Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφίστε γιατί χανόμαστε


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαραθέσει μαζί σας, μου δημιουργείτε μια παράξενη εντύπωση από τις απαντήσεις που δώσατε ,ένα στρουθοκαμηλισμό θα έλεγα.

 

 

 

Ο καρυστινός είπε για ιστορία και μάλιστα αρχαία, άλλα αλήθεια, έχουμε δει τη νέα ιστορία, κ εννοώ την ιστορία μας από το 1821 έως σήμερα

Πράγματι, το 1821 βρεθήκανε μια χούφτα άνθρωποι και τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία (οθωμανική ) κ σε ένα διάστημα 100 ετών, από εκεί που δεν υπήρχαμε σαν κράτος στον παγκόσμιο χάρτη βρεθήκαμε να έχουμε δημιουργήσει την Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών, κ όμως το 1922 παραδώσαμε την Σμύρνη και τα παράλια στην Τουρκία, το 1974 παραδώσαμε την Κύπρο(ελληνικό νησί ) στους τούρκους , σήμερα παραδίδουμε την Μακεδονία στους σκοπιανούς, αύριο τη Θράκη κ μεθαύριο την ήπειρο στους τσάμηδες (αλβανούς) ,αρά το ρητό ‘’ ο καθείς για τη πάρτι του κ ο θεός για όλους’’ μάλλον ισχύει

 

Φίλε ξέρεις πόσο σε εκτιμώ κ πόσο γουστάρω να τραγουδάω τα απαγορευμένα που τραγουδούσαμε ξέρεις πού.

 

¨Ομως όλα αυτά είναι μια ιδέα.

 

Στην ουσία ούτε μία χούφτα άνθρωποι επαναστάτησαν το 21, ούτε μας ''πήραν'' Σμύρνες, Κύπρους κλπ.

 

Η ιστορία του ''ελληνικού'' έθνους τελείωσε το 146 π.Χ. με τον ερχομό των Ρωμαίων. Και ούτε ''ελληνικό'' έθνος υπήρξε, αλλά στην ουσία υπήρξαν πόλεις-κράτη με τις αντίστοιχες ηγεμονίες τους στον Ελλαδικό χώρο κατά καιρούς.

 

Από το 146 π.Χ. και έπειτα είμαστε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ των εκάστωτε προτεκτόρων/προστατών μας. Το '21 το προτεκτοράτο απλά άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλάκειο η μεταβίβαση από την ανατολή στη δύση.

 

ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία είχαμε ως έθνος να γίνουμε αυτοτελές έθνος, με τον Καποδίστρια, αλλά τον φάγανε λάχανο. Επίσης, όσο και να το ήθελα να είναι πραγματικότητα, δεν είμαστε ''Έλληνες'', αλλά ''Γραικοί'', διότι ούτε Ελληνική παιδεία έχει δεχθεί η πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά ταυτόχρονα οι περισσότεροι τρέφουν ελπίδες ακόμη για φυλετικές αυταπάτες. Και εγώ ως υπέρμαχος του καθαρού αίματος, γνωρίζω ότι αυτό είναι μία ουτοπία, όντας ο ίδιος μπάσταρδος, επομένως επιβάλλεται να προσαρμόσω και τις αντιλήψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Επομένως

 

Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι π.χ. το Βυζάντιο είναι ελληνική ιστορία μόνο κ μόνο επειδή οι κάτοικοι μιλούσαν ελληνικά ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς Ρωμαϊκή, είναι ουτοπία-φρουτοπία. Το ίδιο ισχύει και για Σμύρνες-Κύπρους. Τα εδάφη αυτά δεν σημαίνει ότι ανήκαν στην ''Ελλάδα'' μόνο κ μόνο επειδή οι κάτοικοι μιλούσαν Ελληνικά. Επομένως αν άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι business των πραγματικών ιδιοκτητών τους, κ όχι των κομπάρσων που τα κατοικούν. Πόσο μάλλον όταν αυτή η προπαγανδιστική σαβούρα διδάσκεται και στα σχολεία της χώρας χωρίς κανένα ενδοιασμό!! Αν σκεφτείς λοιπόν το μέγεθος της διαστροφής των τυπάκων που τα σκέφτηκαν όλα αυτά για να μας εκπαιδεύσουν να σκεφτόμαστε διαστροφικά, θα καταλάβεις πόσο κορόιδα είμασταν εγώ κ εσύ που χύσαμε ιδρώτα κ αίμα ξέρεις πού, αν κ η τιμή μας δεν παύει να υπάρχει έναντι όλων των υπολοίπων σκουλικιών-συνανθρώπων μας Γραικών.

