Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Τρόπος Φορολόγησης Ελεύθερων Επαγγελματιών


ssouanis

Recommended Posts

Ο φόρος δεν είναι και τόσο φοβερό.

Θα κάνουμε παρακράτηση φόρου 20% ή 25% (όπου κάτσει) όπως περίπου γίνεται όταν κόβουμε αποδείξεις σε εταιρείες.

Αυτό που ίσως δημιουργεί πρόβλημα είναι τα ΤΕΚΜΗΡΙΑ αν και αυτά μειώθηκαν φέτος.http://www.taxnews.info/tekmhria-2012/

Πχ ένας με κατοικία μισή μισή με την σύζυγο (πχ 50 τμ) ένα καινούργιο ιχ και ένα δάνειο 2000 το χρόνο θα έχει τεκμήριο περίπου 5000 ήτοι x20% = 1000 ευρώ φόρο.+ 500 το τέλος μπενι.

Γνωρίζει κανείς αν και πόσο μειώνεται ο φόρος που προκύπτει από τα τεκμήρια;

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 578
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι έχεις δίκιο , μόνο 1.300 € παραπάνω φόρος σε σχέση με το 2012 συν 150 € το τέλος επιτηδεύματος σε σχέση με το 2012 .Βάλε και την προκαταβολή φόρου που πριν μπορεί κάποιος να μην είχε αλλα τώρα δεν θα υπάρχει κανείς χωρίς να δώσει προκαταβολή. Αν θες πρόσθεσε και τις κλίμακες που αλλάξαν και σε πάει απευθείας στο 26% απο το 18% που υπήρχε πέρσι. Τσάμπα βγαίνει.

Η μία από τις πολλές απορία μου είναι πως περνάει η έκπτωση φόρου που έχουν οι μισθωτοί ,1950€, μέχρι τις 9000 και στους ελεύθερους επαγγελματίες έχει στεγνο μηδενική έκπτωση ....

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για το πως σκέπτονται οι άνθρωποι που σχεδιάζουν όλα αυτά τα μέτρα....

Το ωραίο είναι ότι σε αναγκάζει να κλείνεις τα βιβλία γιατί δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις για να τα έχεις ανοικτά και να μην έχεις δουλειά, να μην μπορείς να διαγραφείς απο το ΤΣΜΕΔΕ ή έστω να το παγώσεις, και να σου λέει πλήρωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΕΟΠΠΥ κοντά στα 6000 με τις νέες τιμές , (αλήθεια τι γίνεται με αυτές??), χώρίς να σου δίνει την δυνατότητα να μπορέσεις να βγάλεις χρήματα είτε σαν ελεύθερος είτε σαν μισθωτός. Απίστευτο!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και μετά δου λένε Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ελεύθερος απο τι και σε τι ?

Αντι να πιάσουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν, χαρατσώνουν τους νόμιμους με τα λίγα. Αυτή είναι η Δημοκρατία μας εντός ευροζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Μα τους πιάσανε!!! Εμείς είμαστε (οι ε.ε) που φοροδιαφεύγουμε, δεν το έχετε καταλάβει? Τσ τσ τσ... Ευτυχώς που το κράτος μας εντόπισε!

 

Βρε σεις, θα δείτε, τώρα που μας πιάσανε και για 1 χρόνο ΜΟΝΟ θα πληρώσουμε λίιιιγα παραπάνω (επειδή είμαστε οι μοναδικοί φοροφυγάδες) και μετά, σε έναν χρόνο, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, το χρέος θα πέσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ και στην Ελλάδα θα έρθει.... Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

 

Υπομονή θέλει...

 

ΥΓ: Και κανένα καλάσνικοφ....

Link to comment
Share on other sites

Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους ο επόμενος εχθρός είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όχι ότι δεν έχουν ως ένα σημείο δίκιο οι άνθρωποι αλλά ο οριζόντιος βιασμός δεν είναι η λύση. Ας αφήσουν τα ντόμπερμαν (κι όταν λέω ντόμπερμαν δεν εννοώ τα υπαλληλάκια του άντε μην πω) του ΣΔΟΕ απολύτως ελεύθερα και τότε θα δουν τα ταμεία να γεμίζουν χωρίς οριζόντιες δράσεις. Λες και δεν ξέρουν ποιοι φοροδιαφεύγουν, μια γύρα να κάνουν στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα τον Ιούλιο θα μαζέψουν κάτι δις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπονοείς ότι θα μεσολαβήσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος οπότε θα παλέψουμε με βέλη και τσεκούρια;

Όχι! Απλά είμαι πιο παραδοσιακός τύπος. Και δεν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής όπλου.

Γενικά προτιμώ τα απλά όργανα.

Link to comment
Share on other sites

Εμπλοκή όπλου; Τσκ τσκ τσκ, ανεκπαίδευτος (που λέγαμε και στον στρατό)! Έχω την αίσθηση πάντως πως η πιο διαδεδομένη μέθοδος θα είναι το λυντσάρισμα...

Link to comment
Share on other sites

Σημασία δεν έχει πότε θα ψηφιστεί αλλά πότε θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, καθώς από τότε θεωρείται ότι επιβλήθηκε. Θα έχεις παρατηρήσει στους περισσότερους νόμους πως αναφέρει στο τέλος πως η ισχύς του νόμου ισχύει από την δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Αν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ έως 31/12/2012 μπορεί να εφαρμοστεί και στα εισοδήματα του 2011.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.