Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικοί ασφαλείας


Recommended Posts

Η αρχική ανάρτηση αφορά απόφαση στο διαύγεια κατά την οποία θα έπρεπε να στείλουμε μέχρι 15/5/2013 αναλυτικό πρόγραμμα με τις επιχειρήσεις που είχαμε για το Β εξάμηνο του 2012.

Είναι λίγο παράλογο να ζητείται αναδρομικά για προηγούμενα έτη. Προσωπικά το έχω το πρόγραμμα μου σε ημερολόγιο (google calendar) και με ενημερώνει και με ειδοποιήσεις που πρέπει να ελέγχω κάθε μέρα αλλά κάποιος ο οποίος έκανε συμβάσεις το 2012 και έληξαν το 12/2012 είναι πολύ πιθανό να τις έχει χάσει ή τέλος πάντων μπορεί να τις έχει κάνει ότι θέλει εφόσον έληξαν, τις είχε καταθέσει και στο ΣΕΠΕ επίσημα και δεν υπήρχε τέτοια ενημέρωση το 2012.

 

Αν μας ζητούσαν από την ημερομηνία της ΑΔΑ και μετά το πρόγραμμα να το καταλάβω. Να κρατάμε αρχείο με όλες τις συμβάσεις. Και τις τρέχουσες και όσες έχουν λήξει.

 

Πάντως πλέον το ωράριο κατατίθεται ηλεκτρονικά από την επιχείρηση (ή από το λογιστή της) και συλλογος τεχνικών ασφαλείας πάντως απάντησε αυτό

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 388
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πας σε μια επιχειρηση

και βλεπεις μια ελλειψη πχ ενα μηχ δεν εχει ce

εσυ το γραφεις στο βιβλιο

ο ιδιοκτητης δεν εχει λεφτα να το αποκαταστησει και δε το κανει

ερχεται η επ εργασιας... το βλεπει

τι γινεται σαυτη την περιπτωση?

τι επιπτωσεις κ για ποιον υπαρχουν?

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Αμα το έχεις γράψει στο βιβλίο παρατηρήσεων και αυτός έχει λάβει γνώση της παρατήρησης (με σφραγίδα + υπογραφή), εσύ δεν έχει κανένα πρόβλημα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο ρόλος του Τ.Α. είναι συμβουλευτικός προς τον ιδιοκτήτη.

Εσύ έχεις υποχρέωση να ελέγχεις ότι μπορεί να επηρρεάσει την ασφάλεια ή την υγεία των εργαζομένων, να πεις που βρίσκονται οι κίνδυνοι και να προτείνεις μέτρα. Από εκεί και πέρα η εφαρμογή των μέτρων είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Συνήθως βέβαια η πρόταση των μέτρων γίνεται και με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία αλλά και με οικονομικά κριτήρια.

 

Αυτό με το CE δεν είναι και πολύ τραβηγμένο. Άντε να βρεις σε εργοστάσιο πχ παλιό αν έχει όλος ο εξοπλισμός CE. Είναι ζόρι και μπορεί να σου πει οτι εγώ το '50 που τα έβαλα μέσα δεν είχα τέτοια υποχρέωση.

 

Εάν ελεγχθεί η επιχείρηση από το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη εφόσον δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Συνήθως γίνεται ένας έλεγχος που δίνει προθεσμία το ΣΕΠΕ στον ιδιοκτήτη να απαντήσει εγγράφως γιατί δεν τηρεί τα προβλεπόμενα και σε επόμενο έλεγχο αν δεν τηρεί πάλι όσα βρέθηκαν οτι λείπουν τότε υπάρχει περίπτωση προστίμου.

 

PS: Ακόμα και αν δεν έχει λάβει γνώση το βιβλίο θεωρείται επίσημο σαν πρωτόκολλο για τον Τ.Α προς την επιχείρηση. Άλλωστε λαμβάνω γνώση δεν σημαίνει οτι απαραίτητα συμφωνώ ή διαφωνώ. Σημαίνει πως το διάβασε.  Το ΣΕΠΕ ελέγχει το βιβλίο και το θεωρεί και ακόμα και αν δεν έχει υπογράψει γράφει παρατήρηση "να λαμβάνει γνώση ενυπογράφως ο ιδιοκτήτης των υποδείξεων του Τ.Α.".

Edited by Sw0rdf1sh
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτος ομως? αμα ερθει ελεγχος?

 

Καλημέρα ΟΤΤΟ ...

 

Τι σε νοιάζει γι' αυτόν ?

 

Αν απο την αρχή του έχεις εξηγήσει  οτι για κάθε παρατήρηση που γράφεις (και πρέπει να λαμβάνει γνώση ενυπογράφως) και οτι εσυ κρίνεις οτι πρέπει να αποκαταστήση την υπόδειξη - παρατήρηση και δεν το κάνει, τοτε το πρόβλημα το έχει αυτός και οχι εσύ ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχη περίπτωση σε βιοτεχνία χαρτιού που τα μηχανήματα δεν είχαν καμμία πιστοποίηση, σε ερώτηση μου προς την επιθεώρηση εργασίας μου είπαν ότι καλό θα ήταν να γίνει κάποια στιγμή αλλά επειδή έχει κάποιο κόστος και δύσκολα πιστοποιεί κάποιος τα μηχανήματα του εκ των υστέρων, το παραβλέπουμε συνήθως..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

φιλοι δε μιλαμε για την νασα με τα απιστευτα μπατζετ

για μια μικρη επιχειρηση που και το 100ευρω πια μετραει πολυ

 

+1 χ4

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διαβάζοντας κατέληξα στα εξής:

Τα αρτοποιεία, σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ανήκουν στην κατηγορία Β. Εγώ ως Πολιτικός Μηχανικός, δεν μπορώ να αναλάβω Τ.Α. σε ένα τέτοιο κατάστημα.

Υπάρχει και η άποψη ότι το αρτοποιείο είναι λιανικό εμπόριο, αλλά από τη στιγμή που έχει παρασκευαστήριο...

Άλλο θέμα το πρατήριο άρτου.

 

Αντιθέτως, σε εστιατόριο (κατηγορία Γ) μπορώ.

 

Ισχύουν αυτά?

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.