Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων Δ (ν.4014)


Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Για υπολογισμό προστίμου αυθαιρέτου - κάλυψη υποχρεωτικώς ακάλυπτου χώρου σε άδεια του 1985 εκδοθείσα βάσει ΓΟΚ 73, υπολογίζω υπέρβαση δόμησης, υπέρβαση κάλυψης και παραβίαση αποστάσεων Δ;;; ή μόνο Υ.Δ.-Υ.Κ.;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η διαπίστωση αυτή (παρ/ση Δ του ΓΟΚ/73) Μανώλη, δεν είναι εύκολη υπόθεση

(επειδή σαν παππούς πλέον, τον έζησα αρκετά χρόνια) είχε τόσες παρεκκλίσεις (καμιά 7 με 10 περίπου) που σ' άφηνε

τμηματικά, αλλού να κολλάς και αλλού να απέχεις 1μ και αλλού υποχρεωτικά Δ (ανάλογα με τη μορφή του οικοπέδου-λοξά πλάγια και οπίσθια όρια κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Στο διάγραμμα κάλυψης της αδείας υπολογίζει Δ1=Δ2 καθότι το οικόπεδο είναι διαμπερές και από αυτό κάνει υπολογισμό υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου ίσο με 2xΔxΠρόσωπο οικοπέδου. Επισυνάπτω το σχέδιο.

Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος έχει κλειστεί αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζω και παραβίαση αποστάσεων Δ;

post-42283-0-97274200-1340975552_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για έλεγχο διαμερίσματος πολυκατοικίας του 99, ελέγχουμε Δ και πρασία?Αλλοι μου λένε ναι αλλοι όχι. Και καλά αποκλείεται ο κατασκευαστής να κάνει τέτοια χοντρή αυθαιρεσία!Και αν υπάρχει πράγματι παραβίαση την υπολογίζουμε για το διαμέρισμά μας ξεχωριστά ή για όλο το κτίριο και στην συνέχεια για τον πελάτη μας υπολογίζουμε με βάσι τα χιλισοστά του διαμερίσματος?Κάτι σαν ποσοτό συμμετοχής στην αυθαιρεσία!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε οικόπεδο σε οικισμό κάτω των 2000, υπάρχει κτίριο με άδεια του 79. Στην κατασκευή όμως πρέπει να έγινε λάθος και είναι 2,30 μ από το όριο με το γειτονικό οικόπεδο.

Τα δύο αυτά οικόπεδα δεν έχουν μεταξύ τους περίφραξη, είναι συνεχόμενα.

 

Εστω το οικόπεδο του πελάτη μου να είναι στην άδεια 22μ. και το οικόπεδο του γείτονα 20μ. όπως είπαμε χωρίς περίφραξη μεταξύ τους άρα σύνολο 42μ.. Υπάρχει η περίπτωση και τα δύο μαζί να είναι στην πραγματικότητα κάτι πάνω απο 42μ, έστω 42,30μ.

 

Τι γίνεται? πώς μοιράζονται τα 30εκ.? μπορεί να ισχυριστεί ο πελάτης μου ότι το οικόπεδο του γειτονα ειναι 20μ, όποτε το δικό του οικόπεδο είναι στην πραγματικότητα 22,30μ και επομένως το κτίριο θα απέχει 2,60μ από το γειτονικό οικόπεδο?

 

ή μήπως ισομοιράζεται αυτή η εξτρα απόσταση που προκύπτει?

 

θα πρέπει να κάνει αναθεώρηση οικοδομικής αδειας ως προς το τοπογραφικό για να κατοχυρώσει αυτα τα 30εκ ή πρέπει να κάνει πρώτα τακτοποίηση για να μπορέσει να κάνει αναθεώρηση άδειας?

 

αλλά όμως εαν τελικά είναι όπως το λέω και το κτίριο είναι 2,60 θα γλυτώσει το πρόστιμο της παραβίασης Δ χωρίς να έχει κάνει αναθέωρηση άδειας?

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά τα σύνορα τα αποφασίζουν από κοινού οι 2 γείτονες.Οπότε καλό θα ήταν να γίνει κάτι τέτοιο.Θα μπορούσε λοιπόν αν γινόταν να πάρει αυτός που χρειάζεται τους απαραίτητους πόντους πλάτους ώστε να καλύψει το Δ με συνεννόηση μεταξύ τους.Αν δε γίνεται η από κοινού ρύθμιση ορίων τότε ότι και να αποφασισθεί πάντα θα υπάρχει κίνδυνος αμφισβήτησης και μελλοντικού τρεχάματος

Link to comment
Share on other sites

σε οικοπεδο που εχει Δ απο το διπλανο εκανε παρανομα υπογειο για χρηση κατοικια σε αυτο το Δ.......εγω το υπολογιζω ασχετα που κανονικα εχει δικαιωμα να μην αφησει Δ ως συνεχες σχεδιο γιατι η χρηση του υπογειου ΔΕΝ ειναι χωρος σταθμευσης (ασχετα που απο πανω δνε εχει φυτευση αυτο μπορει αν το ξεπερναγα με απλη παραβαση)...............μετα απο επικοινωνια του ιδιοκτητη με ''καποιο'' μηχανικο του ειπε οτι κανοικα δνε υπαρχει παραβαση Δ και τσαμπα του φουσκωσα το προστιμο (λες και επρνουμε ποσοστο)!!!.....ακουω αποψεις

Link to comment
Share on other sites

καλημερα .σε εκτος σχεδιου υπαρχει αποθηκη με συννομες αποστασεις απο τα ορια δηλ. πανω απο 15 μ ,χωρις αδεια.η αποσταση ομως απο τον αγροτικο δρομο ειναι 14.50μ.ειναι συννομη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.