Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρόνος δημιουργίας γηπέδου εκτός σχεδίου για εφαρμογή της αρτιότητας


Recommended Posts

Όχι.

Η δήλωση του 651/77 δεν είναι ήξεις-αφήξεις

Πρέπει να είσια απόλυτα σίγουρος (κι ενίοτε να μνημονεύεις, σε άλλο σημείο του τοπογραφικού, το βασικό τίτλο) για ο χρόνο δημιουργίας του ακινήτου, διότι μπορεί να έχεις σοβαρά προβλήματα με τον αγοραστή στην περίπτωση που "κολλήσει" στην ΥΔΟΜ. Με έναν καλό δικηγόρο, μπορεί να σου ζητήσει (και να την πάρει) αποζημίωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης τα συμβόλαια τα έκανε με χρησικτησία και επικαλείται ότι το πήρε από τη μητέρα του πριν το 1967.Χωρίς μάρτυρες και χωρίς όλα αυτά τα δικαιολογητικά που αναφέρει η εγκύκλιος.Και έμαθα επίσης χτες ότι πάει να το πάρει από άλλο πελάτη μου που έχει κάνει τοπογραφικό και αυτός και έχει προικοσύμφωνο από τη γιαγιά του!!!!Οπότε αποφάσισα εγώ να γράψω στη δήλωση ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον προϋπάρχει τις 2/7/1968 ειδαλώς δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.Σωστή?

Είναι κάπως σοβαρό το θέμα. Κέρδισε χρόνο και ανάρτησε τον τίτλο και προικοσύμφωνο να δούμε τι λέει. Η αποδοχή αν είναι έτσι όπως καταλαβαίνω μάλλον δε σε καλύπτει. Ο συνάδελφος έχει δίκιο παραπάνω καθότι δε θα δεχτεί το τοπογραφικό η συμβολαιογράφος αφού και αυτή με τη σειρά της πρέπει να γράψει σχετικά με την οικοδομησιμότητα στον τίτλο.   

Link to comment
Share on other sites

Εγγρ-24169/5864/3-10-01 (Δ/νση Νομ. Έργου)

Εγγρ-24169/5864/01

Ιδιοκτησία στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 119 του Δήμου Λυξουρίου

(Γ.Λ.) Νομού Κεφαλληνίας

(περίπτωση κτήσης κυριότητας με έκτακτη χρησικτησία

 

ως χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου θεωρείται ο χρόνος

που αρχίζει η έκτακτη χρησικτησία και αν αυτό δεν αναφέρεται

στο ιστορικό ή στο διατακτικό της σχετικής δικαστικής απόφασης

τότε λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος μεταγραφής της,

αρτιότητα οικοπέδου, χρησικτησία,

 

σύσταση δουλείας διόδου εφόσον αποτελεί την μοναδική δίοδο,

κτήση κυριότητας με χρησικτησία, μεταβίβαση κυριότητας οικοπέδου, τίτλος ιδιοκτησίας)

@ΚΕΙΜΕΝΟ

ΣΧΕΤ. το Εγγρ-ΔΤΕ/β/19686/1076/01

Σχετικά με το ως άνω έγγραφο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών, σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Η διεύθυνσή μας επανειλημμένα στο παρελθόν έχει διατυπώσει την άποψη ότι σε περίπτωση κτήσης κυριότητας με έκτακτη χρησικτησία ως χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου θεωρείται ο χρόνος που αρχίζει η έκτακτη χρησικτησία και αν αυτό δεν αναφέρεται στο ιστορικό ή στο διατακτικό της σχετικής δικαστικής απόφασης τότε λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος μεταγραφής της.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται τα Εγγρ-77700/5777/90, Εγγρ-56975/2117/94, Εγγρ-49516/4300/90 μας καθώς και το πρόσφατο Εγγρ-13171/3273/15-5-01 μας που έχει κοινοποιηθεί και στην Διεύθυνσή σας.

