Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

 

Απλώς διότι, άλλο το ένα, άλλο το άλλο!!!!

Μπορεί δηλαδή, φρούτα να είναι και τα πορτοκάλια και τα μήλα, αλλά τα πορτοκάλια είναι πορτοκάλια και τα μήλα είναι μήλα!!!

 

Μήλο = "....ii) στο ακίνητο ή στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια...".
Πορτοκάλι = ".....έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας...".

 

Το μηλο το βλεπω ,οπως κ η Ευα....

το πορτοκαλι?δηλ πχ μια σοφιτα (με την σημερινη εννοια της)ποιο  μεγεθος  απο <<της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας..>>επηρεαζει?

 

 

αραγε τα κουφωματα που αλλαζουν θεση τι ειναι ?πορτοκαλι η μηλο?

           η αλλαγη θεσης του κτιριοου?πορτοκαλι η μηλο?

            το   Δ????????

    

παντα μιλαμε για τον τυπο ιι)

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

ή διακιολογώντας το σωστά να πεις ότι "μη κατασκευή τμήματος κτηρίου δε θεωρείται αυθαιρεσία" και εφόσον ένα τμήμα του διαμερίσματος δε κατασκευάστηκε (δε σημαίνει ότι ήθελες να φτιάξεις ΗΧ), άρα δεν έχεις αυθαιρεσία...

 

Τρέλανέ τους με τα δικά τους "όπλα"

 

ΥΓ. ΘΑ έλεγα "πυροβόλησέ τους" αλλά είναι και πονηροί οι καιροί...ούτε μεταφορικά μπορούμε να μιλάμε

Εξ επαφης  χαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι.

Έχω μια απορία. Αντιμετωπίζω μια υπόθεση που έχει διαμόρφωση εδάφους μεγαλύτερη του 1μ. Η διαμόρφωση πραγματοποίηθηκε στο διάστημα απο 1983 εως 2003. Συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες εκσκαφής - εκχωμάτωσης  55κ.μ. Θα υπολογίσω το κόστος των εργασιών από αναλυτικό προϋπολογισμό απο το παράρτημα Β του 4178. Το ερώτημα έχει 2 σκέλη είναι πώς θα δηλώσω την παράβαση σε φύλο καταγραφής και τί κατηγορία θα βάλω;

Υ.Σ. Διάβασα την παρ. 5 του άρθρου 18.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

 

θέλω να κάνω προσθήκη πυλωτής σε υπάρχον κτίριο και κατά την αποτύπωση παρατήρησα τις παρακάτω αυθαιρεσίες

 

1)αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια 120/87 κτιρίου σε άλλη θέση, χωρίς να παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις ,

2)εξώστη 0.76μ2 και αλλαγή θέσης και διαστάσεων κουφωμάτων.

 

Α) μπορώ να τα βάλω όλα στην κατηγορία 3;

Β) εάν  όχι τότε σε ποια κατηγορία ανήκουν οι λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις το λέω αυτό γιατί το σύστημα δεν με αφήνει να τικαρω τις λοιπές πολ/κες παραβάσεις αν όταν είμαι στην κατηγορία 3 αλλά΄ουτε μου επιτρέπει να προσθέσω φύλλο καταγραφής χωρίς κατηγορία .

 

ευχαριστώ

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

σε ένα οικόπεδο έχω αυθαίρετα: μία ισόγεια αποθήκη 5 τμ, άλλη μία 17τμ  (>15τμ) , πέργολες, αλλαγή θέσης κτιρίου, δεξαμενή νερού και εργασίες διαμόρφωσης εδάφους έως 1 μ.

Για όλα αυτά βάζω α)  κατηγορία 3 (500 ευρώ) και β) αναλυτικό για την ισόγεια αποθήκη ? πχ 500 ευρώ /15.000? δηλαδή 1.000 ευρώ συνολικό πρόστιμο? γιατί έχω μπερδευτεί...

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

αλλαγή θέσης κτιρίου σε άλλη σύννομη θέση, πέργκολες, δεξαμενή νερού, αποθήκη 5 τ.μ με ύψος <2.5 μ. εργασίες διαμόρφωσης μέχρι 1 μ κατηγορία 3.Όλα με 500 ευρώ.

Η αποθήκη Ε=17 τ.μ θα υπολογιστεί ως χώρος και όχι με αναλυτικό. 

Επειδή είμαστε κοντά στην έκδοση εγκυκλίου, αν δεν βιάζεσαι περίμενε λίγο μήπως η αποθήκη μπορεί να υπολογιστεί μετά την εγκύκλιο ως ΥΔΒΧ .

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είμαστε κοντά στην έκδοση εγκυκλίου, αν δεν βιάζεσαι περίμενε λίγο μήπως η αποθήκη μπορεί να υπολογιστεί μετά την εγκύκλιο ως ΥΔΒΧ .

 

Έχει δίκιο ο Pavlos33, το επιβεβαίωσε και η Γαρδίκη σε ημερίδα, αναμονή λίγες μέρες ακόμη για τη νέα εγκύκλιο που θα περιλαμβάνει όλους τους βοηθητικούς με μειωτικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.