Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φίλος άπειρος ή άγνωστος έμπειρος μηχανικός;


petrosmallios

Recommended Posts

Εμένα βασικός κανόνας για την επιλογή οποιασδήποτε επαγγελματία είναι να είναι συνεπής δηλαδη να σου πει ότι θα έρθει μετά από ένα Α χρονικό διάστημα και να το τηρήσει ακόμα και αν αυτό δεν είναι άμεσα Δηλαδή μπορεί ένας να μου πει θα έρθω αύριο και να έρθει μετά από 5 μέρες και ένας άλλος να μου πει θα έρθω σε επτά μέρες και να έρθει την μέρα που είπε Θα διαλέξω το δεύτερο παρόλο που θα έρθει οιυσιαστικά μετά τον πρώτο Αυτό για μένα είναι βασικό και πρωταρχικό κριτήριο

 

Δεύτερον να δουλεύει χωρίς να κοιτά ρολόγια και να έχει όρεξη για δουλειά (αυτό είναι άμεσα ορατό) και φυσικά αν δεν πληρεί του όρους αυτούς και ο πιό κολλητός φίλος να είναι δεν τον επιλέγω Και επίσης η αμοιβή του εφόσον δεν είναι υπερβολικά πάνω από τον μέσο όρο δεν αποτελεί κριτήριο αφου όταν κάποιος πληρώνεται ικανοποητικά για μια δουλειά , υποσυνείδητα και εφόσον έχει τα δυο κριτήρια που γράφω πιο πάνω θα αποδώσει καλά Όπως βλέπετε το αν έχει εμπειρία δεν με απασχολεί αφού με τα δυό κριτήρια που έχω , είμαι σίγουρος ότι θα είναι άτομο που θα το καλύψει το κενό

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιχάλη μαζί σου αλλα βασικό να ξέρει την δουλειά του και να έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα, ειδικά στην επίβλεψη, να "διαβάζει" τα συνεργεία και να τα κάνει να κάνουν οτι θέλει χωρίς να τον καταλαβαίνουν. Η εμπειρία χρειάζετε στο συνεργείο και στο budgeting (να ξέρει την αγορά, να ξέρει ποιος χρωστάει, ποιός μπορεί να σε κοροιδευσει (πως σε κοροιδευει) ποιός παραδίδει στην ώρα του, την τεχνική του κατάρτιση, το "μάτι" στην οικοδομή ώστε να μπορεί να δει μπροστά, κλπ).

Link to comment
Share on other sites

εγω αν εβγαζα οικοδομική άδεια, δεν θα έπαιρνα 1 αλλα 3 διαφορετικούς μηχανικούς. Αρχιτεκτονας για αρχιτεκτονικα, πολιτικος για στατικά και μηχανολόγος για τα Η/Μ. Εχουν περάσει πια οι εποχές που ένας μηχανικός τα εβγαζε όλα, εχεις και εσυ παραπανω απαιτησεις εφοσον θα δωσεις για την αδεια μονο περισσοτερα απο οτι βγαζεις σε ενα χρονο...

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον το μηχανολόγο θα τον χρειαστεί υποχρεωτικά , αν το κτηριο έχει εμβαδόν πάνω από 50 τ.μ. και για το ΚΕΝΑΚ αφού χρειάζονται δυο μηχανικοί , αλλά και για τις μελέτες θέρμασης και ηλεκτρομηχανολογικά που είναι απαιτούμενες

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Πηγαινε πρωτα σε αυτον της πιατσας, κουβεντιασε μαζι του και παρε τιμες και ενημερωση για τα παντα απο την αδεια μεχρι την κατασκευη. Τιμη φΠΑ παραδοση συνεργεια υλικα ικα κλπ.πεστου οτι θα πας και αλλου.

Μετα πηγαινε στο φιλο σου (αν οταν πας ντρεπεσαι να του πεις,,,οχι....τοτε....δικο σου προβλημα) και ζητησε τα ιδια εχοντας μια πρωτη καλη εικονα απο τον εμπειρο. Μιλησε ανοικτα και ζητησε του τα ιδια πραγματα.

