Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

Φίλε looser, καλλίτερα να τα φάει ο υδραυλικός και τα παιδιά του όπως και το υπόλοιπο σινάφι που δούλεψε στην οικοδομή, παρά να μας τα τρώει ο κάθε....γύφτο Μπάκας και το γυφτο-σινάφι του των ψηφοφόρων, προκειμένου να βγάλουν με την ψήφο τους τον ....παρά λίγο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Και φυσικά δεν ήταν ο μόνος.

'Ολοι ξέρουμε για τα προεκλογικά αλλά και τα μετεκλογικά αλισβερίσια σε αυτή την χώρα των θαυμάτων που ζούμε.

Αχρείαστοι διορισμοί σε αχρείαστες υπηρεσίες, όμως με διευρυμένα πεδία ρουσφετιού, γενική αδιαφορία έως εχθρική και αισχρή συμπεριφορά της δημόσιας διοίκησης, που την φτιάξανε σαν τα μούτρα τους πρός τους πολίτες που υποτίθεται θα υπηρετούσε, αδιαφανείς αναθέσεις έργων και προμηθειών αφού το κάθε έργο το έχουμε διπλοχρυσοπληρώσει, αδιαφανείς επιδοτήσεις, θαλασσοδάνεια στους ημετέρους και δεν έχει τέλος αυτό το χάλι μας το μαύρο.

Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι δεν πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες τους αναλογούντες φόρους στο κράτος. Ας φτιάξουν όμως πρώτα ένα τέτοιο κράτος που να διοικεί και να απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε μαντρωμένους αιχμαλώτους υπηκόους.

Μέχρι τότε από φόρους θα πέρνουνε ότι πιάνουνε, δηλαδή το τρίτο το μετά την επιμήκυνση πακέτο.

Ούτε πιστεύω σε έγχρωμα ονείρατα, κόκκινες γραμμές ή ότι εγώ κι εσύ και ο καθένας μας είμαστε το κράτος, αυτά είναι του κ#λου τα 9'μερα.

Αυτό που βλέπω και βλέπουμε οι περισσότεροι, αν και περνάνε με μεγάλη ταχύτητα αλήθεια οι σκηνές από μπροστά μας, είναι ότι ορισμένοι που είχαν ενεργό συμμετοχή στην χάραξη των κόκκινων γραμμών μόλις κάτσανε έστω για λίγες ώρες στην καρέκλα τους, η πρώτη τους φροντίδα ήταν να βολέψουν τα βλαστάρια τους, ενώ άλλοι που χάθηκαν από την γύρα της επικαιρότητας αφού πρώτα μας σώσανε, ζωή σε λόγου τους, πιστοί στις αρχές των καλών τρόπων, δλδ όταν τρώμε δεν μιλάμε, βολευτήκανε σε άλλες θέσεις εκτός Ελλάδας και βγάλανε τον σκασμό (λέξεις-κλειδιά: μπιρμπίλω-πράσινη ανάπτυξη-Μπουνταλάς-Χοντρομπαλάς, και άλλοι πολλοί).

Επομένως με τι μούτρα θέλουν να είμαστε συνεπείς στους φόρους?

Αυτά τα χρήματα τα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε.

Με αυτά τα χρήματα θα πληρώσουμε τα φροντιστήρια για τα παιδιά μας για να σπουδάσουν, όπως κάνανε για εμάς οι μπαμπάδες μας.

Με αυτά τα χρήματα θα πληρώσουμε στο νοσοκομείο όταν αρρωστήσουμε για να μην ψοφήσουμε με τα άντερα έξω και την λίστα αναμονής στο χέρι σε κανένα παρακείμενο διάδρομο, και τέλος για τώρα, με αυτά τα χρήματα θα κάνουμε και την δουλειά μας στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να επέλθει η σχετική εγρήγορση και να τιμήσουν οι διάφοροι βολεμένοι τα επιδόματα της έγκαιρης προσέλευσης και παραγωγικότητας, γιατί ως γνωστόν, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει εκεί, 10 μέρες κοσκινίζει.

 

ΥΓ.

1. Επειδή το ρίξαμε και λίγο στη ανθρωπογεωγραφία σήμερα και κάποιος νωρίτερα ρωτούσε να μάθει ποιό κράτος μας εκφράζει, να του πω για το δικό μου για να μην του το χρωστάω. Λοιπόν φίλε το δικό μου λέγεται Siradrabistan.

2. Το ''γύφτο Μπάκας'' είναι υπαρκτό πρόσωπο και είναι ένας εκ των φυλάρχων της φυλής των γύφτων, κάτοικος της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Κορδελιό. Η γλώσσα τους είναι ένα τοπικό ιδίωμα που ονομάζεται ''τρακατρούκικα''.

