Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακά για αποφοίτους μηχανικούς ΤΕΙ


mswsk

Recommended Posts

Για να μην χανεις πολύ χρόνο http:***************************

 

Συνδέσεις προς άλλα fora, blogs κ.λπ. στα οποία γίνονται προσβλητικές αναφορές σε μέλη του forum θα διαγράφονται. Χάρης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 210
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Fachochschule λέγονται οι σχολές, ισότιμες των ΑΤΕΙ (με απόφαση του Ι.Τ.Ε. από το 1992) και πλέον οι απόφοιτοί τους εγγράφονται με πλήρη δικαιώματα στο Τ.Ε.Ε.. Όσο για τα λοιπά "φαιδρά" θα εξακολουθήσω να τα αγνοώ καθώς η αδιαφορία είναι η μόνη αντίδραση που αρμόζει στην περίσταση.

 

Όσον αφορά τις εξετάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο spy του υπενθυμίζω ότι στις εξετάσεις που διεξάγει ο ΑΣΕΠ για καθηγητικό προσωπικό σε ΕΠΑΛ τα θέματα των εξετάσεων, τόσο στο γνωστικό όσο και στο παιδαγωγικό αντικείμενο, είναι ΚΟΙΝΑ τόσο για τους αποφοίτους Πολυτεχνείου όσο και για τους αποφοίτους ΑΤΕΙ.

 

Παραλειπόμενο της τελευταίας μου εμπειρίας από τον Ελληνικό Στρατό: η όλη νοοτροπία των πολυτεχνιτών μου θυμίζει την αντιμετώπιση που είχα ως έφεδρος αξιωματικός. Όποτε βόλευε τους ανωτέρους μου ήμουν αξιωματικός όποτε δεν τους βόλευε ήμουν φαντάρος πολυτελείας. Όταν ως υπάλληλοι καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα ΚΑΙ συνάδελφοι είμαστε ΚΑΙ μηχανικοί. Όταν όμως ζητάμε τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα που μας αναλογούν είμαστε υπομηχανικοί. ΑΙΔΩΣ! Αυτή είναι η τελευταία μου κουβέντα επί παρομοίων θεμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Σταυρο, το ΤΕΕ και οι γνωστοί κύκλοι γύρω απο αυτό έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ από το μίσος και το μένος τους εναντίον των ΤΕΙ που δεν μπορουν να δουν ούτε Ε.Ε. ούτε κοινοτικές οδηγίες ούτε τίποτα. Αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στο ελάχιστο παρά μόνο σε ότι τους συμφέρει (βλέπε αντιστοίχιση με master). Τα μεταπτυχιακά των ΤΕΙ σε συνεργασία με τόσα ελληνικά πανεπιστήμια δεν τα βλέπουν. Κι οπως βλέπεις ακόμα κι εδώ μερικοί "συνάδελφοί" μας βρίσκονται ακόμα στο 1960 μιλώντας για εργοδηγούς και υπομηχανικούς και άλλα ανύπαρκτα που ανασύρουν απο το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Είναι τέτοιο το μένος του δήθεν τεχνικού συμβούλου, που αντί σε αυτή την μεγάλη αλλαγή που συντελείτε στην Ευρώπη και με τα ιδιωτικά κολλέγια προ των πυλών να στηρίξει τα Ελληνικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνεχίζει να απαξιώνει τα ιδρύματα και να κρατά σε ομηρία αυτούς που επέλεξαν να σπουδάσουν στα ελληνικά ΤΕΙ και να μην πανε στα ιδιωτικά κολέγια, στις ιταλίες και βουλγαρίες. Για δε τους τελευταίους, όπως ξέρεις μια χαρά τους γράφει όλους μέλη του με 3 χρόνια σπουδών +1 και προσφωνίζουν ο ένας τον άλλο μηχανικό για να χαίρονται. τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

GeorgeS τα βλέπω κ τα νιώθω στο πετσί μου όλα αυτά. Δυστυχώς αυτό το μένος που λες έχει ποτίσει πολλους "συνάδελφους" σε σημείο που ούτε διάλογο δε μπορείς να κάνεις καμία φορά (δεν αναφέρομαι στο forum μιλάω για κατ ιδιαν συζητήσεις). Πιστεύω όταν θα μπούν κ τα ΚΕΣ στο παιχνίδι κ γίνει ο μέγας αχταρμας με τα πτυχια, μαστερ, επ. δικαιώματα κ δε συμαζεύεται, να σοβαρευτούμε κ να τα βάλουμε σε μια τάξη πια. Εκτός κ αν περιμένουν οτι οι μηχανικοί ΤΕ θα δούν να γράφεται στο ΤΕΕ ο 1ος απόφοιτος ΚΕΣ μάρκας Fachochschule με 3ετή σπουδές κ δε θα κανουν επανασταση...

Link to comment
Share on other sites

stayros αναφέρεσαι σε κάτι που έχει ήδη συμβεί. Απόφοιτος Fachochschule έχει ήδη εγγραφεί στο ΤΕΕ και μάλιστα με εντολή εισαγγελέα.

