Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητοποίηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου


Earl

Recommended Posts

Το θέμα είνα δύσκολο, δεν λύνεται έτσι απλά.....

Να μειώσεις τον αριθμό των εισακτέων για να μην βγαίνουν τόσοι πολλοί και ξυνόμαστε πχ??? Αντε τον μειώσεις....

Από έξω? Τι θα πεις? Εδώ είναι Ελλάντα και δεν σε αναγνωρίζω?? Δεν πάιζει....Εδώ ξεκινάνε και τα κολλέγια...

Να εφαρμόσεις πχ μεταπτυχιακό και όροφος?? Μπορεί να μείνουν έξω κάποιοι που αξίζουν αλλά δεν έχουν τα φράγκα για πιστοποιήσεις, μεταπτυχιακά κτλ...και αντίθετα να έχουν τυπικά προσόντα άσχετοι που πληρώνουν....

Θα εφαρμόζεις σκληρές εξετάσεις? Πότε σε κάθε πτυχίο-πιστοποήση?? Μπάχαλο θα γίνει και θα πλουτίσουν διάφορα φροντηστήρια-ΚΕΚ.

 

Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω πως στους μηχανικούς υπάρχει μεγαλύτερο μπέρδεμα από άλλους κλάδους, που τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα...Γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά που έχουν κάνει σε πολιτισμένες χώρες, όπου αυτά τα έχουν λυμένα εδώ και χρόνια και όχι να επιμένουμε στο φαιδρό επιχείρημα της "ελληνικής ιδιαιτερότητας"...

 

"Περιπτωσάρα" την έχουμε καταντήσει εμείς οι Έλληνες τη χώρα μας, δεν είναι από μόνη της.

Link to comment
Share on other sites

Ας βρεθεί ένας που να δικαιολογεί γιατί οι απόφοιτοι τει δεν έχουν ακόμη επαγγελματικά δικαιώματα παρότι ο ιδρυτικός νόμος τους 1404/83 προβλέπει οτι πριν την αποφοίτηση των πρώτων πτυχιούχων τα ε.δ τα ορίζονται με π.δ.

Αν δε τα θέλανε ας μη τα έφτιαχναν ,αλλα δε μπορείς να βάζεις το πρόβλημα κάτω απο το χαλάκι όταν αφορά 300 χιλιάδες αποφοίτους .Λύση θα βρεθεί κ σύντομα .οταν διεκδικείς κάτι που στερείσαι συνήθως το κερδίζεις .αυτοί που χάνουν είναι όσοι άδικα αρνούνται να μοιραστούν .

Link to comment
Share on other sites

δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη χρήμα συνάδελφε ,είμαι νέος μηχανικός κ ήδη έχω αρχίσει να νιώθω γραφικός λόγο της ανάγκης να εξηγώ πάντα οτι είναι θέμα αυτοσεβασμού να βγώ στην αγορά εργασίας κ να έχω σαν 'όπλο' 2 βασικά ε.δ. σαν απόφοιτος τει θέλω να ασκώ το επάγγελμα μ βάση του προγράμματος σπουδών μ .τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο .όσο για το χρήμα ευτυχώς ή δυστυχώς ανήκω στη γενιά που ούτε γνώρισα ούτε λάτρεψα .

Link to comment
Share on other sites

Ναι φίλε μου μαζί σου.....Απλά το λέω για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο κλάδος γενικά που καμιά φορά όσα εφόδια και αν έχεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα..

Για το θέμα των Ε.Δ στο ξαναλέω....μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites

Απαγορεύονται τα greeklish αλλά από ΤΕ ΜΕ ΤΣΜΕΔΕ ΠΑ ΑΜ κτλ είμαστε πρώτοι, γράφτε τα όλα ,τόση πολύ δουλειά έχει πέσει και βιάζεστε όλοι? Δεν φαντάζεστε πόσο χρόνο χάνω για να σκεφτώ τι σημαίνουν όλα αυτά και είμαι μόνο 43. Αν είναι έτσι προτιμώ τα greeklish...!

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σήμερα οι Μηχανικοί ΤΕ αποδεικνύονται απλοί ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ κατώτεροι των περιστάσεων...

 

Ντροπή.

 

Επ! Και δεύτερο αντισυναδελφικό μηνυματάκι μέσα σε δύο ημέρες βρε ντουα;; Καλός μας ήρθες και πάλι.... Που χάθηκες εσύ τόσο καιρό;;

ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ "ΚΥΡΙΕ"!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δυνατόν να επικρίνεται η κατάθεση των προσωπικών απόψεων, όταν μάλιστα δεν παραβιάζουν τους κανόνες συμμετοχής.

Φροντίστε να βρείτε τα επιχειρήματα που θα υποστηρίξουν τις απόψεις σας, αν θέλετε η συζήτηση να έχει κάποιο νόημα.

Τέλος, η φήμη δεν είναι για να τιμωρείτε όσους τυχαίνει να έχουν διαφορετική άποψη...

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.