Edited by SIRADRAB
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μήπως να κάναμε καμιά απεργία ? δηλαδή αποχή απο την εκτέλεση των ανατιθέμενων σε μας εργασιών ? Όλοι μαζί όμως και οι παλιοί Ε.Ε. και οι νέοι, υπάλληλοι μεγάλων γραφείων "παλιών".

Link to comment
Share on other sites

Ο υδραυλικός πάντως και όλο ο σινάφι της οικοδομής καλά πέρασε όλο αυτό το διάστημα από το 2000 και μετά ΕΚΚΟ για κατοικία τα 500-600 ευρώ ενώ η πραγματική αξία κατασκευής τα 900 -1300 .

Άρα αμέσως αμέσως έχουμε μια διάφορα 500-600 ευρώ / τμ χ 100 = 50.000 φοροδιαφυγή εισοδήματος και άλλα 10.000 φπα για ένα μόνο σπίτι , που μοιράστηκαν τα συνεργεία της οικοδομής , αν τα αθροίσεις όλα αυτά θα δεις πόσα δις ευρώ βγαίνουν , τα νούμερα είναι αστρονομικά , κανονικά θα έπρεπε να μας τρομάζουν αλλά στην Ελλάδα είμαστε .

 

Εν αρχη ην ο Κυριος και οπως σε ολες τις Γεννεσεις ετσι και μεχρι τη δεκαετια του 1990 δεν υπηρχε καν η εννοια του ΕΚΚΟ, μεχρι και που η εφορεια αποφασισε οτι εχει στεγνα δαχτυλακια τα οποια πρεπει να μελωθουν στο γλυκο που λεγεται "ακινητα", εξασφαλιζοντας καποια τιμολογια στην εργασια, μιας και τα των υλικων ηταν πολυ πιο απλο να εξασφαλιστουν απο μονα τους χαρη στον ΚΒΣ και δη των μηχανογραφησεων αποθηκης.Ο οποιος ΚΒΣ με τη σειρα του αποτελει παρθενογεννεση, τυποποιημενη ομως βασει ξενων προτυπων.

 

Στη συνεχεια υπαρχει εξελιξη καθως ο χομο ερεκτους ανακαλυψε το χαλκο, ετσι και η εφορεια μεσω του αξιοτιμου Αλογοσκουφη εισεπραττε ενα ΕΠΙΣΗΣ εξασφαλισμενο 19% επι της αντικειμενικης νεοδμητων ιδιοκτησιων. Οποτε το χοντρο το δαχτυλακι ηταν παντα μελωμενο, ειτε μιλουσαμε για μεταβιβαση παλαιας ιδιοκτησιας, ειτε νεας....

 

Τελος, απο το 2008 κ μετα, αν καταφερεις εσυ να συγκεντρωσεις τιμολογια συμφωνα με τους συντελεστες επιμερισμου του ΕΚΚΟ τους οποιους ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η εφορεια ως προς την ταξη μεγεθους τους, τοτε εγω θα περασω ενα αργυρο χαλκα στον δεξι μου ορχι, γιατι στον αριστερο εχω ηδη απο αλλο στοιχημα, τρανη αποδειξη οτι δεν εχω παντα δικιο κ οτι δεν πρεπει να μιλαω για πραγματα που δεν γνωριζω.

 

Το κρατος καθε φορα αποφασιζει ποσο μελωμενο θελει να ειναι το δαχτυλακι του με βαση τους συντελεστες φοροδιαφυγης, εισφοροδιαφυγης και δασμοδιαφυγης που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να εκτιμησει πριν τη συνταξη του αντιστοιχου προυπολογισμου ετους. Μην τασσεσαι λοιπον κ εσυ υπερ της αποψης περι κομμωτριας και υδραυλικου, διοτι απλα δεν εχει νοημα, κ αν θες το πιστευεις αυτο.

 

Αυτα

 

Alexis L ακομα περιμενουμε, μετραω τριτη ημερολογιακη ημερα, τοσο δυσκολο ειναι πλεον να βρεις ποσες τριχες και καζανακια τη γλυτωσαν μαυρα????Μολις το βρεις το νουμερακι, θα σου πω κ εγω καποια νουμερακια απο οπλα, πουτανες, ναρκωτικα και υποβρυχια, ετσι για να γελασουμε. Στο θρεντ παγκοσμιοποιηση θα βρεις και ποσοι ελευθεροι επαγγελματιες-επιχειρηματιες ειναι το πραγματικο νουμερο που δημιουργει υπεραξια.

Edited by [email protected]
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ σας λέω πως θα σωθεί η χώρα και εσείς μου λέτε πως θα σωθεί το επάγγελμα του μηχανικού.

