Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικοί ασφαλείας


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 388
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προβλημα δεν υπαρχει, αλλα αυτο που πρεπει να αναρωτηθεις (και δεν γνωριζω να σου πω δυστυχως) ειναι αν αξιζει να μπλεξεις να γινεις ελευθερος επαγγελματιας για 400-500-600 ευρω... δεν ξερω τι ποσο σκοπευεις να ζητησεις/να σου δωσουν, και δεν ζητω να μαθω, αλλα για να αποφασισεις αν αξιζει πρεπει να δεις ποσα θα σου μεινουν καθαρα στο χερι αν αφαιρεσεις φορολογιες/τελη επιτηδευματος κτλ κτλ. Θα αλλαξει και η φορολογικη νομοθεσια και τους ελευθερους επαγγελματιες, οποτε κανεις δεν ξερει απο του χρονου τι θα γινει.

Αν σκοπευεις να το κυνηγησεις λιγακι και να παρεις και καμια αλλη δουλεια ως ΤΑ θα ελεγα να το σκεφτεις. Αλλα τοση φασαρια για μια μονο δουλεια εγω αν ημουν μισθωτος μαλλον θα το απεφευγα.

Ας πει και κανενας αλλος πιο εμπειρος τη γνωμη του...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήθελα να ρωτήσω βασικά...επειδή είμαι μισθωτός αυτή την στιγμή υπάρχει προβλημα αν κάνω έναρξη επαγγέλματος και δουλεύω και ως ελευθερος επαγγελματίας?

 

Ως μισθωτός δλδ ιδιωτικός υπάλληλος σου πληρώνουν το ΕΤΑΑ (ενδεχομένως και κρατήσεις υπέρ ΙΚΑ ) ή είσαι με ΑΠΥ μισθωτός δλδ πρακτικά ελεύθερος επαγγελματίας ?

Link to comment
Share on other sites

αν δεν έχεις μπλοκάκι δεν αξίζει, ότι πάρεις θα τα δώσεις σε λογιστή και τέλος ελεύθερου επαγγελματία.

Αν ήδη τα πληρώνεις αυτά προχωράς άνετα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το ξέρω οτι δεν αξίζει για 1-2 εταιρίες να κανω όλη αυτή την φασαρία...Απλά υπάρχει η προοτπική για περισσοτερες εταιρίες στο μέλλον.και θα περιμένω να δω και ποιο θα είναι τελικά το νεο φορολογικό για να ξέρω αν με συμφέρει πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση οτι ως εχουν τα πραγματα δεν επιβαρυνεσαι με τελος επιτηδευματος αν ανοιξεις τωρα βιβλια πρωτη φορα, αυτο ισχυει (αν δεν εχει αλλαξει για του χρονου) για οσους εχουν <5 χρονια απο την εναρξη. Με καθε επιφυλαξη. Εγω φετος δεν πληρωσα τελος, εκανα εναρξη το 09.

Αν μπορεις να ασχοληθεις εσυ με τα λογιστικα σου γλιτωνεις τον λογιστη. Αν οχι υπολογιζε ενα 500ρικο στο πολυ περιπου.

 

Αν αποφασισεις να ανοιξεις βιβλια τουλ περιμενε την νεα χρονια, για να μην εχεις δηλωσεις φπα κτλ κλτλ για 1 μηνα ανοιχτων βιβλιων.

Link to comment
Share on other sites

Μου πληρώνουν κανονικά το ΕΤΑΑ και κρατήσεις υπερ ΙΚΑ...δεν ειμαι ΑΠΥ μισθωτός και δεν έχω κανει εναρξη επαγγέλματος.

 

Τότε πρέπει να αλλάξεις την εργασιακή σου σχέση, να κάνεις δλδ έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ , θεώρηση βιβλίων , ΑΠΥ κτλ και να ενημερώσεις και το ΕΤΑΑ. Εν συνεχεία ποιός θα πληρώνει τις εισφορές ? Το ΕΤΑΑ διαχωρίζει μισθωτούς από ελ.επαγγελματίες. Πρέπει να τα ψάξεις αυτά τα ζητήματα πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε.

Edited by maximos75
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις δικιο..είχα την αισθηση οτι μπορώ να ειμαι και μισθωτός και να δουλεύω και ως ελευθερος επαγγελμάτίας.

θα το κοιτάξω καλύτερα και μάλλον θα κάνω και καμια βολτούλα μέχτι το ΤΕΕ να δω τι θα μου πουν...

Link to comment
Share on other sites

maximos75

 

 

είσαι λάθος. Στο τσμέδε δεν θα αλλάξει τπτ και προφανώς θα παραμείνει υπάλληλος εκεί που είναι χωρίς να αλλάξει τπτ με τον εκεί εργοδότη του. . Ήμουν μισθωτός με ανοιχτά βιβλία και ξέρω. Δεν επιβαρύνεσαι με καμία επιπλέον εισφορά από θέμα ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.