Εξάλλου η Γνωμ-649/99 του ΝΣΚ που έγινε αποδεκτή με το Εγγρ-ΔΤΕ/β/31111/2844/99   της Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών αφορά δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν την κτήση κυριότητας με χρησικτησία και οι οποίες σχετίζονται με πράξεις εφαρμογής εφόσον όπως αναφέρεται "είναι αδιάφορο εάν οι εν λόγω αποφάσεις εκδόθηκαν ή μεταγράφηκαν μετά την ημερομηνία κύρωσης της πράξης εφαρμογής, αρκεί ο χρόνος χρησικτησίας να συμπληρώθηκε κατά τις αποφάσεις αυτές πριν από την ημερομηνία κύρωσης της πράξης εφαρμογής", με την άποψη δε αυτή συμφωνεί η Διεύθυνσή μας.

 

Επίσης η Γνωμ-582/93 του ΝΣΚ που έγινε αποδεκτή με το Εγγρ-ΔΤΕ/β/101356/3562/93   σας, αναφέρεται στο σκεπτικό της γενικά στο χρόνο κατά τον οποίο επέρχεται η μεταβίβαση κυριότητας του οικοπέδου ως το χρόνο δημιουργίας του και όχι ειδικά στην κτήση κυριότητας με έκτακτη χρησικτησία όπου κατά τη γνώμη μας υπάρχει η ιδιομορφία να επέρχεται μεν η μεταβίβαση της κυριότητας με την συμπλήρωση της 20ετίας που βέβαια θα πρέπει απαραίτητα να έχει ήδη ολοκληρωθεί όταν εξετάζουμε το χρόνο δημιουργίας ενός οικοπέδου, πλην όμως

 

η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει τον προγενέστερο χρόνο έναρξης της νομής και της κατοχής, δηλαδή τον χρόνο έναρξης του φυσικού εξουσιασμού και της αποδεδειγμένης πλέον οριοθέτησης του οικοπέδου, ο οποίος στις περιπτώσεις της χρησικτησίας προηγείται και δεν συμπίπτει με το χρόνο οριστικής κτήσης κυριότητας, όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

 

Εξάλλου και ο ίδιος ο Αστικός Κώδικας επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση ως προς τις δικαστικές αποφάσεις περί χρησικτησίας. Σύμφωνα με το Αρθ-1198 ΑΚ χωρίς μεταγραφή, όπου αυτή απαιτείται, (Αρθ-1192 εδαφ.1 - εδαφ.4 και Αρθ-1193) δεν επέρχεται η μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου ή η σύσταση, μετάθεση κατάργηση εμπράγματου δικαιώματος πάνω στο ακίνητο σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από την περιπτ.ε του Αρθ-1192 που αφορά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίζεται κυριότητα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που έχει κτηθεί με έκτακτη χρησικτησία.

Δηλαδή στις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις της προηγούμενης παραγράφου και ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο εισήγαγε την ρύθμιση αυτή ο νομοθέτης, επέρχεται η μεταβίβαση της κυριότητας και χωρίς τη μεταγραφή που είναι όμως απαραίτητη για όλες τις άλλες περιπτώσεις μεταβίβασης και χωρίς την οποία ρητά ορίζεται ότι δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας.

 

Εξάλλου είναι παράδοξο να μπορεί να βεβαιωθεί σύμφωνα με την Εγκ-7/92   παρ.6 ο χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου με μια απλή βεβαίωση του Προέδρου της Κοινότητας, μια υπεύθυνη δήλωση και ένα πιστοποιητικό περί μη διεκδικήσεως, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τίτλος ή δεν προκύπτει ο χρόνος δημιουργίας από τους τίτλους, ενώ να μην γίνεται δεκτός στις περιπτώσεις που έχει συμπληρωθεί η 20ετία και επομένως έχει αποκτηθεί η κυριότητα, ως χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου ο χρόνος της έναρξης της έκτακτης χρησικτησίας ο οποίος κατά κανόνα αναφέρεται στην αναγνωριστική δικαστική απόφαση.

