Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντίθετοι οι Συμβολαιογράφοι στην αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του ΤΕΕ


Konstantinos_0711

Recommended Posts

Ξέρετε φαντάζομαι συνάδελφοι τι σημαίνει ΑΡΧΕΙΟ συμβολαιογραφου...σαν να λέμε δέντρο που βγάζει λεφτα!!

Για αυτο γίνεται σφαγή για το ποιος θα αναλάβει κάθε συνταξιοδοτούμενου συμβολαιογραφου το αρχείο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 168
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξέρετε φαντάζομαι συνάδελφοι τι σημαίνει ΑΡΧΕΙΟ συμβολαιογραφου...σαν να λέμε δέντρο που βγάζει λεφτα!!

Για αυτο γίνεται σφαγή για το ποιος θα αναλάβει κάθε συνταξιοδοτούμενου συμβολαιογραφου το αρχείο...

Όταν λες σφαγή εννοείς κυριολεκτικά. Πέφτει πολύ χρήμα......

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η σύζυγός μου είναι συμβολαιογράφος (νέα), θα πω κάποια πράγματα. Αρχικά οι συμβολαιογράφοι έχουν αμοιβές οι οποίες ορίζονται με νόμο. Δεν επιτρέπεται ούτε λιγότερα να πάρεις ούτε και περισσότερα. Από την ημέρα που ξεκίνησε μόνο πόλεμο της έχουν κάνει οι συνάδελφοί της επειδή τους "χαλάει την πιάτσα". Ο νοών νοείτω... Προσωπικά έχω πάρει αντίγραφο από συμβολαιογράφο κάτοψης από σύσταση του '79 με €13,00 και για άλλη περίπτωση από άλλο συμβολαιογράφο κάτοψη σύστασης οικοδομής του '82, στο ίδιο μέγεθος, με €35,00. Όντως γίνεται σφαγή για τα αρχεία συμβολαιογράφων, ειδικά όταν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες συμβόλαια, αλλά εξαρτάται και που θα πέσεις. Θα ήθελα να πω περισσότερα αλλά όχι δημόσια. Αν κάποιος συνάδελφος θέλει, μπορεί να μου στείλει πμ να συζητήσουμε επί του θέματος...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χα χα! Άσε, μη σου πω πόσες φορές έχουμε αρπαχτεί στο γραφείο :lol: ... Πέρα από την πλάκα, είναι εκνευριστικό ρε φίλε όμως να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου σωστά και να στη λένε και από πάνω, και μάλιστα συνάδελφοι... Προσωπικά γνωρίζω δύο περιπτώσεις συμβολαιογράφων που κάνουν συμβόλαια αυτή τη στιγμή επειδή ο μηχανικός τους είπε ό,τι το τάδε ή το δείνα ακίνητο είναι οκ και όταν ανοίξει το σύστημα θα τους δώσει τη βεβαίωση... Να μην πω για περιπτώσεις που στέλνουν τους πελάτες τους για να πληρώσουν εφορίες (δηλώσεις κτλ) ώστε να τους έχουν πιασμένους και μετά τους λένε και για τον 4014 και ό,τι θα πρέπει να ρυθμίσουν κτλ... Και δικοί μας συνάδελφοι τα ίδια σκ@τ@: Σήμερα έδωσα προσφορά για τοπογραφικό ~600 τ.μέτρα τετρακόσια ευρώ. Ξέρετε τι μου είπε: αφού ο "τάδε" (δημ. υπάλληλος) είπε ότι δεν θα μου κοστίσει πάνω από €150 - €200!!! "ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ" του είπα και τον έδιωξα κακήν κακώς από το γραφείο. Δείτε τη συνέντευξη του ΣΚΑΪ της ΝΕΤ που είναι καλεσμένος ο Σπίρτζης και η εκπρόσωπος του Δ.Σ. των Συμβολαιογράφων. Κατηγορίες ο ένας στον άλλον και οι @@@@-δημοσιογράφοι να το παίζουν ιστορία ό,τι και οι μεν και οι δε κλέβαμε-κλέβουμε και θα κλέψουμε. Αντί να βγουν και να πουν όλοι τους ό,τι "ναι ρε, υπηρχαν πολλοί που κλέβανε και κλέβουν και είναι και λαμόγια κτλ από όλα τα συνάφια" κτλ: Από 'δω και πέρα τι κάνουμε Ο-Λ-Ο-Ι μαζί για το καλό του τόπου και για το μέλλον μας;;;;;;;; ΜΟΥΓΚΑ!!! Η καρέκλα μας να 'ναι σταθερή (βάσει ΝΟΚ πλέον...) και οι άλλοι να παν να...

