Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, διαφορες δεν υπαρχουν. Γιατι πολυ απλα, για να υπαρξουν διαφορες, πρεπει κατι ναχουμε να συγκρινουμε.Και αυτη τη στιγμη οι Τ.Ε εχουμε μηδενικα δικαιωματα.Αρα τι να συγκρινεις...Τα πολυτεχνεια εχουν το 100% του καθε αντικειμενου. Ο προεδρος του ΤΕΕ εχει δηλωσει πως θεωρει οτι οι ΤΕ εχουν το 80%...πολυ καλο ε?

Αν εσυ λοιπόν δεις το 50%, χαρουμενος νασαι!!!!Καλως ηλθες στο μαγικο κοσμο μας συναδελφε!!!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να προσθέσω οτι στη περιοχή που δραστηριοποιούμε οι τεχνολόγοι δομικών υπογράφουν κανονικά και χωρίς τη παραμικρή ενόχληση εξαρτημένα τοπογραφικά σε πολύ χαμηλές τιμές. Άρα μπορεί στη θεωρία να μην έχετε δικαιώματα αλλά η πράξη είναι που ενδιαφέρει πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

σε πολύ χαμηλές τιμές άν θέλεις να υπογράψεις, δέν παίζει ρόλο άν είσαι ΤΕΙ ή ΑΕΙ. επιπλέον νομίζω οτι το θέμα είναι η διαφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι η διαφορά στις τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρω στο συνάδελφο Anchelos οτι στη πράξη ουδεμία διαφορά υφίστανται πλην της παρατήρησης που επεσήμανα προηγουμένως. Βεβαίως η κοστολόγηση είναι θέμα καθαρά προσωπικό. Μακάρι τέλος να υπήρχε συνεννόηση στις τιμές γιατί ειδικά το θέμα των αμοιβών των τοπογραφικών διαγραμμάτων είναι μια πονεμένη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχε πνεύμα συμφιλίωσης, θα υπήρχε και συννενόηση. Δυστυχώς όταν ο μεν αναγκάζει τον δε να δουλεύει μες στην ανασφάλεια, αυτά περί συννενοήσεων φεύγουν από το παράθυρο...

 

edit: ο "μεν" προφανώς δεν είναι ο Μηχανικός ΠΕ που προσπαθεί και αυτός μες στη ζούγκλα να τα βγάλει πέρα...

Link to comment
Share on other sites

Οταν δεν έχεις δικαίωμα στην αγορά και παλεύεις να πιαστείς από κάπου, τις παραμικρές ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται προσπαθείς να τις αρπάξεις για να επιβιώσεις. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Μακάρι να είχαμε το 50% των Πολυτεχνείων και θα έβλεπες εκεί τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των τοπογράφων μηχανικών ΤΕ όπως και των δομικών έργων και έργων υποδομής είναι σύνθετο καθότι το Π.Δ. 318/94 ισχύει πλην της παραγράφου καταργήθηκε. Επίσης, οι εγκύκλιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ληφθούν σοβαρά υπόψη καθότι είναι κατώτερες σε ισχύ του Π.Δ. που έχει υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και φέρει τις συνυπογραφές όλων. Μόνο η απόφαση του ΣτΕ που καταργεί τη συγκεκριμένη παράγραφο ισχύει.

 

 

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, αν όχι σε όλο το κόσμο, όπου ολόκληρος ο τεχνολογικός τομέας της ανώτατης τεχνικής εκπαίδευσης στερείται επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Αν κάποτε τα ΤΕΙ γίνουν Πανεπιστήμια ή συγχωνευτούν με αυτά θα έχουν διανύσει 30 χρόνια διαδρομής, χωρίς να έχουν βγει ποτέ τα επ. δικαιώματα των αποφοίτων τους. Ολόκληρες γενιές ανθρώπων και μια χώρα ολόκληρη έρμαια διαφόρων παράξενων συντεχνιών. Ένας ολόκληρος θεσμός στην μεταπολιτευτική ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ομηρία. Αυτά μόνο σε αφρικανικές χώρες συμβαίνουν.

 

Να σας θυμίσω με την ευκαιρία μερικά πράγματα για να την ιστορία, έτσι να τα ξέρετε γιατί καλό είναι να έχουμε όλη την εικόνα και όχι μόνο τις συκοφαντίες διαφόρων :

 

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 1η πανηγυρική Συνεδρίαση ΣΤΕ (1984) :

 

"...εμείς πιστεύουμε στην απόλυτη ισοτιμία της σκέψης και της πράξης. Πιστεύουμε στην κοινωνική-οικονομική ισότητα των επαγγελμάτων στα γραφεία και των επαγγελμάτων στα εργοστάσια και στα εργαστήρια . Γιαυτό πιστεύουμε ότι το δικαίωμα στη μόρφωση και μάλιστα και στους τρeις βαθμούς της εκπαίδευσης, δεν έχουν μόνο οι διανοούμενοι αλλά και εκείνοι που εφαρμόζουν στη πράξη τις επιστημονικές κατακτήσεις.

