Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE KENAK v1.29 εναντίον v1.28


Silent Arrow

Recommended Posts

Διαβάζω στη σελίδα του ΤΕΕ:


Οι αλλαγές των ΤΟΤΕΕ ισχύουν και μπορούν να εφαρμοστούν, εφόσον υπάρχει δυνατότητα και με την τρέχουσα έκδοση του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ 1.28[/size][/font] ...................

 

Το πρόσεξα και γω αυτό σήμερα αλλα δεν κατάλαβα τι θέλει να πιει ο ποιητής

 

γιατί το ίδιο αρχείο (διαμέρισμα) το έτρεξα και στις 2 εκδόσεις και βγήκαν διαφορετικά αποτελέσματα στη πρωτογενή ενέργεια

 

αύξηση στη Θ (+ 55%) και μείωση σε Ψ & ΖΝΧ (~ 25 - 28%)

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς βεβαιότητα. Εαν η χρήση υπάρχει και στο 1.28 και στο 1.29 και υπολόγισες πχ ΖΝΧ σε κατοικία με βάση υπνοδωμάτια και όχι τ.μ. (γιατί την τιμή εισάγεις και όχι τους συντελεστές του υπολογισμού) τότε μάλλον υπάρχει δυνατότητα.

Πιθανότατα αφορά περιπτώσεις (Χρήσεις, συστήματα κλπ) που δεν αλλάζουν από την μία έκδοση στην άλλη και τιμές που διαφέρουν (τιμή ΖΝΧ ζώνης με διαφορετικό συντελεστή) αλλά ο υπολογισμός τους γίνεται εκτός προγράμματος ΤΕΕ. Εγώ ετσι το καταλαβαίνω.

Πάντως για μια κατοικία με το πιο απλό σύστημα λέβητα πετρελαίου δεν θα πρεπε να βγαίνουν τα ίδια; Έχει να κάνει με τους συντελεστές που άλλαξαν στις διευκρινήσεις; Γιατί αν ναι τότε την 1.28 γιατί την άφησαν ανοιχτή στο builidng cert; Ας την άφηναν μόνο τοπικά για να "βλέπεις" τα παλιά πιστοποιητικά που εξέδωσες.

 

Αυτό με τα διαφορετικά αποτελέσματα το είδα και εγώ και προσωπικά επιλέγω την νεότερη 1.29 από εδώ και πέρα ακόμα και αν "βαραίνει" το αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι τι θα γίνει με τις Μ.Ε.Α. που έγιναν με την v1.28, όταν θα έρθει η ώρα της επιθεώρησης. Ας το ξεκαθαρίσουν με Φ.Ε.Κ. πως ότι μελετήθηκε με την χ έκδοση θα εξετάζεται με τη ίδια και όχι με την εκάστοτε τρέχουσα νεότερη έκδοση. Γιατί αν αρχίσουν κι εκεί αναδρομικές εφαρμογές του νόμου, την κάτσαμε τη βάρκα.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι βγει δε βγει επίσημα, δεν θα υπάρξει τέτοιο θέμα με τις ΜΕΑ που εκδόθηκαν με την παλιά έκδοση. Απλά θα λύσουν το πρόβλημα όταν αυτό παρουσιαστεί και όχι προληπτικά. Ας μη ξεχνάμε που ζούμε...

Link to comment
Share on other sites

Τι δυσπιστία θεέ μου απέναντι στο Ελληνικό Κράτος!!!.......

 

 

Είναι δυνατόν να μας αφήσουν ποτέ ξεκρέμαστους; (εγώ πάντως θα τους βάλω να τοποθετήσουν θερμοστατικές βάνες στα σώματα).

 

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που έβγαλε ΠΕΑ σε καινούριο κτήριο; Υπάρχει πρόνοια στο buildingcert για έκδοση ΠΕΑ με το λογισμικό που έτρεχε κατά την περίοδο έκδοσης της άδειας;

Link to comment
Share on other sites

Έτσι κι αλλιώς όλες οι εκδόσεις ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και ΤΟΤΕΕ έχουν μόνιμα ασυμβατότητες. Σε μία ΜΕΑ που έκανα έκανα πράξεις και στο EXCEL μέχρι τέλος εκτός από το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και έδωσα και τα δυό στην πολεοδομία. Σκέφτομαι να τους πάω και ένα CD με την έκδοση του TEE-KENAK που χρησιμοποίησα να το βάλω στο φάκελο :shock: γιατί παρατήρησα ότι δύο διαφορετικές εκδόσεις (αυτή που χρησιμοποίησα στην ΜΕΑ και αυτή που έκανα σεμινάρια) είχαν τον ίδιο αριθμό έκδοσης και την ίδια μηχανή. (Τραγικό;) Επίσης στο σεμινάριο 10 άνθρωποι χρησιμοποιούσαμε το ίδιο XML στην ίδια έκδοση του λογισμικού (που μας το έδιναν για συντομία στο μάθημα) και βγάζαμε διαφορετικά αποτελέσματα. Με το EXCEL βγάζω τα ίδια αποτελέσματα συνέχεια και νιώθω πιο σίγουρος.....

