Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια;;;


Recommended Posts

Συνάδελφοι κάτι άκουσα από συμβολαιογράφο ότι και για συμβόλαια αγοραπωλησίας χρειάζεται εξαρτημένο τοπογραφικό με χαρακτηρισμό από Δασική Υπηρεσία, πλέον. Έχει ακούσει κανείς αντίστοιχο;

Αν έχω κάτι νεότερο θα το δημοσιεύσω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προφανώς το τοπογραφικο που θα παει στην Δασική Υπηρεσία πρέπει να είναι εξαρτημένο αλλιώς πως το Δασαρχείο θα μπορέσει να προσδιορίσει τη θέση του.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται. Απλά μέχρι τώρα (αν ισχύει αυτό που άκουσα) ένα αγροτεμάχιο μπορούσε να πωληθεί χωρίς χαρακτηρισμό και με απλό τοπογραφικό. Πάντως το ψάχνω ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

απ΄οσο γνωριζω εγώ κανονικά ο υποθηκοφύλακας μπορεί να μην μεταγράψει το συμβόλαιο αν το γεωτεμάχιο δεν έχει βεβαίωση δασαρχειόυ. Και βέβαια πως εμείς θα βεβαιώσουμε αρτιοτητα χωρις αυτό το χαρτί? Τωρα απο που εκμαιεβεται το οτι για συμβολαιο πρέπει να ειναι εξαρτημενο? Δεν ειναι κακή ιδέα παντως...αντε να καθαρίσει λίγο ο χώρος

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

κανονικά οι αγοραπωλησιες των εκτός σχεδίου πρέπει να συνοδεύονται από τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο έχει γίνει χαρακτηρισμός της έκτασης από το αρμόδιο δασαρχείο. Εμμέσως πλην σαφώς είναι ουσιαστικός ο χαρακτηρισμός αυτός, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη δήλωση 651/77 που εμείς βάζουμε και ο συμβολαιογράφος (νύπτωντας τας χείρας του) μας καθιστά υπεύθυνους στο συμβόλαιο. Φανταστείτε τη περίπτωση που αποτυπώνουμε ένα γήπεδο εμβαδού ας πούμε 6000τμ, άρα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι), εμείς το δηλώνουμε ως τέτοιο, ο αγοραστής "σκάει" ας πούμε 400.000€ για αγορά + 2.000€ και πλεον στο συμβολαιογράφο + 3.000 στην εφορία +1500€ στο δικηγόρο για να κάνει τον έλεγχο τίτλων +450€ για την παράστασή του κατά την υπογραφή των συμβολαίων και...... 500~600€ για το τοπογραφικό.

Στη συνέχεια πάει για έκδοση αδείας και του ζητείται πράξη χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο.

Άντε να δώσει και 200~300€ στον ίδιο τοπογράφο (άν τα δώσει) για την επιπλέον για την εξάρτηση και......... το Δασαρχείο να χαρακτηρίσει Δημόσιο δασικό έκταση >2000 τμ!!! Άρα..... bye bye η αρτίοτητα που εμείς δηλώσαμε και εξ αιτίας μας ο ιδιοκτήτης το αγόρασε!!! Ποίος έχει την ευθύνη και από ποιόν θα ζητήσει τα ρέστα στρεφόμενος δικαστικά για αποζημίωση ο ιδιοκτήτης???

1) Από το Δασαρχείο ???? Φυσικά και ΌΧΙ !!!!!

2) Από τον πωλητή?? ΟΧΙ !!

3) Από τον Συμβολαιογράφο????? ΟΧΙ !! (αυτός τσέπωσε τα ευρώπουλα για να κάνει επίσημη δακτυλογράφηση και να αναφέρει : "ότι όπως δηλώνει το Αγρ. & Τοπογραφος Μηχ. Κακομοιρίδης στην δήλωση του 651/77 είναι άρτιο και οικοδομήσιμο")

4) Από τον δικηγόρο??? ΟΧΙ !!! αυτός έκανε έλεγχο τίτλων και το βρήκε καθαρό, ελεύθερο βαρών, όχι παρανόμως μεταβιβαζόμενο κλπ κλπ... πράγματα που λίγο ώς πολύ τα κάνουμε και μείς.....

