Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει ΟΑ τι κτίριο;

Αν δεν έχει, δεν νομίζω να σταθεί αυτή η δικαιολογία, με δεδομένο πως αυθαίρετα κτίρια του 80+ δεν έχουν θερμομόνωση....

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω ότι αυτό το στοιχείο θα σε βοηθήσει. ΠΧ(ακραίο βέβαια) Φτιάχνω τώρα ένα αυθαίρετο και δεν φροντίζω για θερμομόνωση επίτηδες, τι θα μπορώ να το δηλώσω και μάλιστα με μειωτικό?

 

Κοίτα τον λογαριασμό δεής και αν ταιριάζουν τα τετραγωνικά με την πραγματικότητα ζήτα βεβαίωση πρώτης ηλεκτροδότησης

νομίζω ότι αυτό σου κάνει

Edited by gmazanakis
Link to comment
Share on other sites

Όντως αυτο δεν το σκέφτηκα με τη δεη. Απ΄ ότι μου είπε ο πελάτης το δηλώνει όλο στη δεη (100μ2) αλλα αρχικά είχε κάνει τα 50 όταν συνδεθηκε στη δεη. (και τα 100 είναι <83). Ξέρει αν στη βεβαιωση της δεη λέει όταν συνδέθηκε πόσα μ2 δηλωθηκαν (μιλάμε για εποχες <1980). Αυτη τη βεβαίωση τη δίνουν αυθημερόν?

 

Ευχαριστω gmazanakhs

Edited by michalisp
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα της τομης ειναι κατι που με απασχολει κι εμενα.

Αν η εγκεκριμενη της ΟΑ δεν περναει απο το σημειο της αυθαιρεσιας κανουμε καινουρια?

 

Και τις αεροφωτογραφιες πως τις ανεβαζετε? Ειναι τεραστια αρχεια. Εγω κοβω το κομματι που με ενδιαφερει. το απομονωνω, περικυκλωνω και το αγροτεμαχιο μου και την ανεβαζω.

Μετα στην τεχνικη εκθεση αναφερω οτι φαινεται το κομματι που δηλωνω με την αντιστοιχη παλαιοτητα στην αντιστοιχη αεροφωτογραφια που επισυναπτω και τελος.

Link to comment
Share on other sites

δηλωθηκαν (μιλάμε για εποχες <1980). Αυτη τη βεβαίωση τη δίνουν αυθημερόν?

 

Δ.Ε.Η = ΔΗΜΟΣΙΑ.....

το αυθημερόν δεν παίζει

στην βεβαίωση από την δεη λογικά θα γράφονται και οι δύο ημερομηνίες δεν έχεις να χάσεις κάτι από το να πας να κάνεις την αίτηση

Link to comment
Share on other sites

Η άποψή μου είναι (το έχω γράψει κι αλλού) ότι, σε περιπτώσεις που έχουμε ΟΑ χρησιμοποιούμε τα εγκεκριμένα σχέδια, συμπληρώνουμε, διορθώνουμε, σφραγίζουμε και υπογράφουμε σε αυτά και δεν φτιάχνουμε νέα (εκτός αν έχουν χαθεί - που μάλλον χρειαζόμαστε και "χαρτί" γι' αυτό από την οικεία πολεοδομία).

 

α)τα διορθώνουμε στο χέρι π.χ. με κόκκινο και τα σκανάρουμε?

 

β)εντός οικισμού <2000 χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο, σε περίπτωση οικοπέδου με σύσταση οριζόντιας συνιδιοκτησίας (διπλοκατοικία) τελικά χρειάζεται εξαρτημένο τοπογραφικό?

 

γ)όταν υπάρχει ο.α. απαιτείται και αεροφωτογραφία?

 

δ)σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας (από κληρονομιά) πρέπει να συνυπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες/κληρονόμοι για να γίνει η τακτοποίηση ή μπορεί να αναλάβει την διαδικασία ο ένας ιδιοκτήτης χωρίς να ενημερώσει τους άλλους?

κάποιοι κληρονόμοι/συνιδιοκτήτες είναι κάτοικοι εξωτερικού. Μπορεί να κάνω τακτοποίηση επειδή μου το ζήτησε ο πελάτης χωρίς την συγκατάθεση των υπολοίπων?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

αυτό για τη δήλωση του αυθαιρέτου με το Ν 4014

 

Επιπλέον στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο, υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ'87) που περιέχει απόσπασμα χάρτη με προσδιορισμό της θέσης του ακινήτου.

για τη βεβαίωση ισχύουν άλλα

δες

3. Η παρ. 15 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249) αντικαθίσταται ως εξής:

«15. α) Η βεβαίωση του μηχανικού που προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 4014/2011 συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες προδιαγραφές, εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων.

Τοπογραφικό διάγραμμα δεν απαιτείται στην περίπτωση που η παραπάνω βεβαίωση αφορά σε ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923, καθώς και εντός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 181). Επίσης, τοπογραφικό διάγραμμα δεν απαιτείται στην περίπτωση που η παραπάνω βεβαίωση αφορά σε αδόμητα αγροτεμάχια και κληροτεμάχια, τα οποία (τόσο αγροτεμάχια όσο και κληροτεμάχια) βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και σε αδόμητα κληροτεμάχια διανομής.

Στην περίπτωση αυτή απαιτείται κτηματογραφικό απόσπασμα του αναδασμού ή του Κτηματολογίου του ΟΣΔΕ ή της πράξης διανομής, θεωρημένο από την αρμόδια υπηρεσία τήρησης του αρχείου του αναδασμού ή τον ΟΣΔΕ ή την αρμόδια υπηρεσία τήρησης του αρχείου της πράξης διανομής.

Για οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες που βρίσκονται εκτός σχεδίου ή εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923, καθώς και εκτός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 181), το τοπογραφικό διάγραμμα μπορεί να αποκλίνει σε εμβαδόν μέχρι 2 % από το τοπογραφικό διάγραμμα της σύστασης.

β) Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η υποχρέωση επισύναψης τοπογραφικού διαγράμματος σε συμβόλαιο, εφεξής νοείται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων, εκτός αν το συμβόλαιο αφορά σε ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923, καθώς και εντός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 181) ευρισκόμενο εντός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Σε ποιά φάση της τακτοποίσης μπορεί να γίνει μεταβίβαση?

με την πληρωμή του παραβόλου ή με την προσωρινή υπαγωγή?

 

όλα τα σχέδια που ζητούνται είναι μόνο για την τακτοποίηση σωστά?

για τη νομιμοποίηση αργότερα, απατείται άλλη διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.