Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικιακό Φ/Β με €18800 (!)


ΟΩΝ

Recommended Posts

Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρον να έχουμε ένα "παρατηρητήριο τιμών",

Δεν γίνετε, αφού η τιμή διαφοροποιείτε ανάλογα με την ποιότητα των υλικών( πάνελ, ινβέρτερ, βάσεις) ), εξοπλισμού(καλώδια, γειώσεις ,πίνακες) κ εγκατάστασης (χύμα όλα η προσεγμένη)

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 84
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μεγαλη προσοχη στην εταιρεια αυτη με τα 18.800.

 

Γνωριζω αρκετους που ειχαν πικρη εμπειρια μαζι της.

 

Και κατι ακομα. Στις προσφορες της παλαιοτερα εβαζε πανελ επωνυμο, και στην πορεια εγκαθιστουσε οτι εβρισκε διαθεσιμο, καθως πολλοι προμηθευτες την ειχαν στο περιθωριο για τα χοντρα φεσια που ειχαν φαει απο την εν λογω....

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ισχύει αυτό που ανέφερε ο electro80 πιο πάνω. Είναι το ίδιο που κάνουν και στα αυτοκίνητα και σε όλα. Είναι μάρκετιν. Αμάξι σου λέει ΑΠΟ τόσο. Και τι έχει μέσα; 4 ρόδες και ένα τιμόνι. Θες επιπλέον εξοπλισμό πληρώνεις. Θα ψαρώσει ο πελάτης με τα 12500 και αν δει ο έμπορας οτι ο πελάτης ενδιαφέρεται για κάτι καλύτερο ΘΑ τον πείσει. Και στο κάτω κάτω γιατί τρελαίνεστε; Εδώ έφτασε να γίνεται λαική αγορά η έκδοση άδειας, το τοπογραφικό, η ρύθμιση αυθαιρέτων, η βεβαίωση νομιμότητας τα φωτοβολταικά δε θα γίνουν;;; Και στο κάτω κάτω γιατι χαλάει η πιάτσα αν ακούγονται τιμές; Για όλα πρώτα τιμή ρωτάει ο πελάτης. Το θέμα είναι να τον πείσεις ότι εσυ είσαι ακριβός γιατί είσαι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ (δλδ καλύτερα υλικά, εργασία κτλ)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γνωστός μου επικοινώνησε σήμερα με την εν λόγω εταιρία που είναι στο πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας και του απάντησαν το εξής :

18800 Eυρώ : Όλα μέσα!! ΦΠΑ, Εγκατάσταση. Mε Yingli 240Wp, Kaco κτλ... Μάλιστα του είπε οτι όπου και να πάει θα γυρίσει πάλι σε αυτούς γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεί πουθενά πιο φτηνά!!!

Για μια ακόμη φορά ο έλληνας επιχειρηματίας δείχνει την ανωριμότητά του. Ουσιαστικά αυτός ο άνθρωπος είναι ένας αλεξιπτωτιστής που κάνει μια ελεύθερη πτώση και για κάποιο διάστημα θα δημιοργήσει πρόβλημα στην αγορά των ΦΒ με αποτέλεσμα : Τα κέρδη μας να μειωθούν αισθητά, η αγορά να ανακατευτεί αρκετά και φυσικά ο ίδιος να βρεθεί στο περιθώριο μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Το έργο το έχουμε και άλλες φορές άλλωστε!

Link to comment
Share on other sites

Και εδώ έχει μια πολύ καλή προσφορά. Οι τιμές όμως είναι χωρίς ΦΠΑ και το κόστος εγκατάστασης.

 

Πάρα μα πάρα πολύ καιρό τώρα ο συγκεκριμένος κύριος έχει σκοτωμένες τιμές...

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει και εγω επαγγελματίες να δουλεύουν με κέρδος 1.000-1.500 ευρώ επιβεβαιωμένα σε turn key οικιακό και απορώ....πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν σε μακροπρόθεσμο επίπεδο και τι after sales υποστήριξη θα παράσχουν αύριο-μεθαύριο (αν υπάρχουν)...Χώρια το τι κακό κάνουν στην αγορά ,σε εμάς,στον εαυτό τους και στον τελικό πελάτη (σε κάποιες περιπτώσεις)....Μόνο και μόνο η ευθύνη που αναλαμβάνουν για 25 χρόνια δεν αξίζει τον κόπο.

@aiche Η τιμή είναι νορμάλ κατά την γνώμη μου με ένα εύλογο κέρδος απο την στιγμή που ο συγκεκριμένος απευθύνεται σε πελατες λιανικής,δεν παίρνει καμια ευθύνη μην έχοντας αναλάβει εγκατάσταση-υπογραφές κλπ..και έχοντας τις εγγυήσεις εξοπλισμού μεταβιβαζόμενες απ'ευθείας στους προμηθευτές του.

Μου έχει τύχει περίπτωση πελάτης να έχει έρθει με εκτυπωμένη προσφορά μεγάλου e-shop στη οποία αναγράφονταν τιμές σχεδόν χονδρικής γνωστής εταιρείας φ/β (ίδια με προσφορά που του είχα κάνει) και να με έχει ξεφτυλίσει...Στην συνέχεια επικοινώνησα με την ίδια την εταιρεία η οποία δεν το γνώριζε όπως μου είπε και μετά από λίγες μέρες οι τιμές στο συγκεκριμένο site ξαναέγιναν λιανικής....

Edited by Sonik79
Link to comment
Share on other sites

...... και να με έχει ξεφτυλίσει.......

 

δηλ τι ξεφτιλα σε εκανε? Περιμενει ο πελατης να του εγκαταστησεις ενα υλικο στην τιμη κοστους?

Αμαν πια αυτη η νοοτροπια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.