Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Χώρος κύριας χρήσης

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Εργάζομαι σε Δήμο στο τμήμα αδειοδοτήσεων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1) Στην Κ.Υ.Α ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 (ΦΕΚ 2496/04.11.2011 άρθρο 2 παρ.1γ αναφέρεται σαν δικαιολογητικό η οικοδομική άδεια και σχεδιαγράμματα υπογεγραμμένα από μηχανικό από τα οποία να προκύπτει ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για Κ.Υ.Ε.

Αρκετοί μηχανικοί αρνούνται να αναφέρουν επάνω στο σχεδιάγραμμα ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης και μου λένε ότι αρκεί η υπογραφή τους και ότι είναι για κατάστημα (π.χ. εστιατόριο) στο αναφέρω στο μπροστινό μέρος στην αρχή της κάτοψης εκεί που αναγράφεται ο μελετητής ο ιδιοκτήτης του έργου κτλ. Ισχύει κάτι τέτοιο? Εμένα η άποψη μου είναι ότι πρέπει να αναγράφεται πάνω στο σχέδιο όπως γραφόταν και από την πολεοδομία.

 

2) Από την οικοδομική άδεια πως εγώ σαν υπάλληλος θα καταλάβω ότι το κτίριο είνια νόμιμο και ο χώρος είναι κυριας χρήσης. Κάποις άδειες αναφέρουν κατ/μα και κάποιες όχι.

 

3) Ο Δήμος σαν αδειοτούσα αρχή πρέπει να τα επιστρέψει πίσω τα σχεδιαγράμματα ή να κάνει ερώτημα στην αρμόδια Πολεοδομία για να διαπιστώσει ότι το κτίριο είναι νόμιμο και κύριας χρήσης για Κ.Υ.Ε

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λυκούργε σαφώς και πρέπει να αναγράφεται.- τελεία και παύλα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λυκούργε, η ΚΥΑ που αναφέρεις έχει μεταθέσει την ευθύνη της βεβαίωσης χώρου ΚΧ και νομιμότητας στο μηχανικό.Αν λοιπόν αναφέρει στην κατοψη επάνω το κείμενο, που παλαιότερα έγραφε σε βεβαίωση η πολεοδομία τότε εσύ είσαι καλυμμένος.Αν είναι ψέματα, η υπογραφή φέρει και την ευθύνη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Μήπως γνωρίζει κανείς πως θα πρέπει να υπογραφούμε τις βεβαιώσεις χώρου κύριας χρήσης? Επίσης για ΒΧΚΧ θα δίνουμε κάτοψη χώρου και κάποια τεχνική έκθεση που να συνοδεύει την βεβαίωση?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε δίνουμε βεβαίωση.Πάνω στην κάτοψη γράφουμε τα αντίστοιχα λογάκια.Τεχνική έκθεση δε χρειάζεται.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δηλαδή πλέον δεν χρειαζόμαστε ακριβή αντίγραφα των κατόψεων από την πολεοδομία;

Share this post


Link to post
Share on other sites

επειδη ειναι η πρωτη βεβαιωση που θα δωσω, τι ακριβως οφειλω να γραψω πανω στην κατοψη?

Ευχαριστω

Share this post


Link to post
Share on other sites

ak2: την δήλωση σου την δίνουν στο δήμο συνήθως, την είχα γράψει νομίζω παλιότερα..αν δυσκολευτείς πες μου ξανά. ή δήλωση είναι από το τελευταίο ΦΕΚ 2496/04.11.2011 και όχι από το ΦΕΚ (?) του 83. Πάντως μιας και είναι η πρώτη σου δήλωση να σου επισημάνω οτι το σημαντικό δεν είναι που θα βρεις την δήλωση αλλα αν είναι πράγματι χώρος κύριας χρήσης και ΚΥΡΙΩΣ αν δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης

διότι έχει γίνει μάστιγα

ανίδεοι να δίνουν με τον σωρό τις βεβαιώσεις κύριας χρήσης

οι ευθύνες είναι μεγάλες και δεν το καταλαβαίνουν....τα δάκρυα αρχίζουν όταν αρχίσουν καταγγελίες

άσε που έχουν γίνει και τζαμπατζήδες

 

@ Λυκούργος. Πρέπει να γράφουν σαφώς ποιός χώρος είναι κύριας χρήσης και ποιος όχι. εγώ σε κάθε όροφο γράφω στην μέση της κάτοψης τι χρήση έχει. Αν στον ίδιο όροφο έχει και βοηθητική και κύρια το διαχωρίζω με περιμετρικά στοιχεία

 

επίσης εσύ σαν υπάλληλος δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να κάμεις έλεγχο εφόσον αυτό υπογράφεται και σφραγ/αι από μηχανικό. Αυτό που ενδεχομένως να μπορούσες να κάνεις, είναι να κοιτάς αν υπογράφονται από αχυράνθρωπους- μαιμούδες τα σχέδια και να ενημερώνεις τον προιστάμενο σου.

 

πάντως μπράβο στον Λυκούργο που παρότι θα μπορούσε να αναπαυτεί από τα σχετικά προνόμια, ο άνθρωπος ενδιαφέρεται και ρωτάει.

 

ΥΓ.1 για να κάνω ένα σχέδιο για ΒΚΧ καταναλώνω ώρες και ώρες, και βλέπω τα "παιδιά¨ στο φωτοτυπείο να κολλάν το παλιό σχέδιο με ένα τυποποιημένο υπόμνημα, στο οποίο βάζουν τα στοιχεία χειρόγραφα και διαλέγουν ποιά σφραγίδα θα βάλουν.....

Edited by alfisti1978
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
alfisti1978 εχω κανει αλλαγη χρησης εγω στον συγκεκριμενο χώρο. αλλα δεν μπορω να βρω προτυπο για την βεβαιωση χρησης .Αν δεν σου ειναι δυσκολο να μου δωσεις καποιο link η να μου το στειλεις.Ευχαριστω

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν δίνεις βεβαίωση, πάνω στην κάτοψη του κατ/τος θα αναφέρεις ότι σύμφωνα με την αριθμ......οικοδομική άδεια ο χώρος (διευκρινίζεις ποιος χώρος π.χ.ισόγειο, πατάρι, υπόγειο) είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.