Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Gpsakias

Κατάθεση δικαιολογητικών Β' φάσης του Ν.4014/2011

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Πληροφορούμαστε καθημερινά ειτε από την τηλεόραση ειτε από το διαδίκτυο, αλλά κυρίως απο τις εφημερίδες οτι στις 30 Μαίου 2012 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της β φάσης (μεταξύ των οποίων είναι τεχνική έκθεση ,φωτογραφίες , τοπογραφικό κ.α) για αιτήσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί από 1-12-2012 έως και 28-2-2012.

 

Επίσης πληροφορούμαστε οτι έχει εκπνέυσει η προθεσμία κατάθεσης αυτών (31-3--2012) για αιτήσεις που είχαν γίνει το πρωτο δίμηνο (Οκτωβριο - Νοέμβριο) εφαρμογής του Ν. 4014.

 

Τέλος, από στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο υπάρχουν 50000 αιτήσεις αυθαιρέτων όπου η χρονολογία κατασκευής δεν αποδεικνύεται απο δημόσια έγγραφα.

 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ είναι το εξής:

Γνωρίζει καποιος συνάδελφος πως και αν κατατίθενται αυτά τα δικαολογητικά από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει το σύστημα της β φάσης???? ΜΗΠΩΣ κατατίθεται φάκελος στην πολεοδομία ή στα ΚΕΠ οπως ανάφερετε στο ΦΕΚ του νόμου?

 

Ας μας διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει κάτι παραπάνω...

Ευχαριστώ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επισημα προκυπτει μονο οτι η καταθεση των δικαιολογητικων θα γινει μεχρι και το Σεπτεμβρη του 2012...(αποφ.16943 ΦΕΚ 1005 Β 3-4-12)

Edited by Patrick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα......Επίσης πληροφορούμαστε οτι έχει εκπνέυσει η προθεσμία κατάθεσης αυτών (31-3--2012) για αιτήσεις που είχαν γίνει το πρωτο δίμηνο (Οκτωβριο - Νοέμβριο) εφαρμογής του Ν. 4014.

......ΜΗΠΩΣ κατατίθεται φάκελος στην πολεοδομία ή στα ΚΕΠ οπως ανάφερετε στο ΦΕΚ του νόμου?...Ευχαριστώ.

 

τελικα για το πιο πανω ερωτημα ισχυει .......οτι η καταθεση των δικαιολογητικων θα γινει μεχρι και το Σεπτεμβρη του 2012...(αποφ.16943 ΦΕΚ 1005 Β 3-4-12)??? ή οχι ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συναδελφοι ψυχραιμια....απλα καποιοι δημοσιογραφοι δεν ενημερωνονται οπως θα επρεπε και γραφουν και κανουν ρεπορταζ που δεν ισχυουν....εχουμε ενα κρατος διαλυμενο τι ψαχνουμε να βρουμε τωρα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφοι το ΦΕΚ 2167 27-9-2011 στο άρθρο 2 αναφέρει οτι τα δικαιολογητικά για την περαίωση της διαδικασίας θα τα υποβάλει ο μηχανικός ηλεκρονικά μέχρι 31/3/2012. Το ΦΕΚ 1005 (οπως αναφέρθηκε παραπάνω) αναφέρει ότι τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν έως 30/9/2012. Υπομονή συνάδελφοι έως ότου ανοίξει το σύστημα για να τα καταθέσουμε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην είστε σίγουροι ότι, θ' ανοίξει....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δεν ανοίξει

αυτομάτως το κάθε ακίνητο που δηλώθηκε με 4014

δεσμεύεται και χρεώνεται αποκλειστικά στον μηχανικό που το δήλωσε. Μόνο αυτός γνωρίζει τις παρανομίες που τακτοποιήθηκαν πληρώνοντας ο ιδιοκτήτης το αντίστοιχο πρόστιμο.

Δηλαδή αν ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή θελήσει να το μεταβιβάσει

θα πρέπει να αναζητήσει βεβαίωση αποκλειστικά από τον μηχανικό που κάποτε έκανε την ένταξη στον 4014

αφού δεν θα υπάρχει πρόσβαση από τον οποιοδήποτε (μέσω διαδικτύου) στην τακτοποιημένη κατάσταση

Edited by Brasco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν εννοώ αυτό.

Επειδή χρειάζονται "χρήματα" για να γίνει η εφαρμογή και το ΤΕΕ δεν έχει "σάλιο", υπάρχει πιθανότητα να μας στείλουν στις ..."πολεοδομίες".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πάμε εμείς αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες δόμησης δεν το βλέπω πιθανόν.

Ίσως να ταχυδρομούσαμε τις αποτυπώσεις

και να καθόταν κάποιος υπάλληλος να τα αρχειοθετήσει.

 

Αλλά είναι απείρως χρονοβόρο, πολυέξοδο διαβλητό και καθιστά την πληροφορία που συσχετίζεται με τα αυθαίρετα δύσκολα προσβάσιμη αν εμπλακούν οι υπηρεσίες δόμησης.

 

Μια καλή εφαρμογή και διαχείριση από το ΤΕΕ της Β΄ φάσης είναι απείρως οικονομικότερη. Μιλάμε για απέιρως λιγότερες εργατοώρες.

Όσο για τα χρήματα, αφού ο 4014 για την λειτουργία του έχει δεσμεύσει από το πράσινο ταμείο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν τελικώς μας στείλουν στις "πολεοδομίες" θα μας στείλουν για πλήρη έλεγχο του φακέλου (...να το πρόβλημα) και αρχειοθέτηση αυτού στο αρχείο τους. Θα γίνεται με "ραντεβού" του μηχανικού με τον αρμόδιο "ελεγκτή".

Όντως είναι ...χρονοβόρο και ...διαβλητό!

 

Το ΤΕΕ έχει ζητήσει χρήματα (εδώ και αρκετό καιρό). Δεν του δίνουν. Για το λόγο αυτό σταμάτησε και τους ανθρώπους που είχε στο "τμήμα πληροφοριών". Επίσης ζήτησε χρήματα για να φτιάξει την εφαρμογή μέσω της οποίας θα εκδίδονται "ηλεκτρονικά" οι οικοδομικές άδειες. Δεν του δίνουν ούτε γι' αυτό. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν το ..."χειρόγραφο" και σε αυτή την περίπτωση. Χρήματα θα του δώσουν όταν ...βρεθούν!!! Τότε θα φτιαχθούν και οι αντίστοιχες εφαρμογές. Τα χρήματα του πράσινου ταμείου πάνε στη μεγάλη ..τρύπα!!!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.