Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Ναι δεν ρωταω αυτο αλλα σε ποια κατ του αναλυτικου θα μπει η περγκολα πυ αναφερω παραπανω στο Excell που εχω κατεβασει εχει για παραδειγμα στην κατ. 19 περγκολα προλουστραρισμενη μεχρι και 900 ευρω το κ.μ ενω στην κατ.15.2 ξυλινη στεγη με κεραμ.επι πλακοσ σκυροδεμ. που παει 41,08 το τ.μ η διαφορα ειναι τεραστια και προσπαθω να καταλαβω για τι ειδος αναφερεται η καθε κατ. 

Η πέργκολα δεν έχει κεραμίδια....Αν έχει θα πάει στις στέγες...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα . Σε περιπτωση που τμήμα του πλατύσκαλου του οροφοδιαμερίσματος ( πολύ μικρό ορθογώνιο τμήμα απένατι από το ασανσέρ) έχει δοθεί στο διαμέρισμα, μιλάμε γιαπαράβαση κτιριοδομικού, σωστα; και άρα κατηγορία 3.. Πιστευετε οτι πρέπει να ζητηθεί συναινεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών τησ πολυκατοικίας για να γίνει τακτοποιηση;; Πως θα αντιμετωπίζατε μια τέτοια περίπτωση;

 

Και κάτι άλλο... εάν αυτή θα ήταν η μόνη παραβαση που θα βλέπατε και έπρεπε να εκδόσετε βεβαιωση , θα τη δίνατε; ή θα θεωρούσατε ότι πρέπει να τακτοποιηθεί; Αυτό το ρωτώ γιατι υποτίθεται ότι στις βεβαιώσεις ελέγχουμε δόμηση, κάλυψη, ύψος και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε τέτοια παράβαση.. ή κανω λαθος;

Link to comment
Share on other sites

Είναι ΥΔ αλλά μπορεί να πάει κατηγορία 3 αν πληρεί τις προϋποθέσεις της ιστ.

 

Δεν θα την έδινα διότι η ΟΙ έχει ΥΔ

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι παράβαση κτιριοδομικού κανονισμού και άρα ιζ; Το λέω επειδή ουσιαστικά αυτο που παραβιάζεται είναι η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να υπάρχει στο πλατύσκαλο απέναντι απο το ασανσέρ.. Αυτό δεν είναι παράβαση κτιριοδομικών ..θεμάτων;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλει να πει ο συνάδελφος geofun αν καταλαβαίνω καλά είναι ότι ναι μεν τα τετραγωνικά του διαμερίσματος είναι περισσότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει παράβαση ΥΔ γιατί έχει "φάει" νόμιμα τετραγωνικά κλιμακοστασίου. Προσωπικά, ούτε εγώ θα δινα βεβαίωση και θα επέμενα στην τακτοποίηση Κατ. 3 παράβαση κτιριοδομικού, με διόρθωση στα σωστά τετραγωνικά του διαμερίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θέλω να πω ακριβώς liv25k. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης, καθώς δεν 'δομήθηκαν' περισσότερα τετραγωνικά αλλά παραβιάστηκαν έναντι κοινοχρήστου χώρου. Τα μέτρα του κλιμακοστασίου και του πλατύσκαλου μετρούν στη δόμηση του ορόφου και στην όλη δόμηση. Απένατι απο το ασανσέρ θα έπρεπε να υπάρχει 1.5 μ και αυτό έχει παραβιαστεί προς όφελος του διαμερίσματος. Γι' αυτό μιλαω για παράβαση κτιριοδομικού.

 

Το επιπλέον θέμα είναι ότι χρειάζεται συναινέση και των άλλων ιδιοκτητων άμα θεωρήσουμε ότι έιναι παραβίαση κτιριοδομικού - κοινοχρήστου χώρου; Περιττό να ανφέρω ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους ορόφους.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά παραβίαση του κτιριοδομικού θα θεωρούσα μόνο αν το κλιμακοστάσιο είχε μικρύνει χωρίς να μεγαλώσει η Ο.Ι....

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά παραβίαση του κτιριοδομικού θα θεωρούσα μόνο αν το κλιμακοστάσιο είχε μικρύνει χωρίς να μεγαλώσει η Ο.Ι....

Αυτό όμως δεν θα ήταν αντικείμενο τακτοποίησης γιατί αφορά μόνο στον κοινοχρηστο χώρο της οικοδομής και εμείς ελέγχουμε μόνο την αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία.. ετσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Έτσι πως έχει γραφτεί ο νόμος είναι ένα αίνιγμα το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Προσωπικά επειδή αφορά κοινόχρηστους χώρους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχει πρόβλημα από τον οποιονδήποτε, θα ζητούσα συναίνεση και θα προχωρούσα σε τακτοποίηση. Τώρα αν θα το βάλεις παραβίαση κτιριοδομικού ή διαμερισμάτωση (ΥΔ δεν ξέρω αν στέκει στη συγκεκριμένη περίπτωση) δε νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο. Το βασικό είναι να πάρεις το οκ να προχωρήσεις και να φαίνεται ότι έχει αντιμετωπιστεί σαν παράβαση με τη σύμφωνη γνώμη όλων, οπότε θα προκύψουν και τα σωστά τετραγωνικά του διαμερίσματος και η ενημερωμένη κάτοψη. 

Edited by liv25k
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.