 

Σοβαρά? Δηλαδή εάν φορολογηθώ εγώ με 35 % στα περίπου 1000-2000 ευρώ που έχω τζίρο ετησίως (αληθινό είναι το ποσό), θα σωθεί η χώρα? :shock: Εάν είναι έτσι, τότε οκ ρε παιδιά! Να δώσω και λίγο παραπάνω, πάρτε 40% να σώσουμε και την Κύπρο!

 

Βέβαια η Κάτια διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν φοροδιαφεύγουν οι μηχανικοί. Εγώ φοροδιαφεύγω λέει και οι όμοιοί μου. Οι όμοιοί μου μηχανικοί εννοείς,Κάτια;

Γίνε λίγο συγκεκριμένη αν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Πρότεινε και κάτι αν μπορείς αντί να λες όχι σε όλα. Κάτι μου θυμίζει αυτό.

 

Καταρχήν εγώ δεν υποστήριξα ότι δεν φοροδιαφεύγουν οι μηχανικοί συνολικά, πολύ δε περισσότερο δεν διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου γι αυτό το λόγο! Πώς θα μπορούσα άλλωστε, αφού κι εσύ μηχανικός είσαι, σωστά? Είσαι προφανώς η απόδειξη ότι και οι μηχανικοί φοροδιαφεύγουν! Σίγουρα όμως όχι όλοι, οπότε το να απευθύνεσαι σε όλους θεωρώντας πως φοροδιαφεύγαμε τόσο καιρό και τώρα θα "στρώσουμε" είναι τουλάχιστον απρεπές (κατά την ταπεινή μου γνώμη).

 

Αυτό με το οποίο διαφωνώ, είναι η πολιτική αυτών που μας διοικούν. Όπως έχω ήδη δηλώσει, θεωρώ πως δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση στο να "σωθεί η χώρα", αλλά ακριβώς στην αντίθετη! Βεβαίως είναι πασιφανές πως οι απόψεις μας διαφέρουν και φυσικά δεν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν, απλά λέω τη γνώμη μου.

 

Για να γίνω και πιο συγκεκριμένη (καθώς νομίζω πως έχω αυτή τη δυνατότητα) θα πω λοιπόν ότι με τη φορολόγηση της τάξης του 35% (ας είναι και 20 ή 25), δεν σώζεται η χώρα για τους παρακάτω λόγους (τουλάχιστον):

- Αυτός που έκλεβε πριν, ή που θέλει να κλέψει τώρα, έχει την ευκαιρία να το κάνει, δεν τον σταματάει τίποτα.

- Αυτός που δεν έκλεβε πριν,και δεν κλέβει τώρα, και κερδίζει πάνω από 50.000 ευρώ, θα πληρώνει λιγότερο φόρο (αν ισχύσουν οι κλίμακες που δημοσιεύονται).

- Αυτός που δεν έκλεβε πριν,και δεν κλέβει τώρα, και κερδίζει λίγα, θα περάσει δύσκολες στιγμές με τα οικονομικά του

- Αυτός που είναι εργένης θα φορολογείται το ίδιο με αυτόν που έχει π.χ. 5 παιδιά, εφόσον και οι δύο έχουν τα ίδια κέρδη. Θεωρεί δηλαδή το κράτος πως έχουν και τις ίδιες ανάγκες? Δε νομίζω, απλά δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πολιτών!

 

Θα μπορούσα να γράψω άπειρα ακόμη, αλλά θα ήταν κουραστικό. Ούτως ή άλλως, είναι ηλίου φαεινότερο, πως τα παραπάνω δεν οδηγούν ούτε στο ελάχιστο στο να "σωθεί" η χώρα!

Edited by Κάτια
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω την τελευταία παράγραφο της Κάτιας να την διαβάσουν οι κρατούντες και να μην επικρατήσει η αναλγησία και να δούμε φορολογικά μέτρα δίκαια που δεν θα μας εξοντώσουν , αλλά και να συνεισφέρουμε και εμείς στο βαθμό που έχουμε δυνατότητα ακόμα και σφύγκοντας το ζωνάρι και αυτοί που φοροδιαφεύγουν συστηματικά να πιαστούν και να πληρώσουν αυτό που πρέπει Εύχομαι να φωτιστούν και να βρουν τις σωστές επιλογές Και εύχομαι όλα αυτά οι Ελλήνες να τα έχουν στο μυαλό τους όταν βρεθούν απέναντι από κάλπη , ειδικά αυτοί που έιναι και οι περισσότεροι και είναι νομοταγείς και που τώρα πληρώνουν το μάρμαρο για λογαρισμό άλλων Γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι η κάλπη έχει μια μαγική ιδιότητα και σβήνει την μνήμη πολλών ψηφοφόρων όταν βρεθούν σε απόσταση βολής από αυτήν

