Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πρώτοι χάρτες για τα αυθαίρετα του Ν.4014/11


Engineer

Recommended Posts

....

έχω εντοπίσει πολλές περιοχές προφανώς διαβαθμισμένες οι οποίες δεν φαίνονται στους ορθοφωτοχαρτες και αντ'΄αυτών παρουσιάζεται έκταση ενιαίου δάσους 8-)

Το μόνο που έχει να κάνει το Τουρκικό επιτελείο στρατού είναι να παραβάλει πραγματική κατάσταση και ρετουσαρισμένη.

Όπου υπάρχει ρετουσάρισμα έχουν δεδομένο ότι κάτι στρατιωτικού ενδιαφέροντος υπάρχει.

Σαν πιο παλιά (αλλά και τώρα ακόμα) εκεί που πας βόλτα σε μερικές περιοχές στο ξεκουδουνο έχει ταμπέλες απαγορεύεται η φωτογράφιση.

 

(ευτυχώς υπάρχουν και μερικές μπλόφες ;) )

Link to comment
Share on other sites

απόφαση του ΣΤΕ για τα αυθαίρετα που βάζει φραγμό σε αιτήσεις με ιδιωτικά έγγραφα να αποδεικνύουν τον χρόνο κατασκευής των αυθαιρετων

http://www.nooz.gr/greece/bomva-apo-ste-sto-nomo-gia-ta-au8aireta

Τώρα πως θα παγώσουν οι αιτήσεις που στηρίζονται στις μετέπειτα τροποποιήσεις του 4014 με την χρήση των ιδιωτικών εγγράφων και δηλώσεων για το χρόνο κατασκευής δεν καταλαβαίνω , αφού αυτό θα φανεί μετά την υποβολή στο σύστημα όταν ανοίξει πλήρως , των διακαιολογητικών

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς αλλά το ΣτΕ λέει μπούρδες ... αφού με ένορκη βεβαίωση μπορεί να δηλώσει ο ιδιοκτήτης ως χρόνο κατασκευής ότι γουστάρει και θεωρείται δημόσιο έγγραφο :evil:

 

απλά κοστίζει πολλαπλάσια από την ΥΔ του ιδιοκτήτη και είναι χρονοβόρα διαδικασία

Link to comment
Share on other sites

το πιο σημαντικό που μπορώ να εκμαιεύσω από την πιο πανω δημοσίευση όπως έχει γραφτεί για την απόφαση του ΣΤ , αφού κάτι δεν μου ακούγεται καλά για την μη υποβολή αιτήσεων ή επεξεργασίας των υπάρχοντων , είναι ότι δύσκολα θα δοθεί νεα παράταση για την υποβολή μετά τον Ιούνιο , ή αν δοθεί θα είναι μικρή

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

@MYRI: Σαφώς μπορεί να γίνει κάτι και για τους μετά... Μακάρι όμως να είναι με άλλα πρόστιμα για να μη νιώσουν για άλλη μια φορά ηλίθιοι...

Αλλωστε, όπως έχει χιλιοακουστεί, είτε κι άλλη παράταση θα δωθεί είτε θα υπάρξει νόμος που θα σταματήσει εντελώς τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και θα την ενσωματώσει στη διαδικασία μεταβίβασης. Αυτό άλλωστε θα ήταν και το πιο απλό για όλους.

Αυτό θα ήταν και το πιο σωστό!

Δηλαδή, κατά τη μεταβίβαση ακινήτου ο ιδιοκτήτης θα ήταν υποχρεωμένος για τη μερική ή ολική δημιουργία της ταυτότητας του κτιρίου και της στοιχειοθέτησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας στο ΥΠΕΚΑ όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ετσι, θα προβλέπεται αποτύπωση οικοπέδου και κτηρίου, σύνταξη σχεδίων, τακτοποίηση Ν.4014 , έκδοση ΠΕΑ , έλεγχος και οριστικοποίηση τίτλων και σχετικών εγγράφων (μέχρι και τ.μ. στη ΔΕΗ και το Δήμο)

Ετσι και μόνο έτσι θα "χτιστεί" μια βάση δεδομένων που έχει νόημα... Γιατί αν περιμένεις από τα καινούργια τότε θα φτιάξουμε μια μπούρδα χωρίς νόημα!!!

 

Αυτό είναι η επίσημη θέση μου και η επίσημη πρότασή μου σε κάθε σχετικό νομοθέτημα... Αμεση παύση του Ν.4014 χωρίς την ανάγκη μεταβίβασης. Για εισπρακτικούς λόγους ας μείνει ως νόμος και με ευνοϊκούς όρους αλλά μην εκβιάζουμε τους πολίτες ότι θα είναι κατεδαφιστέα τα σπίτια τους... γιατί θα ψάχνουμε καράβι να φύγουμε έτσι και ξεσηκωθεί ο κόσμος!

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

O 4014 θεωρώ ότι, θα παραταθεί ακόμα μια φορά μέχρι το τέλος του 2012.

Θα εισπράξουν με τον τρόπο αυτό ό,τι προλάβουν!!!

Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η "ενεργοποίηση" της απόκτησης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και για όλα τα παλιά ακίνητα εντός της επικράτειας.

Ο 4014 θα πάρει τη "μορφή" του 1512. Δηλαδή, θα μπορεί να ρυθμίζει κάποιος τις αυθαιρεσίες του πληρώνοντας ίσως λίγο πιό αυξημένα πρόστιμα (π.χ. αύξηση του βασικού συντελεστή από 15% σε 25%).

Θα δοθεί προθεσμία π.χ. δύο ετών για την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Θα ....εισπράξουν και τα υπόλοιπα!!!

Link to comment
Share on other sites

παιδια δεν γινεται να σταματησει ο νομος εκτος αν ακυρωσουν και τις βεβαιωσεις για μεταβιβαση.........μαλλον θα τον ενσωματωσουν σε πραξης μεταβιβασεις ή κατι αλλο....

Link to comment
Share on other sites

ή με νεο νόμο θα εξαιρέσουν από κάποια χρονιά και μετά αντί για το 1955 πχ το 1983 και τα υπόλοιπα με υψηλά πρόστιμα

Link to comment
Share on other sites

Λογικά, "ηλεκτρονική ταυτότητα" θα αποκτήσουν τα πάντα!

Ό,τι "αναπνέει", "πετάει", "περπατάει" κ.λπ.

Όπως τότε με το κτηματολόγιο (...δήλωστο για να μην το χάσεις).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.