Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομιμοποίηση σκελετού οικοδομής και έκδοση οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

....ειναι ολο νομιμο

 

άρα δεν αφορά τον 4014/11.

Μεχρι βεβαίωση μεταβίβασης μπορείς να κάνεις ως είναι αν δεν κάνω λάθος.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι νομίζεις, γράφει όμως πουθενά η βεβαίωση μη εφαρμογή της στατικής μελέτης?

Ή γράφει πουθενά ο 4014 τακτοποίηση στατικής μελέτης χωρίς καμιά άλλη πολεοδομική παράβαση?

 

Link to comment
Share on other sites

διδονι,

αν - 'οπως φαινεται- δεν εμπιπτει σε κατηγορια απο 1 εως 12...

 

πιθανον,

θα μπορουσε να το παει με παραβαση 13,

αφου δεν αντιστοιχιζεται με " επιφανεια χωρου".....???

 

[ιδ.και λεμπεση 2012/αριθ. 95]

μπονζουρ...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μπονζούρ Δημήτριε.

 

Μα αν θέλει κάποιος ντε καλά να εντάξει ακίνητο στον 4014 μπορεί. Ας δηλώσει και αλλαγή μπετούγιας, περίπτωση 1 και πληρώνει 5 κατοστάρικα συν μηχανικό.

Άχρηστο όμως αν δεν έχει καμία πολεοδομική παράβαση διότι βεβαίωση μεταβίβασης θα μπορούσε να υπογράψει ο μηχανικός.

 

Όσο και αν είναι τρελό αν ένα σπίτι έχει 1 μέτρο πιο μεγάλο μπαλκόνι ή κάποια ασήμαντη παράβαση δεν μπορεί να πάρει βεβαίωση μεταβίβασης χωρίς να προηγηθεί η τακτοποίηση.

 

Μπορεί όμως να πάρει βεβαίωση μεταβίβασης αν είναι χωρίς πολεοδομική παράβαση και ας μη έχει ούτε καν τα θεμέλια που είχε η άδεια ή να λείπουν και μερικές κολόνες σε μεσαίο όροφο και να συνεχίζουν από πάνω φυτεμένες στην πλάκα νέτα σκέτα. (αναφέρω ενδεικτικές περιπτώσεις που έχουμε συναντήσει στην καριέρα μας.

 

Η βεβαίωση πιστοποιεί θέματα μη υπερβάσεων Δόμησης Κάλυψης Ύψους κλπ, πουθενά την στατική επάρκεια ή τρωτότητα του κτιρίου.

Η στατική επάρκεια ή τρωτότητα του κτιρίου εμπλέκεται έμμεσα όταν κι αν υπάρξει υποχρέωση τακτοποίησης.

 

Το κτίριο φυσικά που έχει αυτές τις συνθήκες είναι παράτυπο (δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο ορος πια) και για να κάνει άρση αυτής της παρατυπίας θα πρέπει να κάνει αναθεώρηση άδειας ή νέα άδεια ή νομιμοποίηση για τα στατικά. Το μεταβιβαστικό του όμως δικαίωμα δεν το χάνει μέχρι να γίνει αν θα γίνει κάτι για αυτό.

 


(ιδ. Didonis θεωρία Michanikos.gr τόπικ 30764 #25

που μπορεί να λέω και αρλούμπες πουρνό πουρνό)

:smile:

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλημέρα στο forum!

Ζητώ τα φώτα σας για μια μπερδεμένη (για μένα τουλάχιστον) ιστορία.

Ένας πελάτης κληρονόμησε κατοικία 65 τμ με άδεια του '85, που ολοκληρώθηκε ο φέρων οργανισμός το '86, αλλά λόγω αμέλειας? δεν πήρε παράταση αδείας επ'αόριστον. Στο ΙΚΑ δεν είχε κολληθεί κανένα ένσημο και φυσικά δεν υπάρχουν τιμολόγια από την κατασκευή.

Τώρα θέλει να αποπερατώσει την κατασκευή που έχει μείνει στα τούβλα. Πώς μπορεί να προχωρήσει αυτό το θέμα?