Με αυτή τη πίστη προχωρήσαμε στην κατάργηση των εκπαιδευτικά και κοινωνικά μη καταξιωμένων ΚΑΤΕΕ και ιδρύσαμε τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που ανήκουν μαζί με τα ΑΕΙ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η οργάνωση και λειτουργία των ΤΕΙ στηρίζεται στα ίδια θεμέλια που βάλαμε και για τα ανώτατα ιδρύματα. Με τον Ν. 1404/83 για τα ΤΕΙ κάναμε μια αληθινή ειρηνική επανάσταση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης."

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (6η Συνεδρίαση ΣΤΕ) :

 

" Επαναστατικός ο ειδικός ρόλος των ΤΕΙ".

"Η απόφαση για τη δημιουργία της Τριτοβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ήταν απόφαση για τη γενικότερη ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στο βασικό αναπτυξιακό τρίπτυχο : Επιστημονική έρευνα, εφαρμοσμένη έρευνα-παραγωγικές εφαρμογές.

Ο κύριος ρόλος των ΑΕΙ είναι προς το πρώτο σκέλος του αναπτυξιακού τρίπτυχου : Επιστημονική έρευνα - προς - εφαρμοσμένη έρευνα. Ο ρόλος των ΤΕΙ είναι προς το δεύτερο σκέλος του θεμελιακού αναπτυξιακού τρίπτυχου : Εφαρμοσμένη έρευνα - προς - παραγωγικές εφαρμογές. Από αυτό το ρόλο εκπορεύεται και ο επαναστατικός χαρακτήρας των ΤΕΙ στο παραγωγικό γίγνεσθαι της χώρας...

Πρέπει πρωτίστως να γίνει κατανοητό ότι τα ΤΕΙ ΔΕΝ αποτελούν προθάλαμο των ΑΕΙ. Έχουν αυτόνομη οντότητα ως Τριτοβάθμια Εκπαίδευση...

Βασικές κατευθύνσεις στη προσπάθεια αυτή αποτελούν :

α) Η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας

β) Η βούληση της πολιτείας για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας άσκησης ολοκληρωμένων και αυτοτελών επαγγελματικών δραστηριοτήτων στους αποφοίτους ΤΕΙ στους τομείς της οικονομίας που ορίζουν οι ειδικευμένες σπουδές τους. "

 

Κ.Ι. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (τέως επ. καθηγητής, νυν πρύτανης ΕΜΠ) (Μάρτιος 1988 ) :

 

" Ο παρών προσδιορισμός δικαιωμάτων δεν έχει καμία σχέση με τα ΤΕΙ τα οποία παρέχουν άλλη στάθμη εκπαίδευσης από εκείνη των ΚΑΤΕΕ, ΚΑΤΕ και σχολών Υπομηχανικών. Τα ΤΕΙ θα πρέπει να τα δούμε από τελείως διαφορετική σκοπιά".

 

Λοιπόν, από τα παραπάνω και κυρίως από τις τότε δηλώσεις του νυν πρύτανη κ. Μουτζούρη, είναι προφανές ότι τα ΤΕΙ ούτε με τα ΚΑΤΕΕ μπορούν να συγκριθούν ούτε με τις σχολές Υπομηχανικών. Αυτό το λέει και ο ίδιος ο πρύτανης. Σε συνδυασμό με τα όσα έχουμε παραθέσει και σε παλαιότερα μηνύματα είναι πασιφανές στους πάντες η παραπλανητική και ενίοτε συκοφαντική προπαγάνδα συγκεκριμένων συντεχνιακών κύκλων που επιμένουν στον αποπροσανατολισμό ολόκληρης της κοινωνίας μιλώντας ακόμα για υπομηχανικούς και υφιστάμενα επ. δικαιώματα σχολών (βασιλικά διατάγματα) που ουδεμία σχέση έχουν με τα ΤΕΙ όπως παραδεχόταν από εκείνη την εποχή κιόλας ο ίδιος ο πρύτανης του ΕΜΠ.

 

Αυτά για την ιστορία. Και όπως έχω ξαναπεί, ενημερωθείτε και από άλλες πηγές πέραν του γνωστού "ενημερωτικού" δελτίου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλά θα ξαναπώ ότι έχω ήδη πει.

Ολοι είμαστε θύματα στον βωμό ενός ψηφοθηρικού συστήματος.

Από τότε, 1983, έως και σήμερα και μάλλον και στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.