Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

Δεν θα γινει καλυτερη η κατασταση αν γινουν οσα ανεφερες, γιατι και να φυγουν απο τη μεση 5-10-100 "κακοι" πολιτικοι/δημοσια προσωπα/ατομα που κατεχουν εξουσια, εμεις οι υπολοιποι δεν θα αλλαξουμε τα κακα μας 'χουγια', οποτε η κατασταση θα ξαναγινει χαλια, και θα διαιωνιζεται μεχρι την συντελεια του κοσμου.

 

Βεβαια σε αντιθεση με εσενα δεν φοβαμαι οταν βλεπω να εκφραζονται τετοιες αντιληψεις. Οι περισσοτεροι κακα τα ψεματα εχουμε τετοιες σκεψεις, καποιοι πανω στη κουβεντα τις αναφερουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με την με κάθε μέσο (και τρόπο) διαμαρτυρία (αν και μάλλον μόνο από σφαίρες καταλαβαίνει η εξουσία), ωστόσο και η διασκέδαση και όλα τ' άλλα που αναφέρεις, ανθρώπινες ανάγκες είναι κι αυτές. Δεν δέχομαι μόνο να δουλεύω και να πληρώνω σαν το μ@&$κ@. Θέλω και να ΖΗΣΩ. Όχι μόνο να επιβιώνω. Αν είναι να με πούνε, γι' αυτό το λόγο "μπαταχτσή", ας με πούνε.

πιστεύω ότι αυτή η νοτροπία που υπάρχει στην νεοελληνική κοινωνία για υψηλό προσωπικό βιοτικό επίπεδο ως αυτοσκοπό στην ζωή και ας διαλυθεί το σύμπαν (πχ ας μην έχει ο συνάδελφος να λάβει την σύνταξή του) είναι ότι χειρότερο Οχι φίλε μου στο κόσμο που ερχόμαστε έχουμε πέρα από το να ζήσουμε καλά (που δεν είναι και το σημαντικότερο στην ζωή ) να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φυσικό , οικονομικό , τεχνικό , πολιτικό καλύτερο για τον επόμενο που θα βρεθεί στην ζωή

 

Και όταν γύρω μας αυτοκτονούν συνανθρωποί μας δεν υπαρχει πλεον διασκέδαση στην ζωή αλλά μόνο δουλειά και πολιτικός αγώνας σε κάθε μέρος που ζει ο καθένας (χωρίς βια αλλά δυναμικός και μαζικός) και για να αλλαξουν οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες και για να μην ξαναχρειαστεί να γίνει αυτό (αυτοκτονίες) στο μέλλον

 

Αν όλοι σκέφτονταν όπως οι νεοέλληνες με την λογική που περιγράφεις και δεν έστρωναν το από αυτό τους κάτω να δουλέψουν και για τους άλλους και όχι για να ζήσουν καλά ή να καλύψουν προσωπικές ανάγκες όπως η διασκέδαση θα είμασταν ακόμα στις σπηλιές Κλασικό παράδειγμα ο μέγιστος Ελλήνας και "προιόν" της Καρύστιας γης (Κύμη) Παπανικολάου Αν σκεφτόταν σαν και εσένα να ζήσει καλά και να μην αφιερωσει την ζωή του σε ένα σκοπό με ατελείωτες ώρες εργασίας που δεν πληρώθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα σε χρήματα και μεγάλη ζωή , σήμερα ίσως η μάνα σου ή η γυναίκα σου ή η αδερφή σου να μην ήταν στην ζωή

 

Και συμφωνώ με τον Θεοδορή ή η αναφορά σε σφαίρες και ότι άλλο κρυβει , έστω και σαν έκφραση , βια είναι κατακριτέα άμεσα και από εμένα

 

Μάλλον τα χρυσαύγαλα κάνουν καλά την δουλειά τους με την προπαγάνδα βίας που πλέον υποσυνείδητα περνάει από στόμα σε στόμα ότι πιο επικίνδυνο υπάρχει για την κοινωνία μας

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ικαρε

 

Συχνα πυκνα αναφερεις "τροπους" οχι και τοσο εντος των ""νομιμων"".

