Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Έχω μια απορία εδώ όμως σχετικά με το Β.Δ. 769/1972 και την παρ.5 άρθρο 1.

Εάν πάρω το όργανο και δε χρησιμοποιήσω τριγωνισμούς, οπισθοτομίες, και αντί αυτού, ανέβει ο στοχοφόρος σε δυο τριγωνομετρικά σημεία, τα χτυπήσω και στην συνεχεία από την ίδια στάση χτυπήσω και το χωραφάκι μου.

Μετα πάω στο cad, βάζω τα δυο τριγωνομετρικά σημεία, χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες που μου παρέχει η ΓΥΣ και φαντάζομαι μου επιτρέπεται να έχω και στην συνεχεία με align κολλάω πάνω εκεί την εργασία μου. Από εκεί προκύπτει ένα εξαρτημένο.

Αυτό επιτρέπεται ??? Η ερώτηση είναι αληθινή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

φίλε topoall, να προσθέσω κι εγώ κάτι? Μήπως μόλις κατεβάσουν τις ταμπέλες τους οι υπομηχανικοί όπως λές, να αναρτήσουν στην συνέχεια ταμπέλες με το τηλέφωνό σου?

Link to comment
Share on other sites

topoall και ολοι...Εγω καπου το διαβασα, δεν ειπα ουτε οτι πιστευω ουτε οτι ισχυει, ουτ ετιποτα.ΑΠλως επειδη το site ηταν μεν απο ΠΕ μηχανικους, αλαλ ειχε πολλες πληροφοριες παρομιες, το δημοσιευσα προς συζητηση!!!λολ....Και εγω ΤΕ ειμαι, λςε να θελω να ισχυουν του 72?χεχε...Απλως τα λεω για αποφυγη παρεξηγησεων

Επισης συμφωνω με panos. Σε λιγα χρονια θαχει προχωρησει τοσο η τεχνολογια που θα στηνεις ενα μηχανημα μπροστα απο ενα χωραφι, και θα κανει τοπογραφικο μονο του και ταυτοχρονα θα σου κανει και καφε...Δυστυχως τοτε θα δοκιμαζουν και τα 7χρονα να κανουν τοπογραφικα.Οντως η τεχνολογια κρυβει την αμαθεια προς το αντικειμενο και ενισχυει τη μορφωση του καθενος γιατην τεχνολογια.

Τεσπα ας λυσουμε αυτο τοι θεμα με τα εξαρτημενα να τελειωνουμε :)

Link to comment
Share on other sites

Κατά την ΕΕΤΕΜ ισχύει το Π.Δ. 318/94 παράγραφοι 1,3,4 , πλην της 2 που καταργήθηκε. Στην 1 όμως λέει ότι οι εν λόγω πτυχιούχοι ασκούν το επάγγελμα τους αυτοδύναμα βάσει των ειδικευμένων γνώσεων τους κλπ κλπ. Και αυτό διότι το ΣτΕ περιορίστηκε μόνο στην κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 1 και όχι σε όλο το Π.Δ.

 

Τεσπα, η κατάσταση, ασχέτως τι λέει η ΕΕΤΕΜ, το ΤΕΕ και οι Πολεοδομίες είναι για τα πανηγύρια γενικότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ειμαι πτυχιούχος ιεκ τοπογραφιας. τρια χρονια εφαγα. και τωρα τι κανω?

τι επαγγελματικα δικαιωματα εχω?

μετραω κι εγω τα παντα?

μου πηρε ο μπαμπας οργανο, αντεγραψα και λιγο - ε' σαν το λυκειο ηταν. ιδια βιβλία ενος φωστηρα καθηγητη, θεματα σοσ, σκονακια και το πηρα. θελω να γινω κι εγω μηχανικος τωρα. Σιγα το δυσκολο να μετρας με τοργανο ρε.

τα ΙΕΚ ΑΕΙ τωρα! μπα δεν γινεται ακομη... δεν εχουμε μονιμους τριτιβαθμιους καθηγητες ρε γαμωτο να μας ταξουν χαρτια σαν του πολυτεχνειου.

 

καλα καλα πλακα κανω μην αγχωνεστε.

Η αρχουσα ταξη της ελληνικης κοινωνιας μοιραζει τιτλους με χαρτια. Το λυπηρό ειναι πως τα δεχονται με καμαρι ολοι ακομα και οι νεοι δηλαδη το μελλον μας.

Link to comment
Share on other sites

ikapo το θέμα είναι ότι πολλοί αυτά τα χαρτιά (διπλώματα/πτυχία) τα πήραν με κόπο και ελπίδες για επαγγελματική αποκατάσταση. Με ποιο δικαίωμα τα ακυρώνει ένα ΒΔ του 70 ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ΠΔ του 85+;

 

Σε άλλο post με τον ΜΠΔ που και αυτός φώναζε για τα δικά του δικαιώματα δεν διέκρινα κάποια ειρωνία πάντως. Εδώ γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Σε καμια περιπτωση δε θεωρω οτι πρεπει ο μηχανολογος να κανει μηχανολογικα ο ηλεκτρολογος ηλεκτρολογικα ο πολιτικος στατικα κτλ. Να εχουν δικαιωματα εκτος ειδικοτητας αλλα οχι απεριοριστα καποιοι ενω καποιοι αλλοι περιορισμενα.

 

και στους γιατρους ισχυουν παρομοια πραγματα και αδικιες αλλα εκει υπαρχει η ευθυνη, που δεν υπαρχει στους μηχανικους, και ο γιατρος μιας ειδικοτητας σε στελνει στον αλλο, δε σε κραταει για τον εαυτο του.

Link to comment
Share on other sites

Εξορθολογισμός είναι το πιο σωστό.

 

Γνώμη μου: Να σπάσουν οι κατευθύνσεις σε υποενότητες και κάθε σχολή να πιστοποιεί ΔΙΚΑΙΑ που μπορεί να δραστηριοποιείται ο απόφοιτος του. Και να υπάρχει πρόγραμμα που κάποιος απόφοιτος αν δεν μπορεί να εργαστεί στο αντικείμενο που επέλεξε, με συμπληρωματικά μαθήματα να μπορεί να πιστοποιείται για άλλες υποενότητες.

Τώρα με 5 χρόνια σπουδών κάποιος έχει απεριόριστα επ. δικαιώματα ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (έλεος!) ενώ άλλος με 4 ΣΕ ΚΑΜΙΑ...

Link to comment
Share on other sites

...

Τώρα με 5 χρόνια σπουδών κάποιος έχει απεριόριστα επ. δικαιώματα ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (έλεος!) ενώ άλλος με 4 ΣΕ ΚΑΜΙΑ...

 

Σωστά το λες αλλά παρέλειψες κάτι. Με 5 χρόνια σπουδών κάποιοι έχουν απεριόριστα δικαιώματα όχι μόνο σε 5 κατευθύνσεις αλλά επιπλέον απεριόριστα δικαιώματα σε άλλες 5 ή 15 κατευθύνσεις άλλων τμημάτων κοκ. Οι Τοπογράφοι μηχανικοί ΤΕ πάντως με 4 χρόνια σπουδών δεν έχουν σχεδόν τίποτα, καθότι το Π.Δ. που ορίζει τα δικαιώματά τους ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.