Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Παράνομη η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς, να κατεδαφιστούν - Στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες


prozak

Recommended Posts

Πάντως όλο αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί και κατά την προσωπική μου άποψη θα συνεχίσει να διογκώνεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έχει κι ένα καλό.

Όλοι θα "βομβαρδίζουν" με τις απόψεις - θέσεις - προτάσεις - ειδήσεις - διαρροές - εξαγγελίες την "πραμάτεια" τους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων στη ...Μπανανία μας.

Όλο αυτό κι όλα όσα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον θα δημιουργήσουν ΦΟΒΟ (και μόνο φόβο) στους ιδιοκτήτες!!!

Το ..."παιχνίδι" παίζεται μια χαρά!!!

Το ...."σκηνικό" στήθηκε όπως πρέπει!!!!

Τις επόμενες ...πράξεις του "θεάματος" θα τις απολαμβάνουμε καθημερινά και σε όλο τους το μεγαλείο!!!!

Ο ΦΟΒΟΣ θα κάνει κάποιους να προστρέξουν να δηλώσουν τις αυθαιρεσίες τους!!!

Κι εμείς θα 'χουμε δουλειά να κάνουμε!!!

 

Μήπως δεν το βλέπω μόνον εγώ;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 373
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ένα ζήτημα που με απασχολεί και 'μένα έντονα είναι οι δηλώσεις που έχω σε προσωρινή υπαγωγή με υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη για ανέγερση προ της 28/7/2011 (με δεδομένο πως δεν υπάρχουν διαθπέσιμες α/φ), και φυσικά ύστερα από το μπάχαλο λόγω σ.τ.ε η βασική μου μέριμνα είναι πρώτα να έχω καλυμένο τον κώλο μου και μετά το συμφέρον του πελάτη.

 

Σε μια τέτοια περίπτωση τον πελάτη μας προφανώς τον συμφέρει να προβούμε σε οριστική υπαγωγή, ωστόσο αν με τη δημοσίευση των επίμαχων αεροφωτογραφιών από το υπουργείο αποδειχτεί πως κάποιες κατασκευές είναι μεταγενέστερες εμείς είμαστε καλυμμένοι με την υπεύθυνη δήλωση του πελάτη ή μήπως θα τρέχουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες? Αν και ο ίδιος ο πελάτης στραφεί εναντίων μας δεν θα είναι δύσκολο να τεκμηριώσουμε πως από πλευράς μας δεν υπήρχε δόλος?

 

Εγώ προσωπικά δεν κάνω τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό και ασ χτυπιούνται οι πελάτες.

 

Τώρα σε ότι αφορά τα εντός περιγράμματος που η α/φ δεν οφελεί, αυτό ήταν ανέκαθεν πονεμένη ιστορία κι ελπίζω να δίνει ξεκάθαρη απάντηση ο νέος νόμος.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δύο περιπτώσεις σε προσωρινή υπαγωγή , οι οποίες χρειάζονται διόρθωση προστίμου.

Από όλα όσα έχω διαβάσει στο θέμα, μου προτείνετε να τους βάλω να πληρώσουν το υπόλοιπο των προστίμων και και να τα προχωρήσω σε οριστική υπαγωγή μέχρι τις 31/5/2013 έτσι ώστε να ενταχθούν στον 4014 και να μην περιμένω να το κάνω μεχρι τις 30/9/2013 που είναι και η προθεσμία για την οριστική υπαγωγ ηκαι κατάθεση δικαιολογητικών. Σωστά τα λέω?

(επομένως πλέον δεν ισχύει ότι μπορώ να κάνω αλλαγές μεχρι την οριστική υπαγωγή και παράδοση των σχεδίων στις 30/9. Σωστό και αυτό που λέω?)

 

Δεν επιδιώκω να ενταχθούν στο νέο νόμο διότι, σύμφωνα με το προσχέδιο, χρειάζεται δημόσιο έγγραφα ή αεροφωτογραφία και εγω για αυτά τα δύο έχω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη μόνο.

 

 

Προσωπική άποψη: Πραγματικά με έχουν κουράσει πάρα πολύ όλα τα σχετικά με τα αυθαίρετα και οι αλλαγές που γίνονται κάθε τρεις και λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω κάντε οριστική υπαγωγή (ασχέτως τί έντυπα έχετε μαζέψει) πριν βγει η γραπτή απόφαση του ΣτΕ, ώστε : 1ον) να καλυφθείτε νομικά για την αμοιβή που έχετε λάβει και 2ον) επειδή το πιθανότερο είναι να συμβιβαστούν όλοι (έμμεσα ή ξεκάθαρα) ότι "ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΔΕ..."

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

παντως

στο αρθρο 7 του νεου νομου...ειναι εντελως διαφορετικη η απόδειξη του χρονου κατασκευής,  σε σχεση με τον 4014

 

Για το "ολο" κτιριο...με α/φ...

 

Για δε την εσωτερικη "αλλαγη χρησης" ...προβλέπει συγκεκριμενη διαδικασια...

 

χωρις την δηλωση του ιδιοκτητη και -κυρίως- χωρις  "υποστηριξη" απο μηχανικο...

θρο 7.docx

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Εγώ βάζω και μια άλλη παράμετρο την 3η, ότι και το ξύλο να γλυτώσει κανείς μέσα από αυτό το μπάχζαλο που μπλέξαμε κι αυτό κάποιο κέρδος θα είναι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οταν καποια δηλωση ειναι σε προσωρινη υπαγωγη κΑΙ πληρωνει δοσεις ,γινεται να πληρωσει μεμιας ολες τις υπολειπομενες δοσεις και να παει σε οριστικη?

Link to comment
Share on other sites

martha1

ναι, κάνε αίτηση μέσω συστήματος να στο μετατρέψουν σε εφάπαξ να γλιτώσεις και το 20%, γιατί να χάσεις την έκπτωση?

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.