 

Εγώ πλέον δεν αναγνωρίζω κανέναν με το δικαίωμα να αποκαλείται ''Έλληνας'' παρά μόνο αν έχει δεχθεί την Ελληνική παιδεία με την αρχαία έννοια του όρου, διότι η νέα είναι το λιγότερο ΒΡΩΜΕΡΗ. Επομένως στ @@ μου αν τη Μακεδονία τη θεωρούν οι Αμερικάνοι Σλάβικη. Δική τους είναι (των Αμερικανών), οπότε ας τη φωνάζουν όπως γουστάρουν. Άρα και η μοναδική μου αντίδραση ''με κάθε ρανίδα του αίματός μου'' θα είναι για να προστατέψω την ''ελληνική'' παιδεία ( με την αρχαία έννοια του όρου μιας κ η νέα ζέχνει) και όχι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ έδαφος που στην ουσία μου ανήκει μόνο αν πληρώνω νταβατζιλίκια στους προστάτες μου. Διότι το μόνο που αξίζει να πεθάνει κανείς, είναι η ιδέα μιας καλύτερης ζωής, κ τίποτε παραπάνω, δεν μιλάμε καν για αντίδραση.

 

Τέλος, μισώ όλους τους συνανθρώπους μου που είναι στο πνεύμα Γραικοί κ όχι Έλληνες, διότι η Γραικία βρωμάει κ ζέχνει, όπως ξέρεις πολύ καλά κ εγώ έχω ευαίσθητη μυτούλα.Μία μόνο διάκριση κάνω στους ανθρώπους, αν είναι τίμιοι ή όχι, διότι όλες οι υπόλοιπες διακρίσεις είναι προπαγανδιστικές. Τον Αλβανό που δέχεται την Ελληνική παιδεία τον εκτιμώ περισσότερο από το σκουλίκι που είναι απευθείας γενετικά απόγονος του Σωκράτη ή του Πλάτωνα. Το ίδιο και τον μαύρο κ τον Σκοπιανό. Αντίστοιχα, αν ο Αλβανός, ο μαύρος κ ο Σκοπιανός έχουν ως σκοπό να καταστρέψουν την Ελληνική παιδεία, τότε ''τ ' άρβυλα θα δέσω με έντερα απ' αυτούς''. Για τουριστικές παπαριές όπως το όνομα της Μακεδονίας, θα ψήφιζα μόνο αν ήμουν ξενοδόχος ή αν είχα καφετέρια έξω από τη Βεργίνα.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν και ο τρόπος που γράφει ο Ζαβί - Ηανς είναι πράγματι τραβηγμένος και βγάζει αγανάκτηση , εντούτοις με εκφράζει στο κύριο νόημά του και συμφωνώ στην ανάλυσή του στο μεγαλύτερο μέρος του , ειδικά για το θέμα της Ελληνικής παιδείας που θεωρώ πρωταρχικό , και που το νεο κράτος στο οποίο ζούμε μετά το 1821 , δεν έχει τιμήσει Κάτι που έιναι άμεσα ορατό αρκεί να δούμε πόσοι πόροι πάνε στην παιδεία και πόσοι σε εξοπλισμούς.

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Πάντως είναι τραγικό που διαπιστώνουμε σήμερα πραγματικότητες για τις οποίες κάποιοι μιλούσαν πριν 23 χρόνια...

 

Δ/φος:

- Έτσι όπως το λέτε είναι σαν να μην υπάρχει ελπίδα

ΜΧ:

- Εγώ δεν έχω καμμία ελπίδα, παρά αν γίνει κανένα θαύμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι έχουμε σήμερα τη δύναμη να επιβιώσουμε.

