Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρακράτηση φόρου 20% για υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας


Recommended Posts

Επανερχόμενος στο αρχικό μου ερώτημα ρώτησα τη λογίστρια της εταιρείας (ΕΠΕ) και μου ανέφερε ότι δεν έχει φορολογική υποχρέωση για παρακράτηση του 20% και εφόσον κόβεται τμηματικά το ποσόν κάτω από 300Ε δεν υπάρχει πρόβλημα.Άντε να βγάλεις άκρη, πάντως εγώ δεν θεωρώ ότι έχω ευθύνη καθώς δεν υποχρεούμαι να αποδώσω οποιοδήποτε φόρο παρά μόνο το ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

πάντως εγώ δεν θεωρώ ότι έχω ευθύνη καθώς δεν υποχρεούμαι να αποδώσω οποιοδήποτε φόρο παρά μόνο το ΦΠΑ.

 

Ακριβώς έτσι. Αν δε θέλουν μην παρακρατήσουν. Δε θα ασχολούμαστε να λύνουμε όλα τα προβλήματα εμείς...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι, έχει τύχει σε κανένα να μην καταβάλει εταιρεία στην οποία κόψατε ΑΠΥ την παρακράτηση στην εφορία?

Εταιρεία στην οποία έκοψα στη χρήση του 2011 ΑΠΥ δεν κατέβαλε στην εφορία την παρακράτηση φόρου 20% που μου έκανε και δεν πρόκειται να την καταβάλει καθώς η εταιρεία είναι προς πώληση απ΄οτι ξέρω.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για την παρακράτηση φόρου..Λοιπόν εργάζομαι σε τεχνικό γραφείο του οποίου ο ιδιοκτήτης μηχανικός θέλει να του κόβω ΑΠΥ. Η ερώτηση είναι η εξής :

Κάθε μήνα θέλει να συμπληρώνει τα 800 ευρώ από τις αποδείξεις, χωρίς να πληρώνεται παρακράτηση φόρου 20%, αν εγώ του μοιράσω το ποσό των 800 σε 4 αποδείξεις των 200 ευρώ (<300 ) γλιτώνουμε την παρακράτηση σωστά (εφόσον η παρακράτηση ισχύει για αποδείξεις >300)? Αυτή η διαδικασία θα γίνεται κάθε μήνα, για να μην καταβάλουμε την παρακράτηση.Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεχε γιατί αν από τις ΑΠΥ φαίνεται ότι είναι για την ίδια συναλλαγή, έχεις κανονικά παρακράτηση φόρου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα είναι για την ίδια εταιρεία σίγουρα, όλες οι ΑΠΥ..... όταν λες ίδια συναλλαγή εννοείς ΑΠΥ για την ιδια εταιρεία ή ΑΠΥ για την ίδια εργασία; μάλλον το πρώτο ε;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παρακράτηση γινόταν για κάθε απόδειξη ανεξαρτήτου ποσού μέχρι που βγήκε αυτή η εγκύκλιος το Μάρτιο του 2011 για τα 300€. Τότε όλοι μας (και οι λογιστές φυσικά) ανακουφιστήκαμε από αυτό το βραχνά.

Δυστυχώς από τις αρχές του 2014 καταργήθηκε η εγκύκλιος και γίνεται παρακράτηση από το πρώτο κιόλας Ευρώ. Εκτός κι αν οι σοφοί που τα αποφασίζουν το ξαναμετανιώσουν.

Η απίστευτα τριτοκοσμική ταλαιπωρία είναι ότι για να κάνεις τη φορολογική σου δήλωση, πρέπει να παρακαλάς τους λογιστές από ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις που έτυχε να κόψεις τιμολόγιο την προηγούμενη χρονιά.

Συμβαίνει βέβαια κάποιες να έχουν κλείσει, κάποιες να μην έχουν αποδώσει το φόρο ( άρα τι κάνεις; χάνεις τα λεφτά σου ή έρχεσαι σε σύγκρουση με την επιχείρηση που προσπαθείς να κρατήσεις ως πελάτη; )

Και για να εξηγήσω το τριτοκοσμικό: μας υποχρέωναν να προσκομίσουμε τις βεβαιώσεις από την επιχείρηση, στις οποίες θα αναγράφονταν και ο αριθμός του διπλοτύπου καθώς και η ΔΟΥ στην οποία η επιχείρηση έκανε την κατάθεση. (Δηλαδή να κάνουμε και τη χαμαλοδουλειά για να μην μπαίνουν στη διαδικασία οι υπάλληλοι να τα ψάχνουν. Και φυσικά αν προκύπτει επιστροφή φόρου λόγω της προκαταβολής του 20%, και εάν αυτό είναι >500€, πάλι την πάτησες. Σου λέει η εφορία ότι είναι μεγάλο το ποσό και θα τα ελέγξουν πριν σου τα επιστρέψουν. Μία δικαιολογία λοιπόν ακόμη για να σου τα καθυστερήσουν.

Με άλλα λόγια, επειδή στην Ελλάδα θα είσαι σωστός και θα πληρώσεις προκαταβολικά 20% από το φόρο σου, πρέπει να σε τιμωρήσουν σε πολλά επίπεδα και με διάρκεια !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.