πχ "εγω κανω δουλεια και υπογραφει αλλος" κτλ κτλ

 

Εμενα προσωπικα δεν μαρεσει να διαβαζω κατι τετοιο.

 

 

ΥΓ. Υπαρχει διαδικασια για οφειλες του 2012, μαλλον υπηρχε και για τις οφειλες του 2011.

Αναφερομουν σε αλλα ποστ σου οχι μονο στο παραπανω.

 

τερρυ τι σε πειραζει πιο πολυ

οτι κανει την δουλεια και σφραγιζει αλλος ενω δεν εχει εργασιακο δικαιωμα

- ενω εχει το γνωστικο αντικειμενο - σε πληρη απελευθερωση αγορας? λολ

 

ή οτι ΔΕΝ το κανει ΜΟΝΟ για φορολογικους λογους που γινονταν ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΑΑΑΑΑΑ χρονια απο ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ?

ποσοι κανουν παθητικη ας πουμε? και πως την κανουν?

ή ολοκληρο τον ΚΕΝΑΚ - υδρευση - αποχετευση - ηλεκ......???

Edited by OTTO_engine
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και το μηνυμα του panos-vicious και του sdim εχουν μεσα απαραδεκτες εκφρασεις (παιδια δεν ειναι προσωπικο το θεμα). Καποια στιγμη θα πρεπει οι mods να αντιληφθειτε πως δεν ειναι δυνατον να συνεχιστει αυτη η κατασταση με ανθρωπους να προτρεπουν δημοσιως για βια μεχρι και δολοφονιες.

 

Καποια στιγμη θα πρεπει αυτο το θεμα να κοιταχθει απο τους mods μιας και ειναι μια βλεπω πως υπαρχει μια ταση κλιμακωσης του συγκεκριμενου φαινομενου. Καταλαβαινουμε ολοι ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα αλλα αλλοιμονο αν η λυση του προβληματος βρισκεται στις ανωθεν αναφερομενες πραξεις.

 

Υ.Γ. Αν οι παραπανω φιλοι διαγραψουν τα επιμαχα σημεια παρακαλω καποιον mod να σβησει το μηνυμα αυτο, αλλα να μην αδιαφορησει και για το θεμα.

 

Γενικά είμαι φιλήσυχος άνθρωπος. Αλλά όταν έχουμε πόλεμο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προστατέψουμε το σπίτι μας.

Δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει τι γίνεται γύρω μας.

 

Αν εγώ και εσύ δεν κόψουμε εισιτήριο στο λεωφορείο θα φάμε πρόστιμο και θα μας πετάξουν έξω, όπως προβλέπεται από τον νόμο . Τις προάλλες που έκανε αυτό ακριβώς ο οδηγός ενός λεωφορείου τον βγάλανε ρατσιστή και έγινε ολόκληρη ιστορία επειδή οι λαθρεπιβάτες ήταν μαύροι. Αυτό είναι ρατσισμός εναντίον μας αλλά δεν λέει κανείς τίποτα.

 

Σε δημοτικό παιδικό σταθμό δεν μπορούμε να γράψουμε τα παιδιά μας οι μηχανικοί, προτεραιότητα έχουν τα παιδιά των αλλοδαπών εργατών. Δεν είναι ράδιο αρβύλα, σε δημοτικό παιδικό σταθμό πήγε φίλη μηχανικός να γράψει το παιδί της και της ζητήσανε βιβλιάριο ενσήμων. Που να το βρει μηχανικός το ένσημο; ΤΣΜΕΔΕ έχουμε, όχι ΙΚΑ. Έπρεπε να έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των Ελλήνων και μετά τα υπόλοιπα. Γιατί με τους φόρους μου να πληρώνω τον άλλο; Αν με καλύπτει το κράτος και περισσέψει και για τους άλλους, πολύ ευχαρίστως να τους παρέχει ότι παροχή θέλει. Όχι όμως να πληρώνω φόρους χωρίς αντίκρυσμα.

