Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

 

 

Καλημέρα. Κάνω το ΠΕΑ σε υπερυψωμένο κτίριο με μπάζωμα από κάτω ύψους 60εκ. Σε αυτή τη περίπτωση ορίζω κανονικά το μπάζωμα σαν ΜΘΧ ή πάω με το απλοποιητικό U/2? Λογικά ορίζω κανονικά τον ΜΘΧ γιατί δεν έχω τμήμα κτιρίου αλλά σε αυτή τη περίπτωση γράφω "θερμαινόμενος χώρος Χ τ.μ." και συνολικός "Χ+το εμβαδόν του μπαζώματος"? Δεν είναι λίγο "άκυρο" να φαίνονται και τα τετραγωνικά του μπαζώματος στο κτίριο?

 

Καμιά άποψη γιαυτό?

Link to comment
Share on other sites

Απλά θα ορίσω το μπάζωμα σαν ΜΘΧ σύμφωνα με τη ΤΟΤΕΕ αλλά δεν θα το υπολογίσω καθόλου στο εμβαδόν. Τι πρέπει να κάνω για να καταλάβουν σε τυχόν έλεγχο ότι ο ΜΘΧ είναι μπάζωμα και όχι π.χ. υπόγεια αποθήκη ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γράψεις σε ένα σκαρίφημα τομής "Μπαζωμένος χώρος, κατά συνθήκη μη θερμαινόμενος", μπορείς επίσης στο λογισμικό, στην καρτέλα "Γενικά" του κτιρίου, να γράψεις π.χ. "Διόροφη μονοκατοικία με μπαζωμένο μ.θ.χ. κάτω από το δάπεδο του ισογείου". Δυστυχώς, στο λογισμικό δεν δίνεται η δυνατότητα μετονομασίας των μ.θ.χ. κατά βούληση. Τους δίνει μόνο του ένα όνομα και αριθμό και τέλος. Τι να πεις;

Edited by panos-vicious
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

panos για ακόμα μια φορά σωστός. Θα βάλω μια τομή που να φαίνεται ο μπαζωμένος χώρος και θα το γράψω και στην καρτέλα του κτιρίου. Ευχαριστώ πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα κάποιος θα έχει ρωτήσει, αλλά επειδή το θέμα έχει 315 σελίδες, μήπως ξέρει κάποιος αν σε ακίνητο ΧΩΡΙΣ ΜΕΑ, που δεν εχει πάρει υπογραφή για σύνδεση με δίκτυα από ΥΔΟΜ, μπορώ να βγάλω ΠΕΑ? Θέλουν να το ενοικιάσουν οι ιδιοκτήτες , και έχουν ρεύμα εργοταξιακό.

Το ακίνητο τα έχει όλα , κουφώματα, λέβητα , κλπ.... (άδεια του 2006)

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα μ' ενδιέφερε το τι είδους παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (και νερού) έχει, εργοταξιακή ή κανονική, αλλά αν λείπει ή εκκρεμεί η ολοκλήρωση εργασιών ή συσκευών, που προβλέπονταν στις μελέτες και που επηρεάζουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου, άσχετα από το γεγονός ότι τότε δεν προβλεπόταν ΜΕΑ.

Δεν ξέρω, αλλά δεν μ' αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει "κλείσει" η Ο.Α. και θα προτιμούσα να έχουν κατατεθεί οι τεχνικές εκθέσεις και υπεύθυνες δηλώσεις των επιβλεπόντων, των εγκαταστατών καθώς και η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη. Εκτός κι αν έχουν καταργηθεί πλέον.

Τι λείπει για να κλείσει η άδεια; Μήπως οι αμοιβές; Προβλέπεται σύνδεση με δίκτυο φυσικού αερίου;

Γιατί δεν ρωτάς και την ΕΥΕΠΕΝ;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί κάθε φορά που ρωτάω κάτι μου απαντάνε με αποσπάσματα νόμου που είναι ασαφή, χωρίς ουσιαστική απάντηση, τις εγκυκλίους τις βρίσκω και στο google.....νομίζω οτι απλώς αφήνουν εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα....

Link to comment
Share on other sites

Οι ΜΕΑ εφαρμόζονται μετά το 2010, συνεπώς δεν έχεις πρόβλημα να εκδόσεις ΠΕΑ

Και, ρίξε που και που μια ματιά στη νομοθεσία...

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.