Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητοποίηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου


Earl

Recommended Posts

Και εγώ Γιάννη ξέρω μία παροιμία για το αγγούρι που ας μπει όπου θέλει εκτός από συγκεκριμένα μέρη. Και εγώ αν είχα λυμμένα βασικά προβλήματα θα το έπαιζα ανώτερος και "ενωτικός". Από τη στιγμή που το ΤΕΕ ευθύνεται 99% για την κατάντια όλων των Μηχανικών ΤΕ, ε όχι δε θα το υποστηρίξω ούτε δευτερόλεπτο. Ας αλλάξει ρότα και μετά τα ξαναλέμε.

 

ΥΓ Και όποιος αμφισβητεί για το μένος του ΤΕΕ εναντίων των ΤΕ και τις θέσεις κλειδιά, ας δει το προσχέδιο για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και ας δει και το αίσχος που πέρασε με πράξη νομοθετικού περιεχομένουλ..

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αν είχα λυμμένα βασικά προβλήματα θα το έπαιζα ανώτερος και "ενωτικός".

Σε λάθος άνθρωπο τα λες αυτά. Δεν το παίζω ανώτερος και προς Θεού, ΔΕΝ έχω λυμμένα βασικά προβλήματα...

 

Απλά μπερδεύεις το ΤΕΕ σαν όργανο με τους διπλωματούχους μηχανικούς ως σύνολο!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Σταύρο, το ΤΕΕ ευθύνεται 99% για την κατάντια ΌΛΩΝ των Μηχανικών γενικότερα.Η δύναμη των εργαζομένων όπως λέει και ο Γιάννης (+1) είναι η ενότητα και μόνο αυτή! Όταν όλοι μαζί θα καταφέρουμε να συσπειρωθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας, θα καταφέρουμε να στήσουμε το άδικο στη γωνία και να ξεσκεπάσουμε τις συντεχνίες και τα παλιολαμόγια που κρύβονται και θησαυρίζουν μέσα σε αυτές, σε βάρος όλων υμών που τους τα σκάμε... Όχι μόνο σαν Μηχανικοί, αλλά σαν μία ολόκληρη κοινωνία.

 

Αυτή τη στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα (και όχι μόνο κλαδικά φυσικά) τα οποία δεκαετίες τώρα αποφεύγαμε και των οποίων τις λύσεις εναποθέτουμε με τάξη στην επόμενη ημέρα. Τελικά, τα προβλήματα διογκώθηκαν και το κακό μας πήρε και μας σήκωσε.. Τώρα είναι ώρα να δράσουμε υπεύθυνα (αν μπορούμε) και να κάνουμε "restart" σαν κοινωνία..

 

Οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες της ΕΕΤΕΜ και του ΤΕΕ, γίνονται γιατί από εκεί που έτρωγαν μονάχοι την πιτούλα τους, το "κράτος" τη λιγουρεύτηκε και έβαλε χέρι σε κομμάτι! Ας κατεβάσουμε τον κλαδικό μας στρατό σου λέει, μπας και τρομάξουμε το κράτος και κάνει πίσω.. Όπως και με τους μισθούς των πανεπιστημιακών πριν κανένα 2μηνο όταν και κατέβαζαν τους φοιτητές στους δρόμους για να σώσουν τους μισθούς τους!!

 

Ναι.. Χαιρόπουλος και εγώ είμαι ο Μάικλ Νάιτ, της ασφάλτου ο Ιππότης.. !!! Εδώ μας τσάκισε η μπουρζουαζία και η νομεκλατούρα της ΠΑΝΔΗΜΣΚΑΡ σαν κοινωνία και ρήμαξε συνταξιούχους και μεσαία τάξη, ελεύθερους επαγγελματίες, μη έχοντες και μη κατέχοντες, εσάς θα λογαριάσει...Τέρμα τα ψέματα, σταράτα και ξάστερα!! Δίχως περικοκλάδες και "τζιριτζάτζουλες" αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν το καλό κανενός από εμάς! Μήτε ΠΕ, μήτε ΤΕ, μήτε SkaΠΕ!

 

Νέο Σύνταγμα της Ελλάδος - 2010

Ανεξιθρησκία

Ισονομία

Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Δημοσία Δωρεάν Παιδεία

Δημοκρατία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Mάλλον τώρα που το 2 % έμεινε ορφανό , βάζουν υποψηφιότητα γιά την νέα κατανομή του . Απορώ που δεν κάνουν μαζί με τους υπαλλήλους του τεε συγκέντρωση .

 

Τώρα με την κρίση σχεδόν όλοι κατάλαβαν ότι η διαμάχη ΠΕ-ΤΕ ήταν το φύλλο συκής , που κάλυπτε τις λοβιτούρες των συνδικαλιστών και την συμμετοχή στο τραπέζι της εξουσίας .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που οι περισσότεροι πιάσατε το νόημα.