 

Αν ο λαθρομετανάστης σκοτώσει, κλέψει, βιάσει, δεν τρέχει τίποτα. Αν κάνει κάτι Έλληνας, την έβαψε.

 

Αν ο αστυνομικός, ο οποίος προστατεύει εσένα και εμένα, πυροβολήσει κάποιον με όπλο θα καταδικαστεί. Πρέπει πρώτα να περιμένει να φάει την σφαίρα και μετά να πυροβολήσει. Αυτό που συμπεραίνω είναι πως κάποιοι βάλανε τους νομοθέτες να κόψουν τα χέρια της αστυνομίας για να διαλύσουν πιο εύκολα την χώρα.

 

Αν εγώ και εσύ δεν κόψουμε απόδειξη, θα μας αλλάξει τα φώτα η ΣΔΟΕ. Αν έχουμε αδήλωτο υπάλληλο θα φάμε πρόστιμο από το ΙΚΑ και την επιθεώρηση εργασίας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους λαθρομετανάστες, τους γύφτους, κτλ.

 

Οι παλιοί μηχανικοί που πρόλαβαν χρυσές εποχές δεν έχουν πληρώσει φόρους (αν είσαι νέος, μάθε πως πριν 10 χρόνια αν δήλωνες κέρδος 100.000€+ΦΠΑ ο φόρος που αντιστοιχούσε ήταν κάτω από 4.000€. Τώρα αν δηλώσεις 100.000€+ΦΠΑ θα πληρώσεις 34.000€ (φόρος εισοδήματος+εισφορά αλληλεγγύης+τέλος επιτηδεύματος). Τώρα αυτός που δηλώνει 13.000€ πληρώνει περισσότερους φόρους από κάποιον που δήλωνε τότε 100.000€.

 

Δεν τους φτάνει που μας φουσκώνουν τους φόρους, πρέπει να μας φουσκώσουν και το ΤΣΜΕΔΕ;

 

Όπως είπα πριν, έχουμε πόλεμο. Ακόμα είναι στα νούμερα και στα λόγια, οπότε εκεί περιορίζομαι και εγώ. Αν όμως μπει ο άλλος στο σπίτι μου να με φάει, δεν θα μείνω με δεμένα τα χέρια. Άλλο ανεκτικός και άλλο ...

Edited by sdim
  • Upvote 6
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βία και τρομοκρατία δεν είναι μόνο οι κλωτσιές κτλ.

Είναι και οι φόροι, οι αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ, οι αναδουλειές, η συμπεριφορά κάποιων δημοσίων οργανισμών, η εφορία, ο πελάτης - "πιστόλι", ο ανήσυχος ύπνος κτλ.

Και ναι, έχω το ανθρώπινο δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Είναι επίσης γνωστός ο ρόλος κάποιων κυρίως "αριστερών" (αλλά και "δεξιών") κομματιδίων στην εκτόνωση, εξημέρωση, καθυπόταξη και τελικά εξουδετέρωση των υγιών αντιδράσεων της κοινωνίας στην αδικία.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους

ειδα την υπογραφη σου καισαρα και θυμηθηκα κατι που ειπε

ο θειος μου που ειναι μεταναστης στην αμερικη πριν και απο την γεννηση μου ακομα

- σημ. οταν ερχεται ελλαδα για τους μηνες αυτους η συνταξη του ερχεται εδω λολ...

εμεις θελουμε 6-7μηνες να την βγαλουμε -

 

μου ειπε... εκει δε σε ρωταν τι δουλεια κανεις... αλλα ποσα βγαζεις...

