Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές για χρονικό προγραμματισμό και τεύχη δημοπράτησης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

gsakel, ο χρονικός προγραμματισμός είναι ένα διάγραμμα gantt.

Έχεις σαν δεδομένα τις εργασίες και τον χρόνο αυτών και προσπαθείς να δημιουργήσεις το διάγραμμα με σκοπό τον ελάχιστο χρόνο κατασκευής και την αρτιότερη ποιότητα κατασκευής.

Νομίζεις πως αυτό πρέπει να το συντάσσει παραπάνω από ένας μηχανικός?

 

erling

νομίζω οτι η αρτιοτερη ποιοτητα κατασκευης ενος εργου εχει άλλους παραμέτρους για να επιτευχθει ωστοσο ειναι μεγαλο και διαφορετικό θεμα συζήτησης και δεν αφορα την συγκεκριμένη ενότητα κατα την αποψή μου .

Η ελαχιστοποιηση του χρόνου επίσης καθορίζεται εξίσου απο αλλες παραμετρους κατα την αποψή μου και σιγουρα όσο πιο καλά γνωρίζει ο μελετητης την κατασκευή τοσο πιο κοντα μπορει να φτασει στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρονικά.

Ναι θεωρω οτι σε μια σημαντικού μεγέθους κατασκευη θα πρεπει εφόσον ο χρονικός προγραμματισμός αποτελεί καποια βάση για την κατασκευη , να συντάσεται απο περισσότερους του ενος μηχανικούς και ο καθένας να αμοιβεται για το κομματι που τον αφορα (Λιγο δυσκολο αυτο :) ).

Brasco

αν ο ιδιοκτητης σου πει δεν εχω χρηματα τωρα για να ολοκληρωσω την τοιχοποιια τι θα του πεις δεν εφαρμόζουμε τον χρ προγραμματισμο ? Εκτος αν εχεις συμφωνησει να το ολοκληρωσεις σε συγκεκριμενο διαστημα το εργο οποτε αλλαζει το θέμα :)

Link to comment
Share on other sites

gsakel, η αρτιοτερη ποιοτητα κατασκευης ενος εργου δεν εχει άλλους παραμέτρους αλλά έχει και άλλες εκτός του χρονικού προγραμματισμού.

Αν για παράδειγμα σοβατίσεις πριν περάσεις υδραυλικά/ηλεκτρικά δεν κάνεις άρτια κατασκευή.

Επίσης ο χρονικός προγραμματισμός είναι μια μελέτη που συντάσσεται σήμερα με τα σήμερα γνωστά δεδομένα. Αν αυτά μεταβληθούν, πχ χρηματοδότηση έργου, εύρεση αρχαιοτήτων κλπ παράγοντες, τότε ο χρονικός προγραμματισμός μεταβάλλεται και αυτός.

Θα συνεχίσω για το θέμα του επί μέρους προγραμματισμού σε επόμενο μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

στη συνταξη τευχων δημοπρατησης, θα πρεπει να εισαγω κυια εργασια για ολες τις κατηγοριε (αρχιτεκτονικα, στατικα κ.α.) ή χρειαζεται να το κανω μια μονο φορα για τα αρχιτεκτονικα.?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας! Σε άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτου που έχω μόνο αμοιβή αποτύπωσης και τοπογραφικού υποχρεούμε να έχω αμοιβή τευχών προυπολογισμού και χρονικού προγραμματισμού? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για παράταση ισχύος της οικοδομικής άδειας (απαιτείται ΚΕΝΑΝ και Η/Μ, η άδεια εκδόθηκε το 2007) γνωρίζετε αν μπορεί να απαλλαγεί ο ιδιοκτήτης από τις αμοιβές χρονικού προγραμματισμού και τευχών προϋπολογισμού?

 

Απαντώ στο ερώτημά μου... Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΕΕ (στην Πολεοδομία που ρώτησα δήλωναν άγνοια) δε χρειάζεται υποβολή μελετών οπότε και κατά συνέπεια δεν απαιτείται εκ νέου κατάθεση αμοιβών για μελέτη χρονικού προγραμματισμού και τευχώβ προϋπολογισμού.

Όσον αφορά όμοια κτίρια (τέτοια είναι η περίπτωσή μου) ισχύουν οι "εκπτώσεις" αλλά όχι στο χρονικό προγραμματισμό και στα τεύχη προϋπολογισμού. (Η απάντηση της Πολεοδομίας ήταν "ό,τι βγάζει το πρόγραμμα") :evil:

Τέλος όσον αφορά το 10% ή 20% επί του προϋπολογισμού για τον υπολογισμό του χρονικού ισχύουν και τα 2...

Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Η σχετική νομοθεσία λέει πως χρειάζεται μελέτη ΚΕΝΑΚ.

Εφόσον η άδεια θα κατατεθεί σήμερα, άρα θα χρειαστεί και τις υπόλοιπες μελέτες που παρασέρνει η ΜΕΑ.

Άρα θέλει νέα μελέτη χρονικού και τευχών. Προφανώς αυτές οι δύο μελέτες θα είναι σε κάποιο ποσοστό.

Μάλλον στο ΤΕΕ κάτι άλλο κατάλαβαν ή αγρόν αγοράζουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.