Εξάλλου τα τμήματα του εδάφους που έχουν οριοθετηθεί σύμφωνα με τη βούληση του προσώπου ή το νόμο, αποκτούν ατομικότητα και γίνονται δεκτικά εξουσιάσεως (ερμηνεία ΑΚ Γεωργιάδη - Σταθόπουλου Αρθ-947 και Αρθ-948 ΑΚ), αυτό δεν ενισχύει την άποψη ότι για τις περιπτώσεις κτήσης κυριότητος με χρησικτησία, ναι μεν απαιτείται η συμπλήρωση του χρόνου της χρησικτησίας προκειμένου να έχουμε την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων και της κτήσης κυριότητας, πλην όμως στις σχετικές δικαστικές αποφάσεις αναγνωρίζεται ταυτόχρονα ο χρόνος έναρξης της νομής, της οριοθέτησης και του φυσικού εξουσιασμού, ο χρόνος δηλαδή που απέκτησαν σύμφωνα με τα παραπάνω ατομικότητα και αυτοτέλεια.

Περαιτέρω στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα δικαιολογητικά της Εγκ-7/92 που αναφέραμε στο προγενέστερο Εγγρ-19044/4580/01 μας προτείναμε να προσκομισθούν συμπληρωματικά και όχι κατ' ανάγκη υποχρεωτικά, επειδή δεν υπάρχει μεν απόφαση περί χρησικτησίας, αλλά ο χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου όπως αναφέρουμε στο ως άνω έγγραφό μας προκύπτει από τις προαναφερθείσες διεξοδικά σ' αυτό αποφάσεις και τίτλους.

 

Τέλος όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα έγγραφά μας με την Αποφ-159/97 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας η οποία κατέστη τελεσίδικη και ισχύει μέχρι σήμερα, αναγνωρίστηκε ότι οι εναγόμενοι κληρονόμοι του Βασ.Λ. δεν έχουν το δικαίωμα δουλείας διόδου στην αναφερθείσα στην ως άνω απόφαση επίδικη έκταση των 30 τ.μ. όπως οριοθετείται σ' αυτήν. Πάντως σύμφωνα με το Αρθ-25   παρ.1 εδαφ.2 του ΓΟΚ/85 επιτρέπεται η σύσταση δουλείας διόδου εφόσον αποτελεί την μοναδική δίοδο προς κοινόχρηστο χώρο οικοπέδου ή κτιρίου αυτοτελούς από πλευράς δόμησης ορόφου.

Κατόπιν αυτών παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις προς τις οποίες απευθύνεται το παρόν, εάν κρίνουν ότι δεν αρκούν οι προηγούμενες οδηγίες τους να δώσουν σχετικές οδηγίες στα θέματα που τους αφορούν στο αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο Ληξουρίου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

Γενική Διεύθυνση Διοικήσεως

Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου

Τμήμα: Νομικό - Συμβάσεων

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αμαλιάδος 17

Ταχυδρομικός Κώδικας: 115 23 - Αθήνα

Πληροφορίες: Α. Τσαχάλη

Τηλέφωνο: 210 64 41 439

@ΣΧΕΤ-ΝΟΜ

Αρθ-2 , Αρθ-6 , Αρθ-25   ΓΟΚ/85

@ΣΥΝ-ΛΕΞ.

 

@ΣΗΜ-ΣΥΝΤ

Βλ. και Εγγρ-27740/05

Απόψεις σχετικά με χρόνο δημιουργίας οικοπέδων προερχόμενα από έκτακτη χρησικτησία

@ORDER

20011003

@ΠΕΡ-ΕΝΗΜ

20011004

Δομική Πληροφορική - Μπουμπουλίνας 28, 10682 Αθήνα , Τηλ 2108228331, 2108216859

 

Συνάδελφε, ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, η επέμβαση μου έιχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το μέγεθος και την μορφοποίηση του κειμένου ώστε να μην είναι ασύμβατα μεγάλο με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή. 

