Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α04] Τοπογραφικό Διάγραμμα βάσει Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 699
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κι εγώ για νοικοκύρεμα το βλέπω - εκτός αν πέσει στο 5% μεθαύριο, ελεγχθεί και μου ακυρώσουν την άδεια του 73 για ψευδές εμβαδόν, και μείνω με το ξεσκονόπανο στο χέρι!!!

 

Σ´ευχαριστώ για την απάντηση Παύλο :)

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι ότι τα τετραγωνικά της Β που προκύπτουν λόγω μικρότερου οικοπέδου πως θα τα παρουσιάσεις? Θα βάλεις αυθαίρετα μια διακεκομμένη γραμμή στο σπίτι και θα πεις λόγω μικρότερου οικοπέδου αυτό το τμήμα το θεωρώ αυθαίρετο? Ενδεχομένως να προκύψει και συντελεστής παραβίασης Δ?

Μάλλον και η κουρτίνα 1 είναι μπλέξιμο....

Μήπως χωρίς καμία κουρτίνα?

Να το βγάλεις χωρίς άδεια (αν και δεν εμπίπτει στις 4 κατηγορίες της 1.β) με τεκμηρίωση στην ΤΕ ?

Το πρόβλημα μετά θα είναι, αν θα ζήσει ο ιδιοκτήτης να σε πληρώσει ακούγοντας ότι το ακίνητό του το βγάζεις όλο αυθαίρετο  :mrgreen:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα είπες ολα. Όντως ίσως θα έπρεπε να το πάω σαν να μην εχει άδεια αλλά ειναι κρίμα (εγώ στο χώμα κι αυτός στη φυλακή). Έχω έναν άσσο όμως. Το διώροφο που έγινε με άδεια του 73 αποτελείται απο κατοικίες (μια ισόγειο, μια στον Ά) και έγινε πριν το 75 οπότε το πάω με κατηγορία 1 και ξεμπερδεύουμε με ολα (δόμηση, κάλυψη Δ). Μπορώ όμως να το δηλώσω σαν ένα κτίριο (ένα πεντακοσάρικο) η θέλει ένα για κάθε όροφο; (Δεν εχει σύσταση όριζ.ιδιοκτησιων, εχει μόνο σύσταση απο τους γείτονες να μη ροχαλίζει με ανοικτό παράθυρο)

 

Υ.γ. 12.00 το βράδυ κι εμείς ασχολούμαστε με τον 4178! Συντροφε Παύλο, να το κοιτάξουμε αυτο, θέλει ... τακτοποίηση!

Σ´ευχαριστω για το χρόνο σου :)

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

μη το αφήνει πολύ ανοιχτό το παράθυρο γιατί βλέπω τους γείτονες να τον...ψεκάζουν με roundup στο τέλος  :mrgreen:

 

αφού το κτίριο δεν έχει σύσταση μπορείς μια χαρά να το εντάξεις ολόκληρο στην 1. Υποθέτω πως άνετα μπορείς να το αποδείξεις είτε από την άδεια είτε από α/φια.

Στη κατηγορία 1 όμως ζητούνται τα κλασσικά αιτήσεις δηλώσεις φωτογραφίες, τεχνική έκθεση και αποτύπωση κατόψεων. Με το τοπογραφικό τι θα γίνει? Πως θα φανεί να ξεμπερδέψει ο άνθρωπος?

Να υποθέσω ότι δεν είσαι στο 5% απόκλιση για τα οικόπεδα έτσι? 

 

Υ.Γ στο τέλος του 4178 κάποιος θα μας τακτοποιήσει και μας (ελπίζω μόνο να μη φοράει λευκή ποδιά  :mrgreen:

Edited by Pavlos33
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Με καλή ανάλυση της περιπτωσης στην τεχνική περιγραφή και ανέβασμα τοπογραφικού της άδειας στο οποίο όμως θα έχω τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στο όριο του οικοπέδου βάσει τίτλου/αποτύπωσης και φυσικά θα αναφέρω το σωστό εμβαδόν (τοπογραφικό άδειας ούτως η άλλως θα ανεβάσω για να τακτοποιήσω παράβαση στον ακάλυπτο που έγινε το 2009). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο :(

 

Υ.Γ. Την ποδιά την λευκή δεν την φοβάμαι συντροφε. Αντίθετα όμως με τρομάζουν τα οθωμανικά και τώρα τα βλέπω να μαζεύονται κοντά μας και πολλά. 3843, 4014, 4178... στο τρίτο ειναι που λένε πως σου μένει το κουσούρι;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου βγήκε άδεια για 4 μεζονέτες εκ των οποίων έχω να τακτοποιήσω τη μία. Σύμφωνα με την άδεια το κτίσμα εφάπτεται ακριβώς στα επιτρεπόμενα όρια, στην πραγματικότητα έχουν χτιστεί παραπάνω μέτρα οπότε υπάρχει σαφώς υπέρβαση των αποστάσεων από τα όρια. Η τακτοποίηση θα γίνει με σκοπό την αγοραπωλησία...

Απ οτι καταλαβαίνω χρειάζομαι νέο τοπογραφικό οπωσδήποτε ενώ με τον 4014 σκόπευα να δηλώσω τα μέτρα των υπερβάσεων και να βάλω το ΤΔ της άδειας . Σωστά?? 

Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι εκτός σχεδίου, προφανώς στα συμβόλαια θα είναι εξ αδιαιρέτου αφού δεν επιτρέπετε σύσταση καθέτου και άτυπα θα έχει ο καθένας αποκλειστική χρήση στην μεζονέτα του. Άρα αν τακτοποιήσεις μόνο το δικό σου, εφόσον έχουν αυθαιρεσίες οι άλλες μεζονέτες δεν μπορείς να μεταβιβάσεις. Εκτός αν τα τακτοποιήσουν όλοι και πας με τις διατάξεις του άρθρου 5.

 

Αν τώρα οι άλλες είναι ΟΚ (κανονικά θα πρέπει να τις ελέγξεις) τακτοποιείς την δική σου και προχωράς. Υπόψη ότι η βεβαίωση σου αφορά στο όλο οικόπεδο και για τις 4 μεζονέτες άρα θα πρέπει να είσαι σίγουρος και για τις άλλες.

Edited by cendroid
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.