Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάνοντας το 2ο ΠΕΑ προκύπτει 30% εξοικονόμηση σε σχέση με το ΚΑ του 1ου ΠΕΑ; Αν ναι, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς εσύ, ούτε ο πελάτης σου.

Edited by kostas K
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μου ανατέθηκε να κάνω την 2η επιθεώρηση για εξ οικονομώ, το πρόβλημα είναι ότι η 1η επιθεώρηση είναι λάθος.

 

Τι εννοείς λάθος;

Έγινε κάποια θεώρηση στο πρώτο ΠΕΑ;

Στα δομικά; Στα συστήματα;

 

Πρακτικά είναι αδύνατος ο έλεγχος της εγκυρότητας μόνο με την κατανάλωση (εννοώ μόνο με το φύλλο του ΠΕΑ) εκτός από ντρανταχτή περίπτωση. Πολλά μπορεί να παίζουν. Η έκδοση του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, η θεώρηση με βάση τις ΤΟΤΕΕ για τα U, ο υπολογισμός των U κ.α. πολλά.

 

Μόνο ο 1ος επιθεωρητής μπορεί να κάνει ανάκληση;

Σε ΠΕΑ ο μηχανικός που το εξέδωσε μπορεί να ζητήσει ανάκληση. Εκτός αν γίνει κανένας έλεγχος από το ΥΠΕΚΑ και ανακληθεί από το σύστημα.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάνω την 2η επιθεώρηση έχω την δυνατότητα να δω το xml που έχει κάνει ο συνάδελφος τι εννοώ λάθος

1) Κατηγορία αυτοματισμού Β ενώ είναι Δ

2) Δεν έχει συμπεριλάβει ΜΘΧ με αποτέλεσμα να είναι λάθος τα τετραγωνικά

3) Τοίχοι προς όμορο κτίριο τους έχει συμπεριλάβει κανονικά.

4) Ηλιακούς δεν έχει βάλει.

 

Και αυτά με έναν πρόχειρο έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Εάν τα βάλεις όλα σωστά και με τις επεμβάσεις που έκανε, βγαίνει καλύτερη κατηγορία ή 30% του ΚΑ αναβαθμισμένο;

Αν ναι, προχωράς διορθώνοντας τα λάθη.

Αν όχι, δε νομίζω η ανάκληση να σε βοηθήσει, καθώς ήδη τα νούμερα του πρώτου ΠΕΑ έχουν καταχωρηθεί στην αίτηση του πελάτη σου. Θα δημιουργηθεί μύλος και δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα ξεμπλέξεις. Λογικά θα υπάρξει καθυστέρηση μεγάλη για να διορθωθούν όλα.

 

Αυτό που πρέπει να κάνεις κατά τη γνώμη μου, να επικοινωνήσεις με την υπηρεσία του εξοικονομώ και να σου πουν αυτοί τι να κάνεις.

Edited by tsx
Link to comment
Share on other sites

Την επιθεώρηση θα την κάνω αύριο και θα ξέρω την Κυριακή. Σε επικοινωνία με το ΥΠΕΚΑ μου είπαν ότι αν βγαίνει το 30% διορθώνω και τέλος αν όχι μπορεί να κάνει ανάκληση το ΥΠΕΚΑ αλλά γενικώς θα πρέπει να κάνει αυτοψία και άλλα τέτοια ωραία, Ας ελπίσουμε να βγει το 30% για να πάρει τα λεφτά σχετικά γρήγορα και ο συνάδλεφος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες να πάρει τα λεφτά γρήγορα και ο συνάδελφος, ποιον συνάδελφο εννοείς; Αυτόν που έκανε το πρώτο ΠΕΑ (είπες πως ήδη πληρώθηκε); τον σύμβουλο; ή ο ιδιοκτήτης είναι συνάδελφος;

Edited by tsx
Link to comment
Share on other sites

1) Κατηγορία αυτοματισμού Β ενώ είναι Δ

2) Δεν έχει συμπεριλάβει ΜΘΧ με αποτέλεσμα να είναι λάθος τα τετραγωνικά

3) Τοίχοι προς όμορο κτίριο τους έχει συμπεριλάβει κανονικά.

4) Ηλιακούς δεν έχει βάλει.

 

Για το (1) όσο "χειρότερα" τα συστήματα που είχε το πρώτο ΠΕΑ τόσο πιο πολύ "φεύγει" από την πραγματική αποτύπωση της κατάστασης. Αν δεν έχει αντιστάθμιση είναι σίγουρα λάθος. Θεωρώ επίσης πως δύσκολα θα έχει έλεγχο στα συστήματα ανά λειτουργικό χώρο (πχ στο σαλόνι και τα υπνοδωμάτια).

 

Το (2) που λες μπορεί να έχει κάνει θεώρηση σε U/2 και να μην έχει περιγράψει τον ΜΘΧ. Επίσης αν αυτός ο ΜΘΧ ήταν σε όγκο μικρότερο από 10% του συνολικού μπορεί να τον έχει εντάξει στη ζώνη. Προφανώς δεν τον εντάσει στη ζώνη αφού τα τ.μ. είναι λάθος και δεν τον έχει περιγράψει οπότε δες τα U (δύσκολο αν έχει κάνει συγχώνευση στις γραμμές του κελυφους).

Τα τ.μ. του κτιρίου δεν επηρρεάζουν την κατάταξη καθώς μπορεί να περιέχεται τμήμα ΜΘΧ για το οποίο δεν υπάρχουν απαιτήσεις θερμομόνωσης. Της ζώνης τα τ.μ. σαφέστατα επηρρεάζουν την κατάταξη.

 

Για το (4) ο πελάτης έχει μπει στο εξοικονομώ με δαπάνη ηλιακού; Εσύ βρήκες προγενέστερο ηλιακό χωρίς νέα παρέμβαση; Υπάρχει θέμα σε έλεγχο εαν συμβαίνει αυτό.

Ο ηλιακός -εμπειρικά το λέω- ανεβάζει (ανάλογα και με το πόσο είναι το κτίριο σε τ.μ.) κατηγορία στην κατάταξη. Βασική παράλειψη πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Σε εξοικονομώ, το υφιστάμενο κτίριο (μονοκατοικία) είναι προ του 79 και θερμαίνεται με σόμπες. Ο ιδιοκτήτης θα κάνει εξ. θερμομόνωση και θα τοποθετήσει λέβητα πετρελαίου.

Στο 1ο ΠΕΑ στο σενάριο, και έχοντας θεωρήσει εξ. θερμομόνωση, ποια ισχύς θα τοποθετηθεί για το λέβητα; Κανονικά θα πρέπει να γίνει υπολογισμός θερμικών απωλειών κλπ κλπ. Ή μήπως να θεωρηθεί η σχέση 4.1 και ο ανώτερος συντελεστής θερμομόνωσης κατά ΚΕΝΑΚ; Ή μήπως από τον πίνακα των ενεργειακών απαιτήσεων σε θέρμανση που βγάζει το λογισμικό θα πολλαπλασιαστεί για τον Ιανουάριο (μέγιστες ανάγκες) με τα τετραγωνικά του κτιρίου και θα διαιρεθεί με το χρόνο λειτουργίας του κτιρίου (πίνακας 2.1) x31 ημέρες;

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.