Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

Αυτος ειναι και ο λογος που φωναζω εδω και καιρο να αποφευχθουν ακραιες μονομερεις ενεργειες του τυπου : "Μην Πληρωνετε!".

Γιατι η παραπανω λογικη ειναι ενας δρομος που οδηγει στο χαος. Ενας δρομος που δεν εχει επιστροφη.

 

 

αλλά τι?βλέπεις να αλλάζει τίποτα?

ας κάνουν έλεγχο στις καταθέσεις των μηχανικών κάθε χρόνο οπότε να αλλάξει κ η εισφορά.Δεκτό αλλά ούτε αυτό πρόκειται να γίνει

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οπως και να το κάνουμε το να πληρώνει κάποιος τις εισφορές είναι καλό γι'αυτόν. Δεν σημαίνει οτί τα έχει, αλλά αν μπορεί καλώς το κάνει....Το να μπεις στην black list, μόνο πρόβληματα μπορεί να σου δημιουργήσει, εκτός και αν κάποιος την κάνει σιγά σιγά από το επάγγελμα και ψάχνεται αλλιώς. Και εγώ αν είχα θα πλήρωνα, τι να έκανα δηλαδή να σήκωνα μπαιράκι, σιγά μην τους τα δώσω κτλ? Αφού μαζεύονται και όπως είπα μετά χάνεται η μπάλλα.....

Τωρα αγαπητοι μου φιλοι παμε στο ζουμι της υποθεσης...

Μαζι με ολους αυτους που πραγματικα αδυνατουν να πληρωσουν τις υποχρεωσεις τους προς το κρατος, υπαρχουν και παρα παρα πολλοι αλλοι, οι οποιοι δραττονται της ευκαιρειας και δεν πληρωνουν και αυτοι. Μιλαμε για τους λεγομενους "μπαταχτσηδες", μια κατηγορια συμπολιτων μας που ενω παντου στον πολιτισμενο κοσμο αντιμετωπιζονται ως παραδειγμα προς αποφυγην, στην Ελλαδα εχουν μια εξαιρετικα επιεική αντιμετωπιση, θα ελεγα μαλλον πως πολλοι τους θεωρουν και "μαγκες".

Εκτος αν πολλοι απο εσας πιστευουν πως π.χ τα 32 δις € που χρωστανε φυσικα προσωπα στην Εφορια ειναι αποκλειστικα και μονον μπατιρηδες και πως δεν υπαρχουν πολλοι που διαγουν πολυτελη βιο και πολυ απλα ...δεν πληρωνουν!

Αυτος ειναι και ο λογος που φωναζω εδω και καιρο να αποφευχθουν ακραιες μονομερεις ενεργειες του τυπου : "Μην Πληρωνετε!".

Γιατι η παραπανω λογικη ειναι ενας δρομος που οδηγει στο χαος. Ενας δρομος που δεν εχει επιστροφη.

 

Από την άλλη όμως, πιστεύω ότι υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία, συνήθως νέων μηχανικών που λένε το εξής:

"Ωραία, τώρα έχω να πληρώσω και πληρώνω για τα πρώτα 5,6,7,8 χρόνια. Μετά τι γίνεται? Μετά εάν διαγραφώ λόγω χρεών ή αδυναμίας από το ΤΣΜΕΔΕ και χάσω την ιδιότητα του μηχανικού (ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!!) , μήπως χάσω και ότι πλήρωσα αυτά τα χρόνια???"

 

Άραγε θα γίνει ποτέ κάτι ΔΙΚΑΙΟ σε αυτήν την χώρα?

Φορολογικό?

Ασφαλιστικό?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η κλασική πλέον ατάκα εκτός όλων των άλλων ειναι "Γιατί θα πάρω ποτέ σύνταξη εγώ??" και άλλες πολλές βέβαια όπως "δεν θα υπάρχει ταμείο σε λίγα χρόνια", "ποτέ δεν είδα ούτε ένα ευρώ πίσω από την ασφάλιση μου" κτλ..

Συμφωνώ προσωπικά με όλους που εκφράζονται έτσι πλέον!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν μέσω αυτών των (δυσθεόρατων) αύξησεων στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών επηρρεάζονται και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μισθωτούς μηχανικούς. Ξέρει κάποιος συνάδελφος κάτι επ' αυτόύ;

Link to comment
Share on other sites

Αχχχχχχ......Μου φαίνεται πως σε λίγο θα είμαστε το κλουβί με τις τρελές....Και όντως, syspeirosi, καλύτερα να μη μιλάμε..Να ρωτήσω και κάτι άλλο: προς το παρόν η ειδική προσαύξηση μπαίνει μετά τα 10 χρόνια ασφάλισης υποχρεωτικά έτσι; Αν τώρα περάσουμε στις τριετίες μήπως ξέρει κανείς από πότε θα προσμετράται;

Edited by μανος82
Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεσαι; Άλλωστε τι θα είναι 12.000 € μετά από τόσα χρόνια; Πάντως, εγώ ήξερα ότι ναι μεν η ειδική προσαύξηση υπάρχει από την αρχή της ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ, αλλά μέχρι την δεκαετία δεν είσαι υποχρεωμένος να την πληρώνεις. Το ότι θα αυξάνεται όσο αυξάνονται οι τριετίες το διάβασα στο νόμο. Σε περιφερειακό τμήμα του ΤΣΜΕΔΕ που επικοινώνησα μου είπαν ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά τις νέες εισφορές (άρα ισχύει ότι μέχρι σήμερα). και με παρέπεμψαν στην Αθήνα (που δεν μπορείς βέβαια να τους βρεις).

Link to comment
Share on other sites

1) Προσφυγή κατά της Απόφασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ.

2) Πίεση για παραίτηση των Αντιπροσώπων του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ που αποδέχτηκαν τον εφαρμοστικό.

3) Προετοιμασία για πολιτική στήριξη του ΤΕΕ σε κίνημα τύπου “Δεν Πληρώνω” των μηχανικών και μπλοκάρισμα του μηχανογραφικού του ΤΣΕΜΕΔΕ.

 

Αυτές είναι επιγραμματικά κάποιες κινήσεις που αποφασίσαμε να κάνουμε, μια ομάδα μηχανικών απο το Ηράκλειο Κρήτης (έξω από το ΤΕΕ) .

Θα πρέπει να συντονιστούν από όλη την Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλιές μήπως και καταφέρουμε κάτι.

Αναμένουμε κάποιες εξελίξεις και θα ενημερώσω.

 

Συνάδελφοι ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!! Μην περιμένετε απο το ΤΕΕ!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κανεις δεν λεει οτι η ειδικη προσαυξηση θα ειναι υποχρεωτικη απο τωρα.

Απλως οσοι την ειχαν ενεργοποιημενη εξ αρχης, τωρα θα ειναι και αυτη αυξημενη.

Η ειδικη προσαυξηση μετα τη 10ετια ασφαλισης ενεργοποιειται αυτοματα κι επειτα, ανα τριετια αυξανεται κι αυτη...

 

Το μη χειρον βελτιστον...

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα μου ζητάνε ...3000 ευρω το εξαμηνο. Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον; Μάλλον πρόκειται για φάρσα...

Link to comment
Share on other sites

τα περιφερειακα τμηματα του τεε θα κανουν καμια συνελευση;; ολοι οι αλλοι κλαδοι κανουν κινητοποιησεις κι εμεις τιποτα...!!!στελνουμε επιστολες και παρακαλαμε...(επιστολη προεδρου τεε σε υπουργους,πρωθυπουργο κλπ)...ημαρτον!!

Edited by K_mach
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.