Αποφασισε με γνωμονα το συμφερον σου.

Link to comment
Share on other sites

Εκπαιδευτικέ in English

 

You hire monkeys, you get Peanuts,

You pay Peanuts, you get Monkeys

Link to comment
Share on other sites

***************************************************************************

 

Επι του θεματος, εγω προσωπικα δεν εχω μπλεχθει ποτε εργολαβικα για δουλεια φιλου, για τον απλούστατο λογο οτι οταν πρεπει το χρημα να ρεει θα υπαρξουν παρεξηγησεις, αλλα ακομη και να πανε ολα καλα μπορει καποιο κατασκευαστικο λαθος να γινει αφορμη για παρεξηγησεις. Και επειδη με φιλους δεν θελω παρεξηγησεις, στην κατασκευη φευγω μακρυα. Γενικα σε φιλους μονο συμβουλες δινω, αντε να κανω κ καμια χαρτουρα. Ειδικα τον καλύτερο μου φιλο τον αφησα να πληρωσει 45 χιλιαρικα για ανακαινιση 70 τετραγωνικων προκειμενου να μην εχουμε τραβηγματα μεταξυ μας, διοτι δεν ηθελα να τσακωθω με τη γυναικα του που ηθελε γρανιτες των 200 ευρω το τ.μ., γενικα οι δουλειες με φιλους μπορει να καταληξουν αρκετα μπλεγμενες.

 

Η συμβουλη μου για τη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι να δωσεις εσυ που ρωτας τη δουλεια σε ανθρωπο της πιατσας, και να προσλαβεις το φιλο σου το μηχανικο να τον ελεγχει. Φυσικα δεν ειναι ωραιο πραμα για το φιλο σου το να ελεγχει συναδελφο, αλλα εσενα δεν σε απασχολουν τα ψυχολογικα του καθενος.

 

Τελος, το τετραγωνικο κατασκευης κοστιζει αναλογα την περιοχη σου και το επιπεδο πολυτελειας. Μπορει τα μεροκάματα να εχουν πεσει, τα υλικα ομως εχουν παει στο θεο, οπως και το νταβατζιλικι του κρατους σε ολες τις παπαροεισφορες. Και πλεον σε οτιδήποτε δεν παιζουν επιταγες ουτε για πλακα, μιλαμε μονο για ζεστο μετρητο.

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Ζητώ συγνώμη από όλους για το σβήσιμο των μηνυμάτων σχετικά με τις "ερωτήσεις-κλειδιά" που δήθεν πρέπει να γίνουν στο υποψήφιο μηχανικό.

Zavi, σου έσβησα μόνο την πρόταση που αναφερόσουν στο ίδιο θέμα για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του θέματος.

Συνάδελφοι και ιδιώτες, έχει αποφασισθεί να κινούμαστε σε πιο αυστηρά πλαίσια στο φόρουμ σε σχέση με τα off topic μηνύματα. Θα έχετε δει και τη σχετική ανακοίνωση του ilias

Παρόλα αυτά, η αγανάκτηση των συναδέλφων δικαιολογημένη, διότι θεωρείται προσβολή να ζητάς από οποιονδήποτε επαγγελματία να "δίνει εξετάσεις" στον πελάτη πάνω στις γνώσεις του ώστε να αναλάβει ένα έργο.

Παρακαλώ συνεχίστε την συζήτηση εντός θέματος.

Ευχαριστώ.

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Εκπαιδευτηκέ μας τελικά τι έκανες ,επέλεξες μηχανικο; (Γιαννης ποτέ μη κάνεις κάτι ενάντια στη συνείδηση σου ακομα κιαν το απαιτει ο ilias, το αποτελεσμα ειναι να σταματα ενα τόσο ενδιαφέρον θέμα).

 

 

Σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε και δεν τους ειρωνευόμαστε. Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

Edited by Γιάννης
  • Upvote 1
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ!! δεν έκανα κάτι ενάντια στην συνείδησή μου αφιλότιμε. Έχεις να προσφέρεις τίποτα ουσιαστικό στην συζήτηση??

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.