Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Οδικό Δίκτυο


Recommended Posts

Δημήτρη καλησπέρα

Σχετικά με το ΠΔ του 93 δεν μπορείς να κάνεις χρήση της τότε διάταξης διότι έχει καταργηθεί μετά την ισχύ του ΠΔ 209/98.

Αναζήτησε στην αρμόδια υπηρεσία να σου δώσουν τα διαγράμματα απαλλοτρίωσης. Ενδεχομένως να τα έχουν και ψηφιακά από κάποια μελέτη που μπορεί να έγινε τα τελευταία χρόνια.

Το να θεωρήσεις ότι δεν υπάρχει απαλλοτρίωση είναι ρίσκο. Θα κάνεις αίτηση για να σου απαντήσουν γραπτώς. Επίσης θα τους προσκομίσεις τοπογραφικό με μια τομή  δρόμου, πρανούς και ιδιοκτησίας και θα αιτηθείς η υπηρεσία να υποδείξει πάνω στο τοπογραφικό (ίσως κάνουν αυτοψία) το όριο της εθνικής οδού αναφορικά με την ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Παύλο. 

Εχω κάνει αίτηση στην υπηρεσία απαλλοτριώσεων του υπουργείου ώστε να μου απαντήσουν γραπτώς το ό,τι δεν υπάρχουν τα διαγράμματα.

Βέβαια είναι περίεργο που δεν έχουν διαγράμματα καθώς μιλάμε για την ε.ο. 1 αθηνών λαμίας σε παλαιό τμήμα της, στα καμέν βούρλα...

Σε παλαιότερη άδεια, το όριο έχει υποδειχθεί εκεί που έχουν υλοποιήσει και οι όμοροι, σε απόσταση περί τα 20 μ. από το όριο το καταστρώματος.

Θα δώ μήπως κάνω κάποια αίτηση όπως μου λες. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

κι αν δεν βρεθει τπτ στις υπηρεσιες...

 

η περιοχη εκει γυρω  απο το ακίνητό σου, πρεπει να ανηκει στο υποθηκοφυλακειο στον Μώλο..

[ αν και στο πιστοποιητικο μεταγραφης γραφεται το αρμοδιο υποθ/κειο...]

 

Αρα, θα  πρεπει να υπαρχει μεταγεγραμμενη αυτη η απαλλοτριωση, με  όλους τους πινακες και τα διαγραμματα   στο ονομα  ολων των ιδιοκτητων......άρα και στου δικού σου..

Λογικά, επίσης,  αν  ειναι παλαιος ιδιοκτητης προφανως ξερει για την απαλλοτριωση και αν πληρωθηκε αποζημιωση...αρα ολο και καποια χαρτια θα εχει.

 

Αν ειναι "μεταγενεστερος" αγοραστης, θα πρέπει  να αναφέρεται στο συμβολαιο του οτι προκειται για εναν αγρο "Χ" που απαλλοτριωθηκε κατα ενα τμημα  του με την ...."Ψ"  αποφαση  μεταγραμενης σε τομο...και αριθ....προς διανοιξη...κλπκλπ

 

[αυτα με βαση την λογικη...όση μας  απεμεινε]

καλη συνεχεια

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Δημήτρη και ευχαριστώ!

Ιδιοκτήτης είναι η ΕΚΟ, και ενώ έχουν πλήρη φάκελο με διάφορα στοιχεία του ακινήτου, δεν έχουν κάτι που να αφορά την απαλλοτρίωση. Ολες οι άδειες βέβειαα (έχουν εκδοθεί 5 στο ακίνητο) καθώς είναι πρατήριο βενζίνης, εφαρμόζουν το όριο στο ίδιο σημείο. Στο παρελθόν, έχω βρει στοιχεία απαλλοτρίωσης και στο υπουργείο οικονομικών, αλλά θέλαν οπωσδήποτε αριθμό ΚΥΑ για να το ψάξουν, που δεν έχω..Εν πάσει, περιπτώσει, περιμένω απάντηση στην αίτηση από την δ/νση απαλλοτριώσεων Δ12 και βλέπουμε. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα,

οικόπεδο εντός (μη συνεκτικού τμήματος) οικισμού, με πρόσωπο σε Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο...στην Κρήτη, σε τι απόσταση από τον άξονα της οδού μπορεί να χτίσει κανείς?  

Στο ΦΕΚ του 1998, αναφέρει :

"Στο Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο και το Εθνικό Οδικό Δίκτυο των νήσων πλην Κρήτης, Εύβοιας, Ρόδου και Κέρκυρας, 10 μέτρα από τον άξονα της οδού."

...οπότε στην Κρήτη τι ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα. 

Την είχα την υποψια οτι πηγαίνω αυτόματα στην επόμενη κατηγορία.

Ευχαριστώ!

 

 

edit :

 

Άκυρο το άνωθεν σκεπτικό.

Η ερμηνεία λέει γίνεται έτσι :

"Στο Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο και το Εθνικό Οδικό Δίκτυο των νήσων πλην Κρήτης, Εύβοιας, Ρόδου και Κέρκυρας10 μέτρα από τον άξονα της οδού."

δηλαδή :

Η Κρήτη, Εύβοια, Ρόδος και Κέρκυρα έχουν Βασικό Εθνικό Οδικό Δίκτυο, Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο και Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο, μιας και είναι μεγάλα νησιά, με ελάχιστες αποστάσεις κτιρίων (για τα εντός οικισμού) 30,15 και 10 μ. αντιστοίχως. 

Τα υπόλοιπα νησιά έχουν ένα μόνο είδος Εθνικού Οδικού Δικτύου που οι ελάχιστες αποστάσεις ταυτίζονται με αυτές του Τριτεύοντος δικτύου των 4 άνωθεν νησιών, δηλαδή 10 μ. από τον άξονα του δρόμου.

 

Το παν είναι θέμα ερμηνείας τελικά!

Edited by Irini
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Υπάρχει μήπως κάποια διαδικτιακή πηγή που να αναφέρει την παλαιότητα (χρόνο κατασκευής) επαρχιακών οδών?

Ευχαριστώ.

(εκτός του φεκ 47 Α' 1956)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.