DIMITRIS80

 

 

 

 

 

Edited by DIMITRIS80
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι.

Η δήλωση του 651/77 δεν είναι ήξεις-αφήξεις

Πρέπει να είσια απόλυτα σίγουρος (κι ενίοτε να μνημονεύεις, σε άλλο σημείο του τοπογραφικού, το βασικό τίτλο) για ο χρόνο δημιουργίας του ακινήτου, διότι μπορεί να έχεις σοβαρά προβλήματα με τον αγοραστή στην περίπτωση που "κολλήσει" στην ΥΔΟΜ. Με έναν καλό δικηγόρο, μπορεί να σου ζητήσει (και να την πάρει) αποζημίωση.

 

Η δήλωση του ν-651/77, είναι άλλη μία μοναδική ελληνική πατέντα. 'Εχει εφαρμογή μόνο μέσα στην ελληνική εικονική πραγματικότητα. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό, εκτός ίσως από το Μαιμούντερλιφφ που μετράνε ακόμη τις εκτάσεις των ακινήτων τους με την δια χειρός ρίψη πέτρας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθορίζεται από το τσαντίρι που εγκατέστησε πρώτος ο κάθε φύλαρχος μέσα στην έκταση.

Αν δεν ήταν ήξεις-αφήξεις η δήλωση και θεωρείται ισχυρή τότε γιατί να τρέχουμε όλοι για την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα από τις ΥΔΟΜ?

Γιατί να μην θεωρείται ισχυρό δεδομένο αυτή η δήλωση για τον έλεγχο οικοδομησιμότητας στην έκδοση οικ. αδειών? Γιατί η δήλωση αμφισβητείται στον έλεγχο?

Τι αποζημίωση νομίζεις θα πάρει ένας επενδυτής που επένδυσε πχ 50 εκατομμύρια για να αγοράσει μια έκταση και βασίστηκε στη δήλωση μηχανικού του Ν-651 και την αγόρασε ως άρτια και οικοδομήσιμη ενώ μετά την αγορά ανακαλύπτει ότι δεν κάνει ούτε για την καλλιέργεια πατάτας?

Και τι να τον κάνει μετά αυτόν που συνέταξε το τοπογραφικό και την δήλωση, και 50 καλούς δικηγόρους να βάλει, και ανάποδα να τον γυρίσει και να τον ταρακουνήσει, γκλίν-γκλάν δεν ακούγεται τίποτα, οπότε υπάρχει περίπτωση ο επενδυτής να ξαναδεί τα 50 εκατομμύρια του? (είναι ένα μικρό παράδειγμα γιατί δεν γίνονται σοβαρές επενδύσεις).

Ο νόμος αυτός έγινε για να μπορούν να γίνονται τα συμβόλαια και να υπάρχει το αλισφερίσι μέχρι να κάνουμε κράτος.

Η απουσία και η υποκρισία του κράτους κρύφτηκε πίσω από αυτή την δήλωση χρησιμοποιώντας σαν μάσκα τον μπουνταλά μηχανικό.

 

 

Edited by SIRADRAB
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λες συνάδελφε και +1 για την τοποθέτησή σου.

Στην πραγματικότητα της δουλειάς μας τα δεδομένα δεν είναι πάντοτε διαθέσιμα.

πολύς κόσμος-πέλατες-δεν έχει τακτοποιήσει συμβολαιογραφικά τα ακίνητά του. Συνήθως κάτοικοι εξωτερικού. Οι γονείς απεβίωσαν. Τίτλοι δεν υπάρχουν. Αποδοχές κληρονομιάς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Το ακίνητο κυριολεκτικά υπάρχει επειδή κάποιος συγγενής στην Ελλάδα το θυμάται. Αν και αυτός αποβιώσει δεν θα το ξέρει κανείς.

