Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήματα για ΠΕΑ σε ενοικίαση


katrmp

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 261
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Που πρεπει να το αναφερει δηλαδη?

Σου διδεται η δυνατοτητα εκδοσης ΠΕΑ ειτε μεμονωμενα για καθε οριζοντια ιδιοκτησια ειτε εξ ολοκληρου για το κτηριο...

Και απο τη στιγμη που εχεις τη δυνατοτητα αυτη, εισαγοντας ολους τους ιδιοκτητες εναν εναν και εκδιδοντας και τον ελεγχο εγκυροτητας που φαινονται ο καθενας με τα στοιχεια του, μπορουν να κανουν διασταυρωση στην εφορια αν ο συγκεκριμενος εχει ποσοστα συνιδιοκτησιας στην οικοδομη...

 

Εμενα παλι, σε πελατη μου σημερα του κρατησανε το ΠΕΑ και του δωσανε φωτοτυπια... Στη Ναουσα ολα αυτα...

 

Ο καθενας κανει οτι γουσταρει... Ελλαδα εισαι.,..

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης είναι ένας και σήμερα στην εφορία του είπαν ότι δεν δέχονται ΠΕΑ για όλο κτίριο (θέλουν χωριστό για κάθε διαμέρισμα)

Link to comment
Share on other sites

Στις εφορίες γίνονται ότι να'ναι..... Σε μια στον πελάτη μου του κράτησαν το ΠΕΑ!!! Σε άλλη όχι, αλλά απαίτησαν φωτοτυπία... Στην περίπτωση του φίλου με ΠΕΑ για όλο το κτίριο το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις με το ΥΠΕΚΑ μπας και δώσουν καμιά διευκρινιστική για εφορία. Γιατί και ανάκληση να κάνεις πάλι θα πρέπει να περιγράψεις τους λόγους, εκεί μπορεί να σου πουν ότι δεν γίνεται και να κάνεις κύκλους....

Τι να πω, δεν υπάρχει συννενοηση μεταξύ των υπηρεσιών με την καμία

Link to comment
Share on other sites

θα του δείξεις το ΠΕΑ και συγκεκριμένα το σημείο στην πρώτη σελίδα πάνω πάνω: Κτίριο - Τμήμα κτηρίου

Θα τυπώσεις και το ΦΕΚ 407/B/9-4-10 κεφΖ, αρθ19, παραρτημα 2 και θα του δείξεις τις οδηγίες συμπλήρωσης στα γενικά στοιχεία κτιρίου

"Κτίριο ή Τμήμα Κτιρίου: επιλέγεται με [Χ] εάν πρόκειται για ολόκληρο κτίριο ή για τμήμα αυτού (πχ διαμέρισμα/γραφείο/ιατρείο). Τμήμα κτιρίου θεωρείται η κάθε μία ξεχωριστή ιδιοκτησία εντός του ιδίου κτιρίου"

και

"Αριθμός ιδιοκτησίας (για τμήμα κτιρίου): προκύπτει από τον πίνακα ποσοστών συνιδιοκτησίας και κατανομής δαπανών του κτιρίου"

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Επίσης του δείχνεις από το Ν. 3851/2010 (ΦΕΚ 85 Α΄/2010), Άρθρο 10 "Εφαρμογή Α.Π.Ε. στα κτίρια" την τροποποίηση του άρθρου 5 του Ν. 3661/2008 (ΦΕΚ 89 Α΄/2008) και συγκεκριμένα της παραγράφου 4 όπου λέει τα παρακάτω:

" 5. Η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του ν. 3661/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Η ενεργειακή πιστοποίηση οριζόντιων ιδιοκτησιών κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 3741/1929 (ΦΕΚ 4 Α΄) και ιδιοκτησιών κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν.δ.1024/1971 (ΦΕΚ 232 Α΄) βασίζεται είτε σε μεμονωμένες πιστοποιήσεις των οριζόντιων ιδιοκτησιών είτε σε κοινή πιστοποίηση ολόκληρου του κτιρίου, εφόσον πρόκειται για συγκροτήματα με κοινόχρηστα συστήματα. Η δαπάνη έκδοσης του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης κτιρίου βαρύνει, κατά περίπτωση, τον κύριο ή τους συγκυρίους ολόκληρου του κτιρίου, κατά το ποσοστό συγκυριότητας εκάστου.»

 

Και εύχεσαι να ξέρει να διαβάζει και να κατανοεί τα ελληνικά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το περίμενα πιο εύκολο να το βρούμε κάπου γραμμένο, αλλά όντως είναι δύσκολη περίπτωση.

Επειδή οι εφορίες έχουν βρει μέσω του ΠΕΑ, τον τρόπο να κάνουν έναν επιπλέον έλεγχο στα ακίνητα, πελάτης μου έλυσε παρόμοιο πρόβλημα προσκομίζοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας, ώστε μέσω και διασταύρωσης με το Ε9 να βγάλει άκρη. Ήταν περίπτωση όπου το σπίτι το ενοικίασε ο νέος ιδιοκτήτης, ενώ το ΠΕΑ είχε τον παλιό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.