Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Συνιδιοκτησία ακινήτου και ένταξη στο Ν. 4178/13


Recommended Posts

"Το Δίκαιον της ......"

... τι βλέπω όταν πάω να μετρήσω ...

... τι υπάρχει στην πραγματικότητα ...

post-2272-0-26874100-1396945121_thumb.jpg

post-2272-0-66869800-1396945131_thumb.jpg

post-2272-0-03876800-1396945138_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Κι εγω έτσι νομίζω, αλλά πολλοί μηχανικοί θεωρώ οτι θα το έκαναν χωρίς συναίνεση, γιατι δεν μπορεί να υπάρχει αποκλειστική χρηση ασκαπτου χωρου. Υπάρχει καμια επίσημη απάντηση από κανένα;

 

Είναι κοινόχρηστος χώρος! Και κάθε κατάληψη με αυθαίρετο επί κοινόχρηστου χώρου για τη ρύθμιση αυτού μέσω του 4178 εξυπακούεται τη συναίνεση των 501 χιλιοστών των συνιδιοκτητών του ακινήτου με απόφαση της γενικής συνέλευσης αυτών ή όπως αλλιώς ορίζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.

 

Η' διαφορετικώς το "...δίκαιον της γυψοσανίδας"!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Να ρωτήσω και εγώ γιατί με την έννοια του παρακολουθήματος και της αποκλειστικής χρήσης χάθηκα! Για τακτοποίηση παρακολουθήματος στο ισόγειο συγκεκριμένα πυλωτή οικοδομής που γράφεται στο συμβόλαιο αγοράς του 85 χρειάζομαι τη συναίνεση των 501 χιλιοστών των συνιδιοκτητών συμπεριλαμβανομένου εννοείται και του ιδίου ή σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 άρθρο 11 (19) μπορεί να μη τη χρειάζομαι? Στο συμβόλαιο δεν αναγράφονται οι λέξεις αποκλειστική χρήση αλλά συμβολαιογράφος που ρώτησα μου είπε ότι η έννοια του παρακολουθήματος εμπεριέχουν την έννοια αποκλειστικής χρήσης...Ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ νομίζω ότι το παρακολούθημα , εμπερέχει την εννοια της αποκλειστικής χρήσης, απλά επειδή είναι συνήθως κλειστοί χώροι , που θα μπορούσαν να έχουν χιλιοστά , ονομάζονται παρακολουθήμτα. Αρα δεν θα χρειαστείς συναίνεση των συνιδιοκτητων, για την τακτοποιηση

Link to comment
Share on other sites

Χιλιοστά δεν έχει σίγουρα. Τώρα σχετικά με την αποκλειστική χρήση βρήκα το συμβολαιογράφο που κρατάει το αρχείο εκείνου που συνέταξε το συμβόλαιο αγοραπωλησίας και μου είπε ότι νομικά θεωρείται δικό του αφού αυτό γράφτηκε σαν παρακολούθημα 2 τετραγωνικών και μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο, αλλά για την οριζόντια σύσταση ή τον κανονισμό και αν αυτός το δίνει σαν χώρο αποκλειστικής χρήσης στην πυλωτή μου είπε ότι πρέπει να πάω στο υποθηκοφυλακείο. Σκέφτομαι να του προτείνω να πάει η δικηγόρος του να κοιτάξει τον κανονισμό ή την οριζόντια σύσταση...Δεν έχω καταλάβει ακόμη από τους δικηγόρους αν είναι ο μηχανικός καλυμένος από την έννοια παρακολούθημα ως χώρος αποκλειστικής χρήσης χωρίς συναίνεση! 

Link to comment
Share on other sites

το "παρακολουθημα"....παρακολουθει το διαμερισμα..

 

σαν χωρος επι του οποίου  το διαμερισμα εχει την αποκλειστικη χρηση

Ο πελατης σου εχει συμβολαιο που το αναγραφει

επομενως

τακτοποιeιται με το 11/δ/iii....χωρις συναινεση

 

[ο  συμβ/φος σου ειπε να δεις  τον κανονισμο...απο λογους..."προνοιας"

μην τυχον εχει ξεφυγει   "κατι" στον κανονισμο που σε επηρεαζε

 

σπανιο μεν....πιθανολογούμενο δε...]

 

Αλλά, απο το 1985 ...αν υπηρχε κατι "αντιθετο"

θα ειχε εμφανισθει...μεχρι σημερα.

 

Και ουτε ειναι δουλεια σου να ψαχνεις τον κανονισμο...Αφου  εσυ  εχεις ενα ωραιο-ωραιο συμβολαιο

που του δινει την αποκλειστικη χρηση...

και ετσι ειναι καταχωρημενο και στο Κτηματολογιο...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Του είπα ήδη να κοιτάξει για τον κανονισμό ή την οριζόντια σύσταση αν τα έχει αλλά αν δεν τα βρει μπορεί να προχωρήσω στην τακτοποίηση χωρίς συναίνεση. Και όσον αφορά το κτηματολόγιο είναι λάθος γραμμένο είναι στο -1 και όχι στο ισόγειο και από κει ξεκίνησε η όλη ιστορία για να διορθωθεί αυτό!!! 

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια απορία , έχω έκτος σχεδίου 10 ανεξάρτητα ισόγεια (studio) στα οποία μεταξύ τους ισχύει οριζόντια ιδιοκτησία χωρίς αποκλειστικές χρήσεις, δλδ ακόμα και οι βεράντες τους είναί κοινόχρηστες.

Μπροστά σε κάθε σπιτάκι, ειναι έτσι διαμορφωμένο εκ κατασκευής και άδειάς, που δημιουργείται ένας μικρός ημιυπαιθριος , δλδ η πλάκα οροφής του ισογείου εξέχει ένά μέτρο από το περίγραμμα και αριστερά και δεξιά του προσώπου, υπάρχεί τοίχος μέχρι την πλάκα. Δλδ έχει δημιουργηθεί ένας ημιυπαιθριος 1 Χ το πρόσωπο κάθε