Έρχεται λοιπόν κάποιος, κάποια στιγμή και σου αναθέτει να εκπονήσεις τοπογραφικό διάγραμμα, ως φερόμενος ιδιοκτήτης. Συνήθως στα εκτός σχεδίου, γίνεται χαμός από καταπατήσεις, αυθαίρετες διανοίξεις ας το πούμε δρόμων, ή δουλείες που δεν υπακούν σε κανένα συμβόλαιο και γίνεται ένα απίστευτο κομφούζιο.

Για διανομή με δικαστικές αποφάσεις ώστε να ληφθεί υπόψη ο χρόνος ύπαρξης του ακινήτου , στις περισσότερες φορές αν πεις κάτι τέτοιο σε κοιτάζουν σαν εξωγήινο.

Καλείται λοιπόν ο μηχανικός να υπογράψει τη δήλωση του ν. 651/77. Μέχρι λοιπόν να συνταχθεί κάποιο συμβόλαιο για να έχει στα χέρια του, αναγράφει ότι το τάδε γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εφόσον προυπάρχει πχ της 31-12-2003. Αδόκιμος όρος, εννοείται.

Από την άλλη, αν γράψει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο χτυπάει πολύ άσχημα στα μάτια του εντολέα του, διότι ο δίπλα μηχανικός αβασάνιστα θα σφραγίσει τη δήλωση με το "εφόσον". Άλλη μια πατέντα, για να καλύψει άλλες πατέντες- και ο μηχανικός θα γίνει ρόμπα στο πελάτη και θα χαρακτηριστεί και "ασχετος" αφού ο άλλος το κάνει.

Πως ο μηχανικός να υπογράψει δήλωση αρτιότητας όταν δεν έχει κανένα στοιχείο. Θα έπρεπε λοιπόν σε κάθε τέτοια περίπτωση που δεν έχει σοβαρά στοιχεία από τίτλους να υπογράφει ότι το γήπεδο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, μέχρι να αποδειχθεί η προΰπαρξη του από την τάδε χρονολογία. Πως όμως ο συμβολαιογράφος θα περάσει σε κάποιο τίτλο μια τέτοια δήλωση? 

Να πάμε με την εγκύκλιο που όλοι ξέρουμε?

Άλλο μπλέξιμο από εκεί.

Δηλαδή, λέμε στον ιδιοκτήτη.:

Υπέγραψε ότι μας βολεύει για το ακίνητο σε Υ.Δ  φέρε και ένα πιστοποιητικό ότι δεν στο διεκδικεί κανείς και αμέσως έχουμε προΰπαρξη ακινήτου? Το τοπογραφικό με βεβαίωση δημάρχου το έχουμε ξεχάσει προ πολλού.

Επίσης, η εγκύκλιος αποτελεί εναλλακτική λύση για την Υ.ΔΟΜ σε περίπτωση έκδοσης άδειας δόμησης. Ας καταθέσει συνάδελφος αν του εξέδωσαν άδεια για γήπεδο άρτιο σε παρέκκλιση μόνο με Υ.Δ ιδιοκτήτη και πιστοποιητικό. Συνήθως ζητούν συμβόλαια. 

Μέσα λοιπόν στο όλο αδιέξοδο, και αφού πέταξαν το μπαλάκι στο μηχανικό, εμείς καλούμαστε να εφαρμόσουμε "επιλεκτικά" το νόμο χωρίς δεδομένα? 

Τότε ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Οι ιδιοκτήτες που παραμέλησαν επί δεκαετίες τα ακίνητά τους, οι συμβολαιογράφοι που πετούν το μπαλάκι σε μας και εμείς το επιστρέφουμε με την δήλωση πατέντας "εφόσον προϋφίσταται". 