Edited by koozoop
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=6284

 

Σε ρήξη φαίνεται να έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις των συμβολαιογράφων και του ΥΠΕΚΑ με το ΤΕΕ, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΕ. Οι υπηρεσίες έχουν σταματήσει να λειτουργούν από τις 8 Οκτωβρίου εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μηχανικών και θα συνεχιστούν, μετά από παρατάσεις, έως τις 4 Νοεμβρίου.

Εξαιτίας της απεργίας των μηχανικών έχει ανασταλεί η λειτουργία του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το ΤΕΕ και αφορά στην υποβολή αιτήσεων, τόσο για υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όσο και για κατάθεση των απαιτούμενων βεβαιώσεων από τους μηχανικούς προκειμένου να διενεργηθούν μεταβιβάσεις ακινήτων, αγοραπωλησίες κ.ά.

 

Με τις κινητοποιήσεις αυτές το Δημόσιο στερείται έσοδα περίπου 1 εκατ. ευρώ ημερησιώς, αλλά και μπλοκάρονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων.

 

Για το λόγο αυτό από το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διενέργεια δικαιοπραξιών από τους πολίτες και τους συμβολαιογράφους, μελετάται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καλύψει το υφιστάμενο κενό νόμου στις περιπτώσεις μη λειτουργίας, για οποιονδήποτε λόγο, του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το ΤΕΕ και για όσο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργεί, ώστε να είναι εφικτή η έκδοση βεβαίωσης από μηχανικό η οποία θα προσαρτάται σε οποιοδήποτε συμβόλαιο απαιτείται.

 

Ωστόσο η απόφαση αυτή φαίνεται να οξύνει "τα πνεύματα" με το ΤΕΕ ουσιαστικά να "κατηγορεί" τους συμβολαιογράφους ότι πίσω από την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, με την οποία θα παρακάμπτεται το ηλεκτρονικό σύστημα της έκδοσης βεβαιώσεων των μηχανικών και θα εκδίδονται ιδιόχειρες βεβαιώσεις, κρύβονται οι πιέσεις των συμβολαιογράφων.

 

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ζητά με επιστολή του (που απέστειλε χθες το απόγευμα), ουσιαστικά "εξηγήσεις" από τους συμβολαιογράφους και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της Συντοντιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κωνσταντίνο Βλαχάκη, για τη στάση τους στο θέμα των κινητοποιήσεων των μηχανικών.

 

Με επιστολή του, ο κ. Σπίρτζης φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στους συμβολαιογράφους για την αυξανόμενη αντίδραση του ΥΠΕΚΑ, στις κινητοποιήσεις των μηχανικών και δηλώνει έκπληκτος διότι πληροφορήθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες των συμβολαιογράφων, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις για την εξαθλίωση των διπλωματούχων μηχανικών και των επιστημόνων και την στοχοποίηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπρίτζης στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:

 

"Από ο, τι θυμάστε, όταν στελέχη του Συλλόγου σας αντιδρούσαν στη θεσμοθέτηση της βεβαίωσης για τον έλεγχο των υπερβάσεων στα κτίρια και στη μη ύπαρξη δόμησης στα οικόπεδα, το ΤΕΕ με πραγματική διάθεση συνεργασίας ενέταξε εφαρμογή πρόσβασης των Μελών σας στο ηλεκτρονικό του σύστημα για τον έλεγχο της γνησιότητας της και την υπέρβαση πιθανών γραφειοκρατικών δυσχερειών.