Δ/φος

-Σαν κρατος θεωρείτε ή σαν εθνική οντότης;

ΜΧ:

Ως εθνική οντότης. Θα μείνουμε λιγάκι σαν νάνοι αλλοτινών καιρών. Και θα το δείτε όταν έρθει η πλήρης ένωση με την Ευρώπη, σε ποιά κατάσταση θα βρισκόμαστε. Ποιά είναι η υποδομή, για να υπάρξουν έστω ένα-δύο χαρακτηριστικά στοιχεία της εθνικότητας μας;

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

οταν θα σταματήσουμε κάποια μέρα να είμαστε τόσο κομπλεξικοί απέναντι στο αρχαίον κλέος, τότε υπάρχει πιθανότητα να πάμε μπροστά. Ως τότε μια ζώη θα κλαίμε τη μοίρα μας.

Link to comment
Share on other sites

οταν θα σταματήσουμε κάποια μέρα να είμαστε τόσο κομπλεξικοί απέναντι στο αρχαίον κλέος, τότε υπάρχει πιθανότητα να πάμε μπροστά. Ως τότε μια ζώη θα κλαίμε τη μοίρα μας.

 

Δεν με έπιασες. Δεν είμαι προγονόπληκτος. Σχετικά με την προγονοπληξία, συμφωνώ μαζί σου, αλλά είσαι εκτός θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Το Βυζάντιο σίγουρα δεν ήταν Ελληνικό , επειδή μίλαγαν Ελληνικά . Γιατί όμως ήταν Ρωμαικό ? Επειδή στην Ρωμαική αυτοκρατορία , η επίσημη γλώσσα ήταν τα λατινικά ? Γιατί στην καθημερινότητα τους ούτε το 5 % δεν την μίλαγε , σε αντίθεση με τα Ελληνικά , που ομιλούντο σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Νότιας πλευράς λόγω της Ελληνιστικής περιόδου .

Link to comment
Share on other sites

Για να μην τα μπλέξουμε, κι επειδή και ο Χάνς το είπε λίγο άγρια αυτό που ήθελε να πει, είναι δεδομένο ότι ο Ελληνισμός έχει μέχρι σήμερα ιστορική συνέχεια. Κι αυτό φαίνεται στην συνέχεια της γλώσσας, των παραδόσεων, του πολιτισμού. Φυσικά φαίνεται και από το αίσθημα εθνικής ταυτότητας των σημερινών Ελλήνων, αν και αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά.

 

Προφανώς δεν συζητάμε για φυλετική ή γονιδιακή συνέχεια. Εξάλλου, τα γονίδια σχετίζονται με την εθνική ταυτότητα μόνο στις φαντασιώσεις του Χίτλερ.

 

Επίσης, αυτό που ονομάζουμε συνέχεια δεν σημαίνει ότι ο πολιτισμός παραμένει πανομοιότυπος. Αυτό μόνο ψυχοπαθείς με μειωμένη αυτοεκτίμηση, παθολογικά προγονόπληκτοι, θα μπορούσαν να το πιστεύουν.

Προφανώς ο Ελληνισμός των Μυκηναίων δεν ήταν αυτό που περιγράφει ο Όμηρος, κι ο πολιτισμός του Ομήρου δεν ήταν ο πολιτισμός του Ηράκλειτου. Είναι δεδομένο ότι τόσο χρονικά, όσο και χωρικά ο πολιτισμός εξελίσσεται, ακόμη και όταν υπάρχει συνέχεια.

 

Αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν είναι ότι έχουμε πολιτισμική αλλοίωση (που είναι απολύτως φυσική), αλλά ότι έχουμε πολιτισμική υποβάθμιση και αφομοίωση. Όπως είχαμε και επί τουρκοκρατίας. Το ζήτημα είναι αν η υποβάθμιση και η αφομοίωση θα σηματοδοτήσει την πολιτισμική εξέλιξη ή τον πολιτισμικό αφανισμό.

 

Φυσικά, ο αφανισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση, προϋποθέτει τον θάνατο της γλώσσας και των παραδόσεων.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

 

Φυσικά, ο αφανισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση, προϋποθέτει τον θάνατο της γλώσσας και των παραδόσεων.

 

Ακριβώς!!!! γι' αυτό και τα Σκόπια παλεύουν στο όνομα Μακεδονία.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λέτε συνάδελφοι, το μόνο που μένει είναι να ορίσουμε και τι εννοεί ο καθένας όταν μιλάει για "Ελληνική Παιδεία" και "Ελληνικό Πολιτισμό", γιατί νομίζω ότι ο καθένας μας το αντιλαμβάνεται πολύ διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.