Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγει η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή


georgor

Recommended Posts

 

Πολυ καλα εκανες και αποφοιτησες απο τη σχολη που αποφοιτησες.

Σιγα μην καθεσαι να διαβαζεις για 18500 μορια να μπεις στο Πολυτεχνειο και να μην κανεις ουτε ενα δοκιμο σκυροδεματος.

 

Τελος απο μενα.

 

Κάποιος μπορεί να μην θέλει (ή να μην διαθετει) να επενδυσει ολα του τα χρήματα για ιδιαιτερα σε όλα τα μαθήματα της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, ιδιωτικα λυκεια (για να πάρει το 2+ μοναδων στις πανελλαδικες,) κ.τ.λ.

και να θέλεις να παει για σπουδες στο εξωτερικο... κακο ειναι?

Σιγα μην καθεσαι να διαβαζεις

δηλαδη υπονοείς οτι χρειαζεται περισσοτερο διαβασμα στο λυκειο από ότι σε ένα ανωτατο ιδρυμα?

τα παιδια των ειδικών κατηγοριών που περασαν στο πανεπιστημιο με 2 και με 3, δεν θα χρειαστεί να διαβάσουν, για να τελειώσουν την σχολη τους, οσο διαβασες εσυ στο λυκειο?

 

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/229192/vaseis-2012-me-2-5-mpainoyn-se-ypsilovathmes-sholes-oi-moysoylmanoi

 

και κατι αλλο, οσο αναφορα τα μαθηματικα και τη φυσικη, το έχω ξαναγράψει θα το γραψω μια φορα ακομη

 

Μήπως γνωρίζεις γιατι στα πανεπιστημια του εξωτερικου οι μηχανικοι κάνουν έλάχιστα μαθηματικα και φυσικη;

Μα γιατι τους μαθηματικους σε χωρες οπως η Γερμανια δεν τους έχουν για να κανουν ιδιαίτερα τα 18χρονα αλλα τους χρησιμοποιούν μέσα στις εταιρειες και συνεργάζονται με τους μηχανικους

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μηχανικών χωρίς δουλειά, Μηχανικών που δουλεύουν πχ ταξί για να τα φέρουν βόλτα (υπερβάλω;; Καθόλου όμως!!!),

 

Η ετεροαπασχόληση δεν υπάρχει μόνο στον κλάδο μας; γιατί να απαιτούμε ειδική μεταχείριση; οικονομολόγο σε ταξί δεν έχεις δει πχ?

 

Αλλά ο κλάδος μας έχει μάθει από τους προηγούμενους ότι ένας μηχανικός σημαίνει:

 

Ειναι ντροπή να είναι μισθωτός

Να του δείνει το κράτος δουλειά (δημοσια έργα) με υπερκερδος, κάνοντας διαγωνισμούς στους οποίους ΔΕ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝ λεφτά εγγυητικής γιατί φροντίζει το ΤΣΜΕΔΕ.

Να παρίστάνει τον ελεύθερο επαγγελματία ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ οτι δραστηριοποιείται σε ελεύθερη αγορά, όταν ταυτόχρονα ΠΑΛΙ το κράτος βάζει τον ΠΟΛΙΤΗ να πληρώνει προκαθορισμένα ραβασακια.

Θα ανοίγει γραφείο και οι πελάτες θα μπαίνουν μέσα από μόνοι τους και συνεχώς. Επίσης θα μπαίνουν σα να μπαίνουν σε εκκλησία

Οτι σπούδασε κάποια χρόνια και οτι ΔΕΝ πρέπει να ξανασπουδάσει γιατί τα ξέρει όλα. Και μάλιστα το κράτος του το οφείλει αυτό.

Να Μπορεί (και μπορείς πιθανότατα ακόμα) να είναι 50 χρονών να έχει γραφείο με 5-6 διαφορετικές κατηγορίες μελετητικών ανώτατης τάξης. ΑΛΛΑ να ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΙΜΑ παρά μονο τη γραμματέα η οποία όταν ήταν 25άρης μηχανικός, αυτή ήταν η γοητευμένη-θαμπωμένη 18χρονη κοπελίτσα που της το έπαιζε καμπόσος. Με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εκατομμύρια σε λογαριασμούς, και ΤΩΡΑ αυτα τα γραφεία σε νέα εργα θα κατεβάζουν εικονικά σε διαγωνισμούς 100-200 άτομα προσωπικό "συνεργάτες" στα χαρτιά.

Μελέτες που δεν παραδόθηκαν ποτέ, πληρώθηκαν, και ο ανάδοοχος ουδέποτε βγήκε έκπτωτος. Μελέτες που παραδόθηκαν 2 και 3 φορές καθυστερημένα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα ΧΩΡΙΣ να υπάρξει ουτε μία μέρα ΡΗΤΡΑΣ.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΣΜΕΔΕ???

Edited by georgor
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα γιατι τους μαθηματικους σε χωρες οπως η Γερμανια δεν τους έχουν για να κανουν ιδιαίτερα τα 18χρονα αλλα τους χρησιμοποιούν μέσα στις εταιρειες και συνεργάζονται με τους μηχανικους

Σωστός +1000000

Αλλά μιλάμε για πολιτισμένη Ευρώπη, όχι για το μπαχαλιστάν που λέγεται Ελλάδα. Ακουσε μια και το άνοιξες ποιά είναι η λύση. Απλά καταργείς τις αδιάβλητες εξετάσεις. Με αυτό το τρόπο καταργείς τα φροντιστήρια εν μια νυκτί. Αλλά εδώ οι πολιτικοί παίζουν παιχνίδια χοντρά με διάφορες τάξεις (φροντιστήρια, καθηγητές που συγγράφουν άχρηστα βιβλία για φροντιστήρια, άχρηστα λύκεια με καθηγητές που κάνουν φροντιστήρια, κλπ). Λάβετε υπ' όψιν οτι το φροντιστήριο έχει καθιερωθεί και σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, εκεί φθάσαμε. Και για να προλάβω κάποιους που θα αρχίσουν τη καραμέλα "δεν μπορούν να μπουν όλοι στις σχολές και τις λοιπές κοινοτυπίες", έτσι πορεύεται η πλειοψηφία στην Ευρώπη, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία κλπ.

Δεν θα ανακαλύψουμε εμείς το τροχό. Αλλά με τη @#$%#### που μας δέρνει, οι καθηγητάδες είναι ικανοί να το ισχυριστούν και αυτό. Τα πάντα είναι δυνατά στη τελευταία δημοκρατία σοβιετικού τύπου, γιατί αυτό είμαστε !!!

Edited by Alexios
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1) "Η ετεροαπασχόληση δεν υπάρχει μόνο στον κλάδο μας; γιατί να απαιτούμε ειδική μεταχείριση; οικονομολόγο σε ταξί δεν έχεις δει πχ?"

Είπα εγώ κάτι τέτοιο;; Ρώτα τους συναδέλφους αυτούς να σου απαντήσουν γιατί ΑΠΑΙΤΟΥΝ να εργαστούν επάνω σε αυτό που σπούδασαν!!

 

2) Ειναι ντροπή να είναι μισθωτός; Ποιος το λέει αυτό; Δεν υπάρχουν μισθοτοί Μηχανικοί θέλεις να μου πεις συνάδελφε; Όλοι οι Μηχανικοί θα έπρεπε δηλαδή να είναι Ελ.Επ και ΕΔΕ (Αυτό κατάλαβα από τα λεγόμενά σου).

 

Αφου το ξαναεγραψα.

Τα ΤΕΙ ειναι πανω απο τα ΑΕΙ.

Γτ το συνεχιζετε ακομα?

 

Προφανώς και ο terry κάνει πλάκα! Συνάδελφο που να θίξει τέτοιο ζήτημα δεν έχω συναντήσει τόσα χρόνια (όχι πολλά) να μου πει ότι τα Α(Τ)ΕΙ είναι κατώτερα από τα ΑΕΙ (ή το ανάποδο)! Εκτός από τους κυρίους συναδέλφους του συμβουλίου του ΤΕΕ που ζουν σε γυάλα και δεν φροντίζουν ούτε καν για τα προβλήματα των μελών του.

 

Αν κάποιοι συνάδελφοι ΤΕ ή ΠΕ (εκτός από αυτούς του συμβουλίου, τους καλοπερασάκιδες) το βλέπουν έτσι, πολύ κακώς κάνουν (και έχουν θέμα)!! Είπαμε, για όλα φταίει το κράτος, ο Τάκης που λέει και ο @Pappos και οι μπανάνες του! Άλλη σχολή των Δομικών, άλλη των Υποδομής, άλλη των Τοπογράφων, και άλλη των ΠΜ (σκέτο). Είμαι βέβαιος ότι οι κόντρες αυτές δεν θα σταματήσουν μέχρι να λυθεί το θέμα με τη παιδεία αυτής της χώρας.

 

Αλλά... Ας είμαστε ρεαλιστές. Αφού δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την κατάσταση! ;)

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

μην μπερδεύεσαι, ΑΕΙ (ΤΕΙ και Πανεπιστημια)

 

http://aefilios.wordpress.com/resources/legislation/n_4009/

 

2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς:

α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα

Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής

αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια» και

β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά

Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής

Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.».

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ρε παιδιά για να πω και εγώ την άποψη μου πιστεύω ότι σε όλη αυτήν την άνευ ουσίας αιώνια αντιπαράθεση αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ βασικός ΠΥΡΗΝΑΣ του προβλήματος, από κει που ξεκινάνε όλα μα όλα τα προβλήματα, οι γκρίνιες, οι διχογνωμίες, οι κοκορομαχίες είναι το καφροσύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Κάνω λάθος ρε γμτ; Δε ξερω...

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξε το σύνταγμα μας και δεν το πήρα είδηση αφού ιδρύεται ιδιωτική πολυτεχνική σχολή στην Ελλάδα ; H ανώτατη παιδεία στην Ελλάδα βάση συντάγματος δεν ειναι μόνο δημόσια ; Μάλλον θα κάνω λάθος

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ρε παιδιά για να πω και εγώ την άποψη μου πιστεύω ότι σε όλη αυτήν την άνευ ουσίας αιώνια αντιπαράθεση αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ βασικός ΠΥΡΗΝΑΣ του προβλήματος, από κει που ξεκινάνε όλα μα όλα τα προβλήματα, οι γκρίνιες, οι διχογνωμίες, οι κοκορομαχίες είναι το καφροσύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Κάνω λάθος ρε γμτ; Δε ξερω...

συμφωνω 100%, σε όλες τις χώρες πληρής κάποια βασικά κριτήρια και γίνεσαι δεκτός στην σχολή της επιλογής σου και μέσα στην σχολή δείχνεις αν είσαι καλός η όχι και στην τελική αν σου αρέσει η' οχι.. δεν κάνεις ένα μηχ/κο και όπου περάσεις..ηθελά νομική αλλα τελικά για τα 50 επόμενα χρόνια θα γίνω νηπιαγωγός η' θεολόγος επειδή δεν έκλεισα σωστά το λυω,λυεις..

Edited by apostolosg
Link to comment
Share on other sites

Δε μεταδιδω άλλο σε αυτό το νημα.. Έχω την εντύπωση ότι πλατιάζουμε.

Αυτοί που διάβασαν και μόχθησαν για να μπούν με 17000+ μόρια στο

πολυτεχνείο, έναντι κάποιων που μπήκαν κάπου αλλού με 11000+ έχουν

την άποψη τους. Δε θα πω αν είναι σωστό ή λάθος, τουλάχιστον όμως

τους αξίζει αναγνώριση σε αυτό. Οπότε ας είμαστε ΟΛΟΙ μας πιο

προσεχτικοί.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.