Μήπως εκτός από την έκδοση του λογισμικού, την ημερομηνία κατεβάσματος του patch, να βάζουμε και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή που δουλέψαμε;..... Λέω τώρα :shock:

Link to comment
Share on other sites

Σε πιστεύω προφανώς για να το λες αλλά το αποκλείω με το ίδιο xml. Κάτι έχει αλλάξει για να υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε αρχείο. Δοκίμαστε με στικάκι και να το ανοίξεις στον κάθε υπολογιστή από το στικάκι χωρίς να τροποποιείς τίποτα κατά την έξοδο του προγράμματος. Θα πρότεινα να τσεκάρετε το μέγεθος του αρχείου xml ή την ημερομηνία δημιουργίας του.

 

Συνάδελφοι το μεγάλο πρόβλημα κατά τη μετάβαση από 1.28 σε 1.29 είναι τα νεόκτιστα με μελέτη ΚΕΝΑΚ και τις απαιτήσεις του πιστοποιητικού μετά όπως γράφετε. Για να είμαστε σωστοί θα πρέπει να ελεγχθεί και την δεύτερη φορά με την ίδια έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Σε μία ΜΕΑ που έκανα έκανα πράξεις και στο EXCEL μέχρι τέλος εκτός από το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και έδωσα και τα δυό στην πολεοδομία. Σκέφτομαι να τους πάω και ένα CD με την έκδοση του TEE-KENAK που χρησιμοποίησα να το βάλω στο φάκελο :shock: γιατί παρατήρησα ότι δύο διαφορετικές εκδόσεις (αυτή που χρησιμοποίησα στην ΜΕΑ και αυτή που έκανα σεμινάρια) είχαν τον ίδιο αριθμό έκδοσης και την ίδια μηχανή. (Τραγικό ;) Επίσης στο σεμινάριο 10 άνθρωποι χρησιμοποιούσαμε το ίδιο XML στην ίδια έκδοση του λογισμικού (που μας το έδιναν για συντομία στο μάθημα) και βγάζαμε διαφορετικά αποτελέσματα. Με το EXCEL βγάζω τα ίδια αποτελέσματα συνέχεια και νιώθω πιο σίγουρος.....

 

Το επιβεβαιωνω.

 

Την προηγουμενη Πεμπτη εγκαθιστωντας απεγκαθιστωντας τις εκδοσεις 1.28 & 1.29 θελωντας να επαναφερω την v.1.28 στο computer μου διαπιστωσα οτι η v.1.28 που κατεβασα απο το internet την Πεμπτη και η version 1.28 που ήταν στο computer μου για ενα εξαμηνο+ εβγαζαν ελαφρα διαφορετικα αποτελεσματα σε επιπεδο πρωτο δεκαδικου ψηφιου για το ιδιο xml αρχειο.

 

Η διαφορα δεν ειναι σοβαρη, αλλα οταν αλλαζουν κατι, εστω και μικρο, να ενημερωνουν με νεο update. Δεν αναφερα τιποτα στο site, ωστοσο ημουν εξαλλος με την κατασταση.

Link to comment
Share on other sites

 

Αναφερομαι στην 1.28.1.73 / Engine 1.7.6.19.

 

Οταν γινεται update της εκδοσης πρεπει στο internet να αλλαζει λιγο το ονομα της π.χ. το 73 να γινεται 74. Να γινεται σαφης σε ολους τους χρηστες, παλιους και νεους, η υπαρξη νεας εκδοσης. Οχι να παραμενει στο internet μονιμα 1.28.1.73 / Engine 1.7.6.19, να αναβαθμιζεται εστω και λιγο εν αγνοια μας, και εμεις που εχουμε στο computer μας την ιδια υποτιθεμενη εκδοση προ ... εξαμηνου να βγαζουμε διαφορετικα αποτελεσματα με αυτη που υπαρχει τωρα στο διαδικτυο.

 

Επαναλαμβανω οι διαφορες στα αποτελεσματα ειναι ασημαντες.

(Αν ειχα ορεξη θα ανεβαζα και εικονες, αλλα δεν αξιζει τον κοπο και το χρονο η ολη ιστορια.)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.