 

βασικα κυριοι τι συζηταμε τωρα.... ακομα καφε πινουμε και τσιγαρο καπνιζουμε

κουβεντες του καφενειου

 

μονο για τον παπαθεμελη και τα κοκορετσια ειμαστε.............

 

 

ελπιζω το οτι μιλησα για τσιγαρο να μην θεωρηθει οτι σπρώχνω την νεολαια σε κακες συνηθειες.... λολ

Edited by OTTO_engine
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ OTTO!

 

Βασικά η υπογραφή μου έχει σαν στόχο να υπενθυμίζει σε συναδέλφους -αλλά και κυρίως στον εαυτό μου- να μην δουλεύουν άσκοπα για ψυχολογικούς (ευτυχώς εγώ έχω δουλειά, άλλοι είναι άνεργοι) ή κοινωνικούς (τι θα πει η γκόμενα, ή η σύζυγος αν είμαι άνεργος; ) λόγους.

Αν δεν έχεις κέρδος, αύξησε τις αμοιβές σου, άλλαξε τρόπο εργασίας, άλλαξε επάγγελμα ή άλλαξε χώρα.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

ποτέ η δουλειά ακόμα και χωρίς αμοιβή γίνεται άσκοπα να μην επαναλάβω το παράδειγμα του μεγαλύτερου Ελλήνα όλων των εποχών του Χαράλαμπου Παπανικολάου που ποτέ δεν έλαβε τα χρήματα που έπρεπε για την ατελείωτων ωρών εργασία του Ακόμα και στις κοινωνικές υποχρεώσεις του πήγαινε με το μικροσκόπιο για να αξιοποιεί το χρόνο Και όταν ήταν στην Ελλάδα , του τότε που ήταν πολύ πιο χειρότερη από την σημερινή πάλι εξάτλησε τις δυνατότητες για προσφορά της εργασίας του στο σύνολο Αυτός είναι ο επιστήμονας κύριοι ΚΑι εμείς δεν είμαστε απλώς ένας εργαζόμενος μόνο έχουμε και την ιδιότητα του επιστήμονα Οχι διαφωνώ κάθετα με την υπογραφή του Καίσαρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγωνίζομαι για την αξιοπρεπή διαβίωση από την εργασία όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των μηχανικών στους οποίους ανήκω Εγώ βλέπω λοιπον συνολικά το πρόβλημα , σαν συνιστώσα του πολιτικου συστήματος που ζούμε και διεκδικώ μαζί με άλλους εργαζόμενους (δυστυχώς μόνο στην περιοχή που ζώ ) καλύτερες συνθήκες για όλους με το ίδιο τρόπο

Και διαφωνώ γιατί βάζει σαν κεντρικό σκοπό της εργασίας το χρήμα μόνο και όχι άλλες αξίες όπως είναι πχ η κοινωνική ειρήνη , η πατρίδα , η περιβαλλοντική ανάπτυξη και ασφάλεια, ή πολιτιστική- τεχνολογική και οικονομική πρόοδος κλπ

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ρε γιωργο μη τα παιρνεις ολα της μετρητοις...

απλα το "ποσα βγαζεις" εχει να κανει και με το αν καλυπτεις τις βασικες σου αναγκες

εννοειτε πως ειμαστε εδω να προσφερουμε

και σιγουρα πρεπει η δουλεια να χει αποτελεσμα και να ναι σωστο

και σιγουρα αν χρειαστει για ενα σωστο αποτελεσμα να πρεπει να δωσεις πολυ απο το "ειναι" σου

απλα εγω παιρνω την παραμετρο που λεει "ελα μωρε ... ενα χαρτι ειναι... με 50 μπορεις να το κανεις?"

 

ναι ισως το κανω με 50 για μια ανεργη χωρισμενη μανα.... και αυτο γιατι κατι πρεπει να κοπει

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.