Κάθε σοβαρή χώρα έχει δημιουργήσει κτηματολόγιο χρόνια τώρα. Εμείς ασχολούμαστε με ένα χαρμάνι επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, με ιδιότητες ολίγον μηχανικού και ολίγον νομικού και πολύ ψυχολόγου να κατευνάζουμε τα πνεύματα στις ιδιοκτησιακές διαφορές τους. 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33,

 

...Κάθε σοβαρή χώρα έχει δημιουργήσει κτηματολόγιο χρόνια τώρα. Εμείς ασχολούμαστε με ένα χαρμάνι επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, με ιδιότητες ολίγον μηχανικού και ολίγον νομικού και πολύ ψυχολόγου να κατευνάζουμε τα πνεύματα στις ιδιοκτησιακές διαφορές τους. 

 

 

Μπράβο Παύλο! Τα είπες όλα.

Το τελικό αποτέλεσμα με ότι γίνεται ..είναι ολίγη σούπα με πολύ ζωμό.!
 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα! Έχω μία περίπτωση αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου 3 στρ περίπου. Θ'ελω να δω αν μπορεί να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομησιμο κατά παρέκκλιση (προυπαρξη του 1978, ελαχιστο πρόσωπο 25 μ. ελάχιστο βάθος 40μ και ελάχιστο εμβαδόν 2000 τμ.). Όσον αφορά στο πρόσωπο έχει πρόσωπο σε δρόμο ασφαλτοστρωμένο. Ο δρόμος αυτός είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του εντός σχεδίου οικισμού. ένα μικρό κομμάτι είναι εκτός και σε αυτό έχει πρόσωπο το αγροτεμάχιο. Ρώτησα στην πολεοδομια και μου είπαν ότι εφόσον είναι ασφαλτοστρωμένη οδός και η συνέχεια της καταλήγει σε εντός σχεδίου να τη βάλω δημοτική. Ο δρόμος από την άλλη πλευρά  καταλήγει να ανοίγει σε τρεις διαφορετικούς δρόμους εκ των οποίων οι δύο οδηγούν σε όμορρους οικισμόυς αλλά δεν υπάρχει απόφαση νομάρχη που να χαρακτηρίζει τους δρόμους κύριους και δευτερεύοντες. Μπορεί κανείς να βοηθήσει? Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Ο προιστάμενος της πολεοδομίας μου είπε ότι δεν γνωρίζει με σιγουριά αν πρόκειται για δημοτική οδό. Μου είπε ότι βάσει λογικής πρέπει να τη βάλω δημοτική. Όταν όμως του ζήτησα ευπόγραφο έγγραφο που να το πιστοποιεί αρνήθηκε νε το κάνει..Πως μπορώ να το κατοχυρώσω ότι ρόκειται όντως για δημοτική οδό?

 

 

όσον αφορά στην προύπαρξη του 1978 για να εφαρμ'όσω την παρέκκλιση ισχύουν τα εξής: Οτίτλος ιδιοκτησίας που έχω στα χέρια μου είναι αποδοχή κληρονομιάς του 2005 με την οποία η κόρη αποδέχεται το παραπάνω ακίνητο.Σύμφωυη αγορά προ πολλών ετών υπερβαινοντνα με τον τίτλο το ακίνητο περιήλθε στον κληρονομούμενο από άτων κατά πολύ την εικοσαετία και εν συνεχεία κτήση κυριότητος με έκτακτη χρησικτησία καθόσον το κατείχε και ενέμτο διανοία κυρίου και καλή τη πίστει αδιακώλυτα μέχρι το θάνατό του. Σύμφωνα με το συμβόλαιο ο κληρονομούμενος πέθανε το 1988 . Η ληξιαρχική πράξη θανάτου εκδόθηκε το 1996 και τη δημόσια διαθήκη του τη συν'εταξε το 1979. Πιστοποιείται με τα παραπάνω η προυπαρξη του 1978?

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

αν  μεσα   στην  δημοσια διαθηκη

που συνεταξε το 1979

 

περιγραφεται  με ακριβεια  το ακινητο  αυτο

 

εχεις μια δημοσια καταγραφη οτι "υφισταται το 1979"

 

Δες αν αυτο το  ακινητο το κατειχε καποιος πιο...προαποβιωσας και του του  εδωσε "προφορικα και ατυπα"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.