Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Κατασκευαστικά θα πρέπει να συνεχίσει τη μόνωση στο δομικό στοιχείο και από μέσα να πάει να κατασκευάσει το τζάκι μετά με τα πυρίμαχα τούβλα κλπ.

Αν τα 3 τμήματα του κελύφους που κάνουν το σπάσιμο θες να τα προσθέσεις λεπτομερέστατα στα αδιαφανή τότε αυτά θα πρέπει να τα υπολογίσεις και με τα πυρίμαχα τούβλα ως επιπλέον στρώση (άρα με καλύτερο U) ΠΑΝΤΑ όμως θα πρέπει σε όλα τα δομικά στοιχεία να τηρείς τα όρια για τη ζώνη (πχ ζώνη Α για τοίχο σε εξ. αέρα 0.6).

 

Γυρνάς στον αρχιτέκτονα και του λες εκεί θα υπάρχει μόνωση εξωτερικά και στα σχέδια του κενακ βάλτο με μόνωση. Σχεδιαστικά μάλλον δεν το παρουσίασε καλά (edit: ίσως επειδή σχεδίαζε το τζάκι, δεν ξέρω). Υπάρχει συνήθως μόνωση και εκεί πάντως.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

 

@AristidisZ:

Δεν έχει σημασία η θέση της πλάκας. Ο πίνακας έχει ονομαστικούς συντελεστές για αμόνωτο, επαρκώς μονωμένο κλπ. Εσύ θα παρεις από τον πίνακα για επαφή με το έδαφος τον συντελεστή θα προσθέσεις και το z, την περίμετρο και το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ θα υπολογισει τα υπόλοιπα.

Η θέση έχει σχέση με την πραγματική ροή θερμότητας με βάση τον ονομαστικό και την εις βάθος μεταβολή του εδάφους.

 

εγώ κατάλαβα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για z = 0...

Link to comment
Share on other sites

έχω ΠΕΑ για μεζονέτα, η οποία μοιράζεται κοινό boiler για το ΖΝΧ

το θέμα μου είναι ότι είναι κοινοί και οι ηλιακοί συλλέκτες, επειδή οι μεζονέτες είναι τυπικές, λέτε να σπάσω την συλλεκτική επιφάνεια στα δύο ; (αν π.χ. έχω 5 τ.μ. συλλέκτες και για τις δύο, να πάρω από 2.5 στη καθεμία ; )

Link to comment
Share on other sites

Δες λίγο στα FAQs του ΤΕΕ, μια απάντηση στην ερώτηση: Όταν σε μια πολυκατοικία δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα ΖΝΧ, πως επιμερίζεται η επιφάνεια των ηλιακών συλλεκτών ανά διαμέρισμα;

Εκεί (υποθέτω πως) εννοεί συστοιχία ηλιακών συλλεκτών που δίνουν σε ατομικά boiler και προτείνει ο επιμερισμός της συλλεκτικής επιφάνειας να γίνεται με βάση τις ανάγκες σε ΖΝΧ του κάθε διαμερίσματος.

Εσύ ναι μεν έχεις κοινόχρηστο boiler, αλλά δεν βλέπω κι άλλο τρόπο να κάνεις τον επιμερισμό. Άλλωστε και τα βοηθητικά συστήματα ΖΝΧ, με τον ίδιο τρόπο θεωρώ πως θα πρέπει να επιμεριστούν, δηλαδή με βάση τα m3ΖΝΧ/έτος της κάθε μεζονέτας.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πιστεύω και εγώ Πάνο. Αυτό εφόσον δεν υπάρχει προσθήκη ισχύος στο δίκτυο διανομής των ΖΝΧ στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Δεν υπάρχει δηλαδή μια ανάλογη κατάσταση με τη θέρμανση όπου προσθέτουμε την κεντρική μονάδα και επιμερίζεται η ισχύς στο δίκτυο διανομής με βάση τα διαμερίσματα, σταγγαλισμένες βάνες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

ετσι θα το κάνω 

παρεπιμπτόντως έχει ένα πολύ ωραίο σύστημα, με θερμιδομέτρηση και ογκομέτρηση του νερού

μετράνε τις θερμίδες που πάνε προς τη θέρμανση και τις θερμίδες προς το ΖΝΧ

κατόπιν βάσει της αναλογίας προκύπτει το καταναλισκόμενο καύσιμο για το ΖΝΧ

κάθε κατανάλωση έχει μετρητή κυβικών, οπότε προκύπτει και από εκεί η αναλογία για τον κάθε χρήστη

έχει ξεχωριστό ρολόι για το boiler, όποτε το άθροισμα των καταναλώσεων προστίθεται και δίνει το σύνολο του μετρητή

μου άρεσε σαν σύστημα, δε το χα ξαναδεί 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κύριοι, δύο ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω, ελπίζω να με βοηθήσετε όπως κάνετε πάντα...

 

Θέλω να δω αν μπορώ να κάνω ένα πιστοποιητικό για ένα παλιό ισόγειο πέτρινο σπιτάκι για εξοικονομώ. Το σπίτι (είναι προ του 55) έχει νομιμοποιηθεί πρόσφατα, ενώ ταυτόχρονα βγήκε άδεια προσθήκης κατ' επέκταση για νέο σπίτι, το οποίο είναι δίπλα στο παλιό και στην άδεια δείχνει τα σπίτια να επικοινωνούν μέσα από ένα άνοιγμα. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ να κάνω εξοικονομώ μόνο για το νομιμοποιημένο σπίτι αν πάω και το δω να είναι κλειστό και λειτουργικά ανεξάρτητο από την προσθήκη, δηλαδή αν υπάρχει τοίχος στα σημεία που ενώνει τα δύο σπίτια (και τον γκρεμίσει μετά το ιδιοκτήτης) ή δεν επιτρέπεται; Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

 

Και κάτι άλλο άσχετο. Μπορώ να δουλέψω σε επιθεώρηση στο πρόγραμμα του ΤΕΕ χωρίς να έχω το αρχείο xml για τα στοιχεία που απαιτούνται στην πρώτη καρτέλα του προγράμματος; Να δουλέψω κατευθείαν δηλαδή στο πρόγραμμα να περάσω, τα στοιχεία μου, να σώσω ένα xml από το λογισμικό μου και να φτιάξω μετά άλλο xml από το buildingcert; Η πρέπει η διαδικασία από το buildingcert να γίνει οπωσδήποτε πρώτη; 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά στο 2ο:

εγώ που τα κάνω με εμπορικό πρόγραμμα, παίρνω το xml με τη γεωμετρία κλπ κλπ

το ανοίγω από το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, και κάνω τις απαραίτητες τροποποιήσεις

αν στο buildingcert συμπληρώσεις τα στοιχεία και βάλεις το xml από το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, όταν υποβάλλεις το ΠΕΑ, το xml αλλάζει, και περιλαμβάνει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη κλπ κλπ

δε ξέρω αν το λέω καλά, αλλά εγώ δουλεύω απευθείας με το xml του εμπορικού προγράμματος, το οποίο όταν κάνεις οριστική υποβολή του ΠΕΑ, εμπλουτίζεται με τα στοιχεία, δηλαδή κάνω αυτό που λες εσύ 

Edited by AristidisZ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.