Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση παλαιότητας. ο νόλος λέει πως πρέπει να συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού, η οποία υποστηρίζει το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης. Έχε γράψει τέτοια έκθεση κανένας? Τι λέτε ότι χρειάζεται να γράφουμε?

Link to comment
Share on other sites

Δες διάφορες διατυπώσεις αναλόγως την περίπτωση;

 

"......Στην παρούσα τεχνική έκθεση επισυνάπτεται η υπ’ αριθμ. 906023 – 12/8/2010 αεροφωτογραφία του ΟΚΧΕ ως αποδεικτικό παλαιότητας των αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες αποτελούν άλλη κατοικία του ιδιοκτήτη, κατά δήλωσή του και δεν εμπίπτουν σε καμία από τις περιπτώσεις της § 3 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011.....".

 

".....Με την παρούσα τεχνική έκθεση και δεδομένης της αυτοψίας υποστηρίζω τη δήλωση του ιδιοκτήτη σχετικά με το χρόνο κατασκευής της συγκεκριμένης αυθαίρετης κατασκευής, η οποία επιπροσθέτως δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις της § 3 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011....".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μήπως γνωρίζει κανείς αν απαιτείται β΄ φάση κατάθεσης δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στο άρθρο 26, παρ. 2 του Ν. 4014?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, και σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο και μόνο για ολοκληρωμένη παρουσίαση της δήλωσης θα πρέπει να ανεβάζουμε τα αναγκαία κι απαραίτητα αρχεία κ.λπ. Βεβαίως δεν μας δεσμεύει κάτι γι' αυτό, από τη στιγμή που θα εκδοθεί η άδεια και θα οριστικοποιηθεί η δήλωση. Δεν έχουν κάτι αναφέρει συγκεκριμένα.

Link to comment
Share on other sites

Σε φάκελο αδείας του 1979 έχω δύο τοπογραφικά. Στο ένα λέει τοπογραφικό διάγραμμα και δέιχνει όλο το οικοδ. τετράγωνο μαζί με τα υπόλοιπα περιμετρικά Ο.Τ. & έχει ρυμοτομική γραμμή κλπ και έχει σφραγιστεί και από τον τότε οικοδομικό συνεταιρισμό της περιοχής για την ρυμοτομική γραμμή. Το άλλο είναι το ιδιο τοπογραφικό χωρίς όρους δόμησης και σφραγίδα συνεταιρισμού. Υπάρχει περίπτωση το 2ο να έχει και θέση αποσπάσματος ρυμοτομικού σχεδίου????????

Edited by michalisp
Link to comment
Share on other sites

σε περίπτωση που η οικοδομή δεν έχει καμία σχέση με την οικοδομική άδεια ούτε σαν θέση ούτε σαν διαστάσεις τι ακριβώς κάνω με το διάγραμμα κάλυψης?δεν μπορώ να διορθώσω πάνω στο υφιστάμενο..είναι τελείως διαφορετικό,στις κατοψεις και στις τομές θα φτιάξω νέα και θα τα ανεβάσω μα ζί με τα παλία σχέδια,με το διάγραμμα κάλυψης ομως εσείς τι θα κάνατε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.