Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

Σκεφτόμουν ότι άμα μένεις σπίτι των γονιών, τρως πίνεις τζάμπα, και βγάζεις (με πολύ δουλειά) το ΤΕΕ και την εφορία σε 2-3 χρόνια όπου θα έχουν φύγει προς εξωτερικό το 90% των νέων μηχανικών, οι παλιοί είτε θα χουν πάθει εγκεφαλικά ή θα έχουν πάει φυλακή (μιας και το νοικοκυρεμένο κράτος μας δεν δέχεται ούτε συμψηφισμό), θα πέσει τρελό μονοπώλιο... τρελά λεφτά... πισίνες αιώρες γκομενάκια mohitoes κτλ...

 

(σκέφτομουν να βάλω <irony> </irony> tags στα λεγόμενά μου αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ένας μέσος όρος νοημοσύνης εδώ μέσα οπότε θα πιάσετε το χιούμορ)

post-46864-0-04731600-1348414467_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πλην της αφαιρεσης πασης φυσεως τεκμηριων απο τη φορολογηση απο το πρωτο ευρω με ενιαιο συντελεστη, ευελπιστω και συνυπολογισμο στα επαγγελματικα εξοδα και των ασφαλιστικων εισφορων και οχι μοναχα αφαιρεση 10% απο το φορο.

Δε θα πληρωνουμε εμεις γαμησιατικα +20% φορο για ενα ποσο που εχουμε ηδη αποδωσει με αλλη μορφη στο κρατος...

Link to comment
Share on other sites

Απο τα καλύτερα συνάδελφοι:

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000, αλλά και τα αφορολόγητα για τα παιδιά τους. Τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Με τον τρόπο αυτόν, ένας επαγγελματίας με τρία παιδιά και με εισόδημα 8.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει φόρο ίσο με 2400 ευρώ.

 

Εφόσον οι επαγγελματίες φορολογηθούν με τον τρόπο που φορολογούνται οι επιχειρήσεις, τότε εκτός από τον φόρο 30% θα επιβαρυνθούν και με την παρακράτηση 55% (προκαταβολή φόρου) για την επόμενη χρονιά. Ο επαγγελματίας με τα 3 παιδιά, εκτός από τα 2.400 ευρώ που θα πληρώσει το 2013, θα επιβαρυνθεί και με 1.320 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Αποτέλεσμα, η οφειλή στην εφορία να φτάσει συνολικά στα 3.720 ευρώ!

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση: Η προκαταβολή φόρου δεν είναι 20% για ΑΠΥ σε εταιρείες και καθαρή αξία πάνω από 300€;

 

Το 55% από πού προκύπτει;

Link to comment
Share on other sites

Το 55% ειναι επι του φορου εισοδηματος που σου αναλογει.,

Ειναι προκαταβολη η οποια αφαιρειται στην επομενη χρονια.

Link to comment
Share on other sites

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=225164

 

Μιλάμε η φοροδιαφυγή θα γίνει επιστήμη πλέον!!Αντί να ξοδεύουμε εργατοώρες να μελετάμε νόμους και νομοσχέδια πχ 4014 που ούτως ή άλλως παίζουμε το κεφάλι μας...θα μελετάμε πιθανούς και απίθανους τρόπους να φοροδιαφεύγουμε και όχι επειδή είναι επιθυμία..απλά είναι θέμα επιβίωσης!

Link to comment
Share on other sites

Η προκαταβολή ισχύει, αλλά σε εμένα (και πολλούς συναδέλφους) δεν υπάρχει στο εκκαθαριστικό καμμία προκαταβολή επόμενου έτους. (Μην το πείτε πουθενά). 8-)

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.