 

1. Για να πάει επ'αόριστον ζητούν από την πολεοδομία βεβαίωση από το ΙΚΑ που δεν μπορώ να την έχω. Σαν στοιχεία για την παλαιότητα του ΦΟ έχω μόνο την φορολογική δήλωση του '86 που αναφέρεται ως ημιτελής κατοικία, υπεύθυνες δηλώσεις από πολλούς καλοθελητές και περιμένω απάντηση από τον ΟΚΧΕ για αεροφωτογραφία (λίγο χλωμό). Μου λένε όμως πως αυτά δεν αρκούν και ότι η άδεια έληξε και η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη.

 

2. Να το βάλω στον νέο νόμο με 1000 ευρώ παράβολο και άδεια νομιμοποίησης? Τα ένσημα για τον ΦΟ έχουν παραγραφεί από το ΙΚΑ. Θα πρέπει να γίνει καινούρια αναγγελία και να πληρώσει ένσημα μόνο για τις υπολοιπόμενες εργασίες αποπεράτωσης?

 

3. Να το αποπερατώσουμε "νύχτα" και να το δηλώσουμε σαν αυθαίρετο χωρίς άδεια? βγαίνει πάλι γύρω στις 5000€ το πρόστιμο και θα με φάει και το άγχος...

 

Σημείωση: η κατασκευή έχει παρέκκλιση από την άδεια στο ότι δεν είχαν προσμετρηθεί στην κάλυψη οι εξώστες γιατί θεωρητικά καλύπτονταν από διακοσμητικό στέγαστρο, ενώ κατασκευάστηκε από μπετόν (ημιυπαίθριος). Βάσει άλλου topic καταλήξαμε στο ότι είναι ΥΚ. Αυτό εμποδίζει από μόνο του την παράταση επ'αόριστον?

 

Συγγνώμη για την φλυαρία. Κάθε άποψη θα βοηθήσει ιδιαίτερα!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ρωτάω πολλά καλοκαιριάτικα και περίεργα. Αν έχει μείνει κανένας άτυχος στο γραφείο και δεν κάνει βουτιές, θα ήμουν ευγνώμων να ρίξει καμιά ιδέα!

Link to comment
Share on other sites

Μερικές σκέψεις,

 

3. Ξεκάθαρα όχι, η κατασκευή δεν μπορεί να υπαχθεί στον αυθαιρετονόμο μιας και θα είναι μεταγενέστερη της "κόκκινης γραμμής" (ως προς τις εργασίες αποπεράτωσης). Σε ενδεχόμενο έλεγχο, όλη η ευθύνη θα πέσει πάνω σου και ο ιδιοκτήτης λάδι.

1. Δε νομίζω να θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή, πώς υποστηρίζουν κάτι τέτοιο? Υπάρχει Ο.Α. με αυθαιρεσίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί εξολοκλήρου αυθαίρετο (σε αυτό όμως περιμένω και άλλες γνώμες, κυρίως εάν στο στέλεχος δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την έναρξη των εργασιών),

 

Πρόχειρες σκέψεις δικές μου, θα τακτοποιούσα με το νέο νόμο τις αυθαιρεσίες που τυχόν υπάρχουν στον Φ.Ο. σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια (νομιμοποίηση ή τακτοποίηση ανάλογα τις προυποθέσεις και το κόστος).

Έπειτα θα προσπαθούσα για άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου ώστε να ολοκληρωθεί η οικοδομή.

Οι οφειλές προς το ΙΚΑ αφορούν τον ιδιοκτήτη και πρέπει να τις εξοφλήσει άσχετα εάν το κτίσμα είναι αυθαίρετο ή όχι.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τις σκέψεις σου yian. κι εγώ κάπως έτσι θέλω να το προχωρήσω, αλλά εφόσον δεν παίρνουν στα χέρια τους χαρτί από ΙΚΑ ή τιμολόγιο από υλικά, θεωρούν την κατασκευή αυθαίρετη, με μη αποδεδειγμένο χρόνο κατασκευής. Παρόλα αυτά αναφέρεται στο Ε9 και βρέθηκαν και αεροφωτογραφίες στον ΟΚΧΕ/ΕΚΧΑ απο το 1986. Και με μια απλή αυτοψία είναι προφανές ότι η κατασκευή είναι παλιά (Λείος χάλυβας, φθορές κλπ). Γενικά υπάρχει απροθυμία από την πολεοδομία να το δεχτεί και δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο έχω δικαίωμα να πιέσω. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.