Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Ζαβι μπορείς να μου πείς ακριβώς τι προτείνεις γιά την χώρα και όχι ατομικά γιά τον καθένα μας ?

 

Γιά μένα δεν είναι λύση το να την κάνω ατομικά αν μπορώ , αλλά να βρούμε το καλύτερο γιά όλους μας . Βέβαια έχω πεί ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο . Κάποιοι έκαναν την μπάζα τους είτε από το δημόσιο , είτε από το ιδιωτικό , είτε από τα κόμματα και τώρα έχουν βγάλει τα λεδτουδάκια τους έξω και περιμένουν πως και πως την δραχμή των 1450 δραχμών / Ευρώ γιά να αγοράσουν τα πάντα τζάμπα . Αλλοι έχουν βολευτεί με κάποιον τρόπο και αισθάνονται ασφαλείς . Αλλοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα γιατί είναι ήδη στον άσσο . Και οι περισσότεροι που κινδυνεύουν να βρεθούν , από μεσαίοι η μικρομεσαίοι στον πάτο . Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που λένε όσο πιό πολύ κατεστραμμένοι , τόσο πιό γρήγορα θα γίνει η επανάσταση .

 

Μιλάω λοιπόν τι θα είναι καλύτερο γιά την μεγάλη πλεοψηφία του λαού μας .

 

Χρήστο το πού βρήκε τα λεφτά η κάθε Ολλανδία έχει σημασία όταν σε κατηγορεί γιά ηθικά παραπτώματα και σου κουνάει το δάχτυλο . Εκτός αν θεωρείς εκφράσεις όπως απατεώνες , τεμπέληδες , ψεύτες και διεφθαρμένοι που μας αποκαλούν είναι δείγματα ευγενίας . Ολα αυτά σε συνδυασμό με το Δουβλίνο ΙΙ

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν τα είπαν οι Ολλανδοί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

 

ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Τελικά οι φορείς της σοβαρότητας και της υπεύθυνης στάσης το τελευταίο διήμερο, επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο "υπεύθυνης" τρομολαγνείας! Είναι λυπηρό άνθρωποι που κατά δήλωσή τους πρεσβεύουν τον ορθολογισμό και τον αντιλαϊκισμό, να καταφεύγουν σε τόσο ανορθολογικά και λαϊκίστικα επιχειρήματα με κύριο συστατικό στοιχείο τον φόβο.

 

Αλήθεια, με ποιο τρόπο η στάση πληρωμών θα μας επιστρέψει αυτόματα στη δραχμή και θα μας βγάλει εκτός ΕΕ;

Θέλω να μου εξηγήσετε τον μηχανισμό και τη μέθοδο που θα γίνει αυτό.

Τον γνωρίζετε ή απλά παπαγαλίζετε τον Καψή, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά;

 

Εγώ υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μας αποπέμψουν από την Ευρωζώνη και την ΕΕ ακόμη και παράτυπα. Πολύ απλά δεν μπορούν, εκτός και μόνο αν είναι δική μας επιλογή. Υποτίθεται ότι η ΕΚΤ θα κόψει τη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες, αλλά έλα που υπάρχει και ο ELA (οι Ιρλανδοί μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες)!

 

Οπότε ακόμη θα έχουμε ευρώ να αγοράζουμε πετρέλαιο, οι τράπεζες δε θα κλείσουν και οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν.

 

Τώρα αν θα μας την πέσουν οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι 12 φυλές του Ισραήλ ή οι Αρειανοί, νομίζω ότι είναι επιχειρήματα της πλάκας.

 

***

 

MScEng, υποστηρίζεις ότι έχουμε πόλεμο, οικονομικό πόλεμο, και θα συμφωνήσω. Ποια είναι τα στρατόπεδα; Ποιος ευθύνεται για τη μείωση του ΑΕΠ; Ποιος μας πολεμά;

 

***

 

 

AlexisPap, σε αυτά που λες για την έλλειψη παιδείας, νομίζω ότι το πιο σημαντικό και ουσιαστικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ανεξαρτήτως επαγγελματικού χώρου, ιδεολογικής θέσης ή κοινωνικής τάξης, έμαθε να μη σέβεται τον κοινό πλούτο, τα κοινά αγαθά και τη δημόσια περιουσία, αφού είτε αδιαφορούσε, είτε τα έβλεπε ως λαμπρό πεδίο πλιατσικολογήματος.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως στο Ελληνικο Σοβιετ ο λαικισμος παντα εχει μεγαλυτερη απηχηση απο τον ορθολογισμο.

ακόμη κάποιοι κολλημένοι σε θεωριες του 40, δεν πα να χαλά ο κόσμος γύρω τους, προσπαθούν να επιβεβαιώσουν θεωρίες

Που σημαίνει ότι ένα κομμάτι του λαού στο δημόσιο γράφει το υπόλοιπο κομμάτι του λαού στα τρυφερά του. Ο αγώνας ΔΕΝ είναι ''παλλαϊκός''. Το έθνος είναι διχασμένο είτε θέλουμε να το αντιληφθούμε είτε δεν θέλουμε.

βρε παιδιά στο δημόσιο έχον ήδη κόψει 13-14 μισθό από το Πάσχα και έχουν γίνει πάμπολες μειώσεις + ενιαίο μισθολόγιο, βάλτε κάτω τις μειώσεις να δείτε πως είναι πάνω από 22%

 

φυσικά όχι σε όλο το δημόσιο πχ ΕΛΠΕ και Υπ. Βουλή, δηλαδή στους γνωστούς

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να ρωτήσει τους Ολλανδούς , αν είναι πλούσια χώρα λόγω της εργασίας των πολιτών της με τα γελάδια και τα τυριά , η λόγω των διαμαντιών και των άλλων αγαθών και πόρων που έκλεψαν από τις αποικίες τους . Το ίδιο θα μπορούσαν να ερωτηθούν και οι άλλοι λαοί που διάφοροι τύποι τους μας υβρίζουν σκαιότατα .

+1000

Αλήθεια, με ποιο τρόπο η στάση πληρωμών θα μας επιστρέψει αυτόματα στη δραχμή και θα μας βγάλει εκτός ΕΕ;

Θέλω να μου εξηγήσετε τον μηχανισμό και τη μέθοδο που θα γίνει αυτό.

Τον γνωρίζετε ή απλά παπαγαλίζετε τον Καψή, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά;

 

Εγώ υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μας αποπέμψουν από την Ευρωζώνη και την ΕΕ ακόμη και παράτυπα. Πολύ απλά δεν μπορούν, εκτός και μόνο αν είναι δική μας επιλογή.

α, αυτό είναι αναμενόμενο και θα γίνει με τον γνωστό τρόπο: ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ και για το καλό μας όπως όλα τα καλά που γίνονται 2 χρόνια τώρα

  • είτε από τους παραπάνω
  • είτε από το ΚΚΕ (που και πάλι εχει λιγότερες πιθανότητες να το κάνει από τους παραπανω)

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Myri, ακόμη και το ΚΚΕ στα πλαίσια αστικοδημοκρατικής διαχείρισης (π.χ. αν κερδίσει εκλογές, χωρίς να έρθει η λαοκρατία) δεν πρόκειται να το επιχειρήσει από μόνο του.

 

Πιστεύω ότι η μόνη περίπτωση να αλλάξουμε νόμισμα, δεδομένων των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών, που επικρατούν στην Ευρώπη, είναι η απο κοινού διάλυση της ευρωζώνης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί; Τι θα γίνει και θα παρακαλάμε να βγούμε;

Ας το εξηγήσει κάποιος.

 

Πάντως μέσω ELA, θα μπορούμε να "φουσκώσουμε" τις τράπεζες λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Ο ELA, είναι ο μηχανισμός εκείνος, που επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα (στην περίπτωσή μας ΤτΕ) μιας χώρας της Ευρωζώνης να τυπώνει χρήμα και να το διαθέτει στις εμπορικές τράπεζες της χώρας της σε περίπτωση ανάγκης, απλά και μόνο ενημερώνοντας την ΕΚΤ με ένα SMS!

 

Για παράδειγμα οι ελληνικές τράπεζες το Νοέμβριο του 2011 είχαν πάρει από την ΕΚΤ 73,4 δις και από την ΤτΕ, μέσω ELA, 42,8 δις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ted78.

Αν κατάλαβα καλά από το σχετικό ψάξιμο που έκανα, πρέπει οι ίδιες οι τράπεζες να ζητήσουν ρευστότητα μέσω του Emergency Liquidity Assistance και με μεγαλύτερο επιτόκιο από ότι έχει ένα δάνειο από την ΕΚΤ

Κάτι που όντως είχε κάνει πέρυσι η Πειραιώς, τουλάχιστον.

Πολύ ενδιαφέρον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.