 

Το αποτέλεσμα ήταν η τήρηση του Νόμου, στην πραγματικότητα και όχι στα χαρτιά, σε σχέση με τις μεταβιβάσεις αυθαιρέτων κτιρίων ή κτιρίων με αυθαίρετες κατασκευές και υπερβάσεις.

 

Το αποτέλεσμα ήταν, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, να μην μεταβιβάζονται αυθαίρετα κτήρια και πλήθος ιδιοκτησιών με υπερβάσεις, για τα οποία τα Μέλη σας καλούνταν να κλείνουν τα μάτια και να οδηγούνται σε συμβόλαια που υπέκρυπταν ολόκληρα αυθαίρετα κτίσματα και μεταβιβάζονταν ως αδόμητα οικόπεδα ή ιδιοκτησίες με υπερβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές που δεν εμφανίζονταν.

 

Επειδή διάφορες φήμες και η κυβερνητική τακτική δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην υιοθέτηση συμπεριφορών κοινωνικού αυτοματισμού, σας παρακαλώ για την απάντησή σας στις παρακάτω ερωτήσεις, ώστε να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα στα δίκαια αιτήματα των Μελών μας:

 

1. Έχετε προτείνει στο ΥΠΕΚΑ ή στην Κυβέρνηση την κατάργηση της βεβαίωσης δόμησης;

2. Έχετε προτείνει στο ΥΠΕΚΑ ή στην Κυβέρνηση την παράκαμψη του ηλεκτρονικού συστήματος που θα οδηγήσει σε μαϊμού βεβαιώσεις;

3. Συμφωνείτε με την παράκαμψη του ελέγχου των κρατήσεων και των αμοιβών μηχανικών στις ενεργειακές επιθεωρήσεις και στις βεβαιώσεις που οδηγεί σε πιθανές απώλειες κρατικών εσόδων;

4. Συμφωνείτε με την επιτάχυνση της έκδοσης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων;

5. Δεσμεύεστε, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες, για τη μερική ή τη μη εφαρμογή τους, που επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς αδιαφάνειας και παραβατισμού ή την πιθανή εμπλοκή Μελών σας και Μελών μας σε αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες διαδικασίες, όπως στο παρελθόν";

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός κ. Ε. Λιβιεράτος έκανε χθες έκκληση στο ΤΕΕ να μη συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, σχολιάζοντας ότι οι μηχανικοί πρέπει να αναλογιστούν τη "σοβαρή κατάσταση που περνά η χώρα" και να σταματήσουν την απεργία.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται οτι επιτέλους κάποιοι (λίγοι βέβαια) κατάλαβαν οτι υπάρχουν και Μηχανικοί σ' αυτή τη χώρα. Μήπως πρέπει να συνεχίσουμε γνωστοποιόντας και άλλα μας προβλήματα ? Για να γίνει κάτι, προϋπόθεση είναι κανένας συνάδελφος να μη δώσει χειρόγραφες βεβαιώσεις, ΠΕΑ ή οτι άλλο σκαρφιστούν συμβολαιογράφοι και ΥΠΕΚΑ.

Και μιά πρόταση : το 30% της αμοιβής των συμβολαιογράφων να αποδίδεται στον Μηχανικό που συμμετέχει σε μιά μεταβίβαση (δήλωση, ΠΕΑ, τοπογραφικό) και αν μάλιστα καταργηθεί η υποχρεωτική παρουσία των δύο δικηγόρων, τότε μειώνεται δραστικά το κόστος μιας μεταβίβασης. Έτσι δεν είναι κ.Παραδιά ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.