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Ναι οι κρατούντες περνάνε την ελευθερη τους ώρα στο michanikos.gr και λαμβάνουν υπόψη αυτά που γράφουμε, όπως και τα γκάλοπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σοbaρά? Δηλaδή εάν φορολογηθώ εγώ με 35 % στa περίπου 1000-2000 ευρώ που έχω τζίρο ετησίως (aληθινό είνaι το ποσό), θa σωθεί η χώρa? :shock: Εάν είνaι έτσι, τότε οκ ρε πaιδιά! Νa δώσω κaι λίγο πaρaπάνω, πάρτε 40% νa σώσουμε κaι την Κύπρο!

Aν bγaζεις κaθaρa 2000 ευρω το χρονο κaι ζεις σκεψουν aν μπορεις νa ζεις με 1300 πλεον.....
Link to comment
Share on other sites

ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

 

Να ξαναβάλει τις αποδείξεις στο φορολογικό «παιχνίδι”, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών . Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από το εισόδημα των φορολογούμενων να εκπίπτουν δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της φοροδιαφυγής. Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί το 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών. Επίσης στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

 

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να «ζεσταθεί» το κίνημα των αποδείξεων και οι φορολογούμενοι να ζητούν αποδείξεις από όσους επιτηδευματίες παρέχουν υπηρεσίες και από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να υποχρεωθούν να δηλώνουν στην εφορία όσο το δυνατόν περισσότερα από όσα εισπράττουν και να αυξηθούν οι εισπράξεις του ΦΠΑ.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του έτους θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η εφορία όμως δεν θα αναγνωρίζει προς έκπτωση από το εισόδημα όλες τις αποδείξεις. Στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» και θα οδηγούν σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

 

 

 

Πηγή Ημερησία

 

 

Μην χρησιμοποιείτε εξεζητημένη μορφοποίηση κειμένου, ιδίως δεν μπολτ γραμματοσειρά.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι πως το 2011 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας δήλωσαν 70 δις ευρώ εισόδημα.

Την ίδια χρονιά οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν 3,5 δις ευρώ.

Παραθέτω το link για επιβεβαίωση : http://www.defencene...5772&Itemid=160

 

Οι νόμοι είναι νόμοι ,παιδιά, και πρέπει να τηρούνται. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς μαζί τους για να τους τηρήσεις.

Μπορούν όσοι θέλουν να ενωθούν και να παλέψουν για να καταργήσουν τους νόμους, υπάρχει νόμος που το επιτρέπει αυτό.

Μέχρι να τους καταργήσουν όμως πρέπει να τους τηρούν. Αλλιώς έχουμε αναρχία.

 

Προφανώς και προκύπτουν αδικίες με το οριζόντιο 35% από το πρώτο ευρώ.

Όπως προκύπτουν αδικίες και από την οριζόντια περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

Και οι δ.υ. δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν πραγματικά και αδικούνται με τα νέα μέτρα. Και αυτοί θα προτιμούσαν να φύγουν τα λαμόγια και οι σουλατσαδόροι συνάδελφοι από τις υπηρεσίες τους.

Οπότε ούτε και σε αυτούς να γίνει μείωση επειδή είναι άδικο.

 

Και όμως αυτά που γίνονται γενικώς αυτό τον καιρό στη χώρα μας για μένα είναι θετικά και αποκαθιστούν χρόνιες αδικίες. Προκύπτουν νέες ,δεν αντιλέγω, αλλά συνολικά η κατάσταση διορθώνεται. Και αυτό είναι το σημαντικό.

 

Πολλοί εδώ μέσα ονειρεύονται εργασιακές συνθήκες της ανεπτυγμένης Ευρώπης, άλλοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν κιόλας. Κι όμως τα μέτρα που παίρνονται είναι ανάλογα με αυτά που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια εκεί που σκέφτεστε να πάτε.

 

Για μένα η τρόικα και η Μέρκελ είναι η μόνη μας ελπίδα για να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος.

 

Τώρα ,Ζαβί, τι να σου πω παραπάνω; Δεν καταλαβαίνω γιατί παραπλανείς τους υπόλοιπους και τον εαυτό σου περιορίζοντας την φοροδιαφυγή στις κομμώτριες και τους υδραυλικούς. Άνοιξε έναν χρυσό οδηγό και πες μου ποιο επάγγελμα από όλα δεν φοροδιαφεύγει συστηματικά σε αυτή τη χώρα.

 

Καλύτερα να ενωθούμε για να τηρηθούν επιτέλους οι νόμοι παρά για να τους καταργήσουμε.

Edited by Alexis L
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.