 

Άρα ποιός έχει την ευθύνη της υπόδειξης της αρτιότητας ????

Μα φυσικά ο Αγρ. & Τοπογράφος Μηχ. κος Κακομοιρίδης (του οποίου η αμοιβή είναι αντιστρόφως ανάλογη της ευθύνης).

 

Συμπερασματικά : καλό είναι στα εκτός σχεδίου να συντάσουμε εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα και να πληρωνόμαστε για αυτά. Και τον κόπο, τις γνώσεις μας εισπράτουμε και τον ποπό μας φυλάμε ....!

Περιμένω τα σχόλιά σας...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τα εξαρτημένα τοπογραφικά αλλά όχι μόνο για τα εκτός σχεδίου.

 

Μου έχει τύχει περίπτωση εργολάβος να έχει κάνει εργολαβικό με τοπογραφικό του ποδιού σε περιοχή με κυρωμένη πράξη εφαρμογής και όταν ήρθε η ώρα να βγάλει άδεια η αποτύπωση μου έδειξε ότι ο γείτονας είχε μπει μέσα 1μ. Αν είχε κάνει εξαρτημένο τοπογραφικό πριν το εργολαβικό θα είχε αντιληφθεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO...σωστός!! σωστότατος!! λέγοντας τα μεταξύ μας κ πάλι κάποιος "άλλος" θα ζητήσει ψίχουλα. εμείς και μόνο εμείς φταίμε. να μην ξαναπληρώσουμε εισφορά υπέρ οποιουδήποτε (ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ), μαζική αποχή από τις εκλογές του ΤΕΕ ή κάτι άλλο που δεν μου' ρχεται αν δεν γίνουν όλα μα όλα τα τοπογραφικά εξαρτημένα, με ισουψείς (..που λέει ο φίλος μου ο thomas) και νόμιμη αμοιβή.

...................................................................

....λέμε τώρα

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα συνάδελφοι είναι ότι όλοι τσιγκουνεύονται τα χρήματα του τοπογραφικού που είναι και τα πιο λίγα αν υπολογίσεις όλα τα υπόλοιπα που εύστοχα ανέφερε ο συνάδελφος GRTOPO. Έτσι οι πωλητές σου ζητάνε ένα "φθηνό τοπογραφικό" για μεταβίβαση αφού θα το ξεφορτωθούνε, οι αγοραστές ενώ θα δώσουν τόσα χρήματα για αγορά δεν πληρώνουν "για ένα σωστό τοπογραφικό" και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται...

Εν'τω μεταξύ άν προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις γιατί πρέπει να κάνουν ένα εξαρτημένο τοπογραφικό λένε ότι θέλεις να πάρεις παραπάνω χρήματα και θα πάνε σε "κάποιον" άλλο που τα κάνει φθηνά.(Κυρίως Δημόσιοι Υπάλληλοι, αλλά και μη.)

Άντε μετά να κρατηθείς στο επάγγελμα μόνο με τοπογραφικά λέει... (Ένεκα Τοπογράφος!)

Ααααα.... τα είπα και ξαλάφρωσα... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι όλα τα τοπογραφικά εξαρτημένα για μένα...

εκτός..: 1 ) εντός οικισμού που δεν τίθεται θέμα δασικού και δεν υπάρχουν συντεταγμένες.

2) Με κυρωμένη πράξη εφαρμογής υπάρχουν τελικέσ συντεταγμένες κορυφές τετραγώνω οπότε το κάνεις πολύ εύκολα εξαρτημενο...

 

Ολα τα άλλα καλο είναι να είναι εξαρτη,ένα γιατί ανεβαίνει και η τιμή και δεν χρειάζεται να γυρνάς σε παλιά τοπογραφικά να τα εξαρτήσεις και αντε να θυνμιθείς πάλι την κάθε περίπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.