Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τακτοποιούμενο χώρο


Recommended Posts

Το θέμα είναι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως εστιατόριο ποτέ. Φαντάζομαι ότι η μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση, το δήλωσε ως αναψυκτήριο - μπαρ, γιατί αυτή ήταν η τελευταία άδεια λειτουργίας του 2009. Η νέα χρήση που αφορά την αλλαγή χρήσης, ζητείται να αποδεικνύεται από κάτι ή μπορείς να δηλώσεις ότι θες (ο ιδιοκτήτης)? Επίσης αυτή η τελευταία άδεια λειτουργίας, συγκεκριμένα ήταν για αναψυκτήριο χωρίς παρασκευαστήριο - μπαρ, είχε βέβαια χώρο παρασκευαστηρίου με όλες τις εγκαταστάσεις, αλλά δεν έφταναν τα τετραγωνικά. Ο νέος ενοικιαστής που μου έχει αναθέσει την άδεια λειτουργίας, έχει σκοπό να μεγαλώσει το παρασκευαστήριο, δεσμεύοντας τα απαραίτητα τετραγωνικά, από την αίθουσα πελατών με κατασκευή από γυψοσανίδα.

Σκέφτομαι ότι η πιο εύκολη οδός είναι η δήλωση με 4014 να περιγράφει τη νέα χρηση ως εστιατόριο - μπαρ και στην κάτοψη της τακτοποίησης να φαίνονται και οι παραπάνω διαρρυθμίσεις, μιας και δεν επηρεάζεται η δήλωση, δεν ξέρω όμως αν σαν ιδέα είναι πολη εφικτή. Κάποια γνώμη?

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο αλλά να γνωρίζεις ότι άλλαξε η υγειονομική διάταξη για τα καταστήματα ποτών και τροφίμων και έχουν καταργηθεί τα ελάχιστα τετραγωνικά κουζίνας..

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε όλους

 

στο ΦΕΚ Β 2718/12 εχει δημοσιευθεί η ΥΑ 96967/12

η οποια αποτελει τον νεο υγειονομικο κανονισμό.

με έναρξη σιχυος τελη Οκτωβριου , [15 ημερες απο την δημοσιευση στο ΦΕΚ, ]

 

Αρα,

 

ας το κατεβασει καποιος

ευχαριστω

καλη συνεχεια

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει από σήμερα.Αλλα πριν γίνει κάτι να ερωτάται πρώτα το αντίστοιχο τμήμα Υγιεινής.

Βέβαια έχουν δώσει και 5μηνη παράταση για αυτούς που στο διάστημα αυτό (των 5 μηνών από σήμερα) θα πάρουν προέγκριση, να μπορούν αν θέλουν να πάνε με την προηγούμενη διάταξη.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Σε ξεμπαζωμένο υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (δεν μετρούσε στην δόμηση), ο οποίος έχει ρυθμιστεί για αλλαγή χρήσης σε κατάστημα, μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης σε υγειονομικού ενδιαφέροντος (εφ' όσον πληροί τις λοιπές διατάξεις);

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τη νέα διάταξη, στο άρθρο 14 παρ.2 λέει

 

''Αίθουσα πελατών Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης

και χώρων αναψυχής που διαθέτουν αίθουσα πελατών

ή και υπαίθριο χώρο για εξυπηρέτηση καθήμενων ή όρ−

θιων πελατών η δυναμικότητα τους σε εξυπηρετούμενα

άτομα προκύπτει από τη διαίρεση του εμβαδού του

καθαρού χώρου δια του 1,20 τ.μ. Ο συνολικός αριθμός

των εξυπηρετούμενων ατόμων καθορίζει τη δυναμικό−

τητα της επιχείρησης.''

 

Δλδ πλέον η δυναμικότητα θα βγαίνει αθροιστικά από την κλειστή και την υπαίθρια αίθουσα πελατών και όχι από τη μεγαλύτερη όπως με τα παλιά? Επίσης παρακάτω λέει

 

''Ο χώρος επεξεργασίας − μεριδοποίησης και διατήρη−

σης ετοίμων φαγητών (παρασκευαστήριο) για τις επι−

χειρήσεις προσφοράς πλήρους γεύματος θα πρέπει να

είναι κατάλληλος και επαρκής, ώστε να ανταποκρίνεται

στη δυναμικότητα της επιχείρησης.''

 

Αυτό το επαρκής σημαίνει ανάλογα με την κρίση μας ή μήπως σημαίνει τα ελάχιστα που ίσχυαν με την παλιά διάταξη?

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που καταλαβαίνουμε είναι "μάλλον" έτσι.Ου αντίστοιχες υγειονομικές υπηρεσίες περιμένουν διευκρινήσεις και δεν έχει αρχίσει και ουσιαστικά η χρήση της νέας διάταξης.Πάντως αν τα ερμηνεύσουμε αυτά που γράφουν οι παραθέσεις σου ¨μάλλον" είναι έτσι όπως τα λες.Το "επαρκής" , αφήνει το δικαίωμα στους επόπτες από το υγειονομικό να κρίνουν και να αποφασίσουν αυτοί. Ετσι όπως είναι τώρα.Αν προκύψουν στο μέλλον διευκρινήσεις με αριθμούς τότε θα είναι όπως και με την παλιά διάταξη.Πιστεύω πως δε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι σε θέμα που είχα ρωτήσει παραπάνω, λόγω νέων πληροφοριών!

Πρόκειται για μονοκατοικία προ 55, για την οποια έχει γίνει τακτοποίηση αλλαγής χρήσης σε ΚΥΕ και ισόγειας προσθήκης με την ίδια χρήση. Πριν την τακτοποίηση είχε γίνει καταγγελία στην πολεοδομία. Η μηχανικός που τακτοποίησε, έχει κάνει τη διαδικασία αναστολής των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης στην πολεοδομία. Τώρα που εγώ θέλω ΒΚΧ όμως, μου λένε ότι επειδή εκκρεμεί καταγγελία, πρέπει να εξοφληθεί το πρόστιμο του 4014 και δεν αρκεί η καταβολή της πρώτης δόσης (η δήλωση βρίσκεται σε διαδικασία δόσεων), για να μου δώσουν ΒΚΧ, γιατί λέει κανείς δε μπορεί να πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει τις δόσεις. Ισχύει αυτός ο ισχυρισμός ή πρέπει να επιμείνω μέσω εγκυκλίων? Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο?

Link to comment
Share on other sites

Να τους πεις ότι αυτοί πρέπει να ενεργούν με βάση τους νόμους και τις εγκυκλίους που τους συνοδεύουν-διευκρινίζουν. Δεν είναι στις αρμοδιότητές τους η εξαγωγή προσωπικών υποθέσεων και συμπερασμάτων και να θεωρούν τους πολίτες ύποπτους αν θα πληρώσουν ή όχι τις επόμενες δόσεις. Δεν έχουν καμία τέτοια αρμοδιότητα. Αν επιμένουν, να σου απαντήσουν έγγράφως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.