Link to comment
Share on other sites

Chihor έγραψε: Select

Είναι επιστήμονες και όχι εργοδηγοί. Η γνώση για αυτούς εξελίσεται, όχι ό,τι μαθαμε μαθαμε και από εκεί και πέρα τίποτα.

 

 

Εργοδηγούς εννοείς τους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕΙ ? Για να ξέρουμε δηλαδή.

 

 

Οχι. Εννοώ τους εργοδηγούς.

Link to comment
Share on other sites

Αντε καλα.....Εδω μαλώνετε σαν τα κοκορια και στη δουλεια μαλακας μπροστα στο αφεντικο.Καταρας εχετε ξεφύγει απο το τοπικ.

Κατα δευτερον και σημαντικοτερον:Και εγω καταρχας απο ΤΕΙ ειμαι.Μα μεσα εκει εχει πολυ σαβουρα.Δεν νοειται μηχανικος με πληρη δικαιωματα απο ΤΕΙ.Ημαρτον.Προσωπικα δε το ζηταω αυτο.Αλλα προσεξτε κατι σηματικο που θα πω και μην κανετε κανα κοπι παιστ μονο τα απο πανω.Στα ΤΕΙ υπάρχουν πολλα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν.Οχι για βιτσιο αλλα γιατι πραγματικά το αξίζουν.Οταν έδωσα πανελλήνιες έδινα και τα κείμενα θυμάμαι σαν μάθημα,ιστορία και πολλά έξτρα μαθήματα.Σαν 18χρονος δεν διάβασα οσο θα έπρεπε και περισσότερο έπαιζα το πουλ@κι μου και έκανα τον μάγκα.Οι εποχες όμως άλλαξαν.Μυαλό μπήκε.Γιατι κάποιοι να μου κόβουν τον δρόμο λοιπόν και να μου λένε αν δε σου αρεσει κάνε κατατακτήριες.ΕΙδικά τώρα που έγιναν στα περισσότερα πολυτεχνία με βαθμό πτυχίου?Να δώσω δηλαδή Πανελλαδικές ξανά είναι η λύση?

Επισης. Ετσι όπως είναι η αγορα στην ελλάδα ειτε απο ΤΕΙ ειτε ΑΕΙ είτε απο λύκειο, τα ίδια θα κάνεις.Και μη μου πει κανεις οτι το αφεντικο του δεν του έχει δώσει αρμοδιοτητες καθυστερημένου.Και φυσικά μισθό πολύ πιο κάτω απο τα νόμιμα.

Κάτι ακόμα για να κλείσω.Αν και είμαι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια,αυτό που θα πω θα είναι κακια αλλα καλύτερα να γίνει το πολυτεχνείο 4+1 μαστερ οποτε εμεις των ΤΕΙ που θέλουμε να προχωρήσουμε να έχουμε τα 4.Και απο κει και πέρα με πληρωμή μαστερ σε ιδιοτικό στο ελλαδιστάν.Αφου το ίδιο το κράτος με τις κλίκες του σε απορύπτει και σε υποβαθμίζει μέρα με τη μέρα, και δε σε σεβεται.

Δεν έχω τιποτε με του ΑΕΙτζίδες. Πραγματικά οι γνώσεις τους είναι ανώτερες απο έναν ΤΕΙτζη όταν τελειώσουν(σε θεωρητικό επίπεδο).Αλλα δε μπορει να σου κλείνουν την πορτα και να μην έχεις διέξοδο όσο και να θες να προχωρήσεις.Το λιγότερο είναι άδικο.Ειδικά σε μια κοινωνία που οι περισσότεροι δεν έχουνε για να βγούνε εξωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου πληρώνεις τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τότε που δεν στρώθηκες να διαβάσεις.

Δε σου κόβει όμως κανένας τα φτερά. Θα δώσεις εξετάσεις για να πας στο δεύτερο έτος στο Πολυτεχνείο. Αυτό τουλάχιστον γίνονταν στα χρόνια που ήμουν φοιτητής. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, σε ποιο έτος εισάγεσαι κ.λπ. Για έναν απόφοιτο ΤΕΙ πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να τελειώσει το ΑΕΙ από έναν που μπήκε κατευθείαν σε ΑΕΙ.

Αν απλώς θέλεις τις παραπάνω γνώσεις και όχι τη σφραγίδα τότε διάβασε μόνος σου, πήγαινε σε ημερίδες, συνέδρια, πάλεψε για κανένα μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ή σε κάποιο ΤΕΙ. Στα ΑΕΙ είναι φυσικό να είναι πιο δύσκολα να παρακολουθήσεις μεταπτυχιακά.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα mechwar καταρχήν διώξε απο πάνω σου την ηττοπάθεια. Στη δουλειά θα συναντήσεις μηχανικούς καλύτερους κ χειρότερους απο σένα χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία στα χαρτιά ντε κ καλά. Εσύ κοίτα να είσαι όσο μπορείς καλύτερους κ άσε τι λένε τα χαρτιά λοιπόν. Αν θέλεις να έχεις πλήρη επ. δικαιώματα σε λίγο το master θα σου αναγνωρίζεται οπότε κυνήγα το...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.