Αλλά ο BAS έκανε διάνα:

Τώρα με την κρίση σχεδόν όλοι κατάλαβαν ότι η διαμάχη ΠΕ-ΤΕ ήταν το φύλλο συκής , που κάλυπτε τις λοβιτούρες των συνδικαλιστών και την συμμετοχή στο τραπέζι της εξουσίας .

Άλλωστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν το ΤΕΕ, απασχολούν συνάδελφους ΤΕΙ σαν φτηνό κρέας, επειδή δεν έχουν δικαιώματα, κόντρα στους διπλ/χους των Πολυτεχνείων εκβιάζοντάς τους εργασιακά-μισθολογικά.

Και όσο για τους "συνδικαλιστές" της ΕΕΤΕΜ (στην πλειοψηφία ΔΥ), θέλουν να καταλάβουν θέσεις Γραμματέων Υπουργείων, Διευθυντών Τεχνικών Υπηρεσιών και Επιβλεπόντων Έργου, για το άτιμο το "κολόκουρο" και την εξουσία. Όχι για τα συμφέροντα των μελών τους.

Και φυσικά, σε αγαστή συμφωνία με την ηγεσία του ΤΕΕ, θα μας ξεπουλάνε όλοι μαζί.

Όπως με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις εναντίον μας (εργασιακά - απελευθέρωση αμοιβών, φορολογικό, εισφορές, κούρεμα κλπ). Ότι δεν έκανε το ΤΕΕ, ακριβώς το ίδιο δεν έκανε και η ΕΕΤΕΜ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα λέγαμε από το 2008 αλλά τότε τρώγαμε κράξιμο. Τώρα που έσφιξαν τα λουριά για όλους κάνουμε σημαία την ενότητα και θυμηθήκαμε το "διαίρει και βασίλευε". Εννοείται πως αυτό είναι το σωστό. Ας πάρουμε λοιπόν επαγγελματικά δικαιώματα που μας αξίζουν, ας αντιμετωπιζόμαστε ως μηχανικοί σε αυτό τον οίκο ανοχής που ονομάζουν κάποιοι κράτος, και μετά θα έρθει η ενότητα.

 

@Γιάννης φυσικά και δεν εννοούσα πως έχεις λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής, αλλά αυτά που άπτονται του ΤΕΕ. Και ας μην κοροϊδευόμαστε, ως ΠΜ είσαι από της πιο καραευνοημένες ειδικότητες. Άλλη οπτική έχεις από αυτή τη θέση, και άλλη όταν πρέπει να δίνεις 50€ για να σου υπογράψει διπλωματούχος την δικιά σου δουλειά...

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χαλαρώστε . Κάποτε δίναμε το 15 % . Τώρα βάσει νόμου , μπορείς να έχεις έναν υπάλληλο και να υπογράφει γιά σένα . Από την άλλη ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές μέχρι τον Μάρτη . Το λέει το μνημόνιο .

 

Εγώ βέβαια και παλιότερα έλεγα τα ίδια γιά την διαμάχη , αλλά το θέμα τώρα θα είναι διαφορετικό .

Στο θέμα των ΕΔ , έχω ξαναπεί ότι όσο η προσφορά μεγαλώνει και υπερβαίνει την ζήτηση , τόσο οι αμοιβές θα πέφτουν όπως και η σημασία των ΕΔ .

 

Η λύση είναι να μοιραστεί η πίττα και οι δουλειές .

Αυτό μπορεί να γίνει με την θεσμοθέτηση επιπέδων ευθύνης , την κατάργηση των δύο τύπων σχολών πανεπιστημίων και τει και την εφαρμογή της μπολώνιας και των επιπέδων προσόντων , με τον συνδυασμό μεταπτυχιακών σπουδών και αποδεδειγμένης εμπειρίας ..

 

Ετσι θα πάψει το φαινόμενο ένας 23χρονος να μπορεί να τα κάνει όλα , γιατί αυτός ο 23χρονος με τις μηδενικές υποχρεώσεις καθορίζει το επίπεδο των αμοιβών , όλων μας .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Σταύρο, αν με το "ευνοημένες ειδικότητες" εννοείς τα επαγγελματικά δικαιώματα, ναι σαφώς. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει η συνείδηση και ο επαγγελματισμός...

Προσωπικά, ακόμα και όταν υπήρχε πολλή περισσότερη δουλειά, δεν χρησιμοποιούσα άλλους (ΤΕ ή και ΠΕ) να μου κάνουν την δουλειά και να βάζω απλά την "βαρβάτη" σφραγίδα μου....Απλά ξεσκιζόμουν και τα έκανα μόνος μου. Αν δεν ήξερα μάθαινα...και αν δεν μπορούσα να μάθω έδινα όλη την δουλειά (χωρίς να υπογράψω...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.