Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής ΥΔΕ για φωτοβολταϊκά


Recommended Posts

Παιδιά ξέρετε ότι στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι έτσι..Δεν καλείσαι να βεβαιώσεις ότι το κτίσμα έχει ΟΑ, αλλά ότι είναι ΝΟΜΙΜΟ. Νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε την διαφορά..

Link to comment
Share on other sites

τη δηλωση "υφισταται νομιμα" πως την αντιλαμβανεσαι εσυ? Οτι θα μπουμε στο σπιτι του καθε πελατη και θα ελεγχουμε να δουμε τυχον παραβασεις? Ή αν εχουν τηρηθει τυχον αποστασεις?

 

ΚΑι εν παση περιπτωση, αν καποιος δεν ειναι σιγουρος, δεν μπορει να απευθυνθει σε εναν αρμοδιο μηχανικο και να του υπογραψει τη δηλωση? Τοσο κρισιμη ειναι αυτη η δηλωση που δεν μπορει να υλοποιηθει η Φ/Β εγκατασταση?

Ενω ο ΠΜ ειναι ο πλεον αρμοδιος να μελετησει, σχεδιασει και υλοποιησει ενα Φ/Β?

Link to comment
Share on other sites

nikmmech

 

Τότε να παίρνει ο ιδιοκτήτης αυτή την ΥΔ και να κάνει και συμβόλαια.... Ένα κτίριο με ΟΑ που έχει π.χ. υπέρβαση ύψους 40cm ή έχει κλειστό Η/Χ "υφίσταται νόμιμα" ???

 

maneni

 

Αν κατάλαβα καλά αναφερώσουν στα γραφόμενα του ΝΙΚΟΣΤΡΙ .... οπότε συμφωνούμε...

Link to comment
Share on other sites

Συμφώνα με τα λεγόμενα του Η/Μ που κουβέντιασα, αυτήν την ΥΔ θα πρέπει να του την δίνει αν όχι ο Π/Μ ή Α/Μ , η πολεοδομία που ανήκει το κτίριο, κ από εκεί κ μετά μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα οποιοδήποτε 10αρι φ/β . ο συγκριμένος Η/Μ είναι 60 ετών με μεγάλη εμπειρία πάνω σε πάρα πολλές κατασκευές

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως αυτή η ΥΔ δε θα έπρεπε καν να υπήρχε και αποδεικνύει την κατάντια της πολεοδομίας και τους συστήματος γενικά. Εκτός και αν ένα κτίριο με κλεισμένους Η/Χ με φ/β είναι χειρότερο από ένα κτίριο με κλεισμένους Η/Χ χωρίς φ/β.

 

Ας αφήσουμε αυτά και ας δούμε πως σε λίγο κάτι μάστορες θα κρεμάνε τα φ/β από τα μπαλκόνια σαν μπουγάδα. Εκεί θέλει καταγγελία.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Το "νόμιμα" είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει η λέξη : Νόμιμα. Αν τύχει να βρεθείτε ποτέ σε φιλική παρέα με δικαστή, κουβεντιάστε το. Επίσης με έμπειρους συναδέλφους ΠΜ συζητήστε το. Με Η/Μ η συγκεκριμένη δήλωση δεν έχει καμία σχέση. Και η αρμοδιότητά μας είναι τα Η/Μ.

Link to comment
Share on other sites

nikmmech

 

Έχεις υπογράψει Υ/Δ για Φ/Β...?

 

Σου είπε δικαστής "υφίσταται νόμιμα" = "μηδενική παρανομία"??? τότε ξαναρωτώ π.χ. διαμέρισμα με κλειστό Η/Χ 9m2 σε σύνολο 150m2 του δίνεις τον χαρακτηρισμό "υφίσταται παράνομα"???

 

ΝΙΚΟΣΤΡΙ

 

Άρα η ΔΕΗ κατά τα λεγόμενα του συναδέλφου θα πρέπει να ζητά βεβαίωση όπως στα συμβόλαια από ΑΜ ή ΠΜ....?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι Ω!! ειδικός, αυτήν την απάντηση θα πρέπει να μας τη δώσει κάποιος που γνωρίζει τον ΓΟΚ δλδ ένας ΠΜ ,ΑΜ.

Και ρωτάω, εγώ , εχω ένα κτίσμα 100,5 τμ, η ΟΑ του λέει ότι είναι 100τμ , θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της ΟΑ? Κ αν ναι , τι σημάνει αυτό ? ότι δεν είναι νόμιμο? Ότι είναι παράνομο? Κρίνεται κατεδαφιστέο σε τυχόν έλεγχο?

Εάν λοιπόν το post το δει κάποιος ΠΜ ή ΑΜ από το φόρουμ, ας μας δώσει μια εικόνα το τι εστί παράνομο κτίσμα με ΟΑ κ εμείς θα του πούμε ότι θέλει γύρω από τον HD384 που είμαστε υποχρεωμένοι να τον κατέχομαι

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, νομίμως υφίσταται ένα κτίσμα αν έχει βεβαίωση νομιμότητας.

 

Τώρα το πως φτάσαμε ως εδώ, και το τι σημαίνει "νομιμότητα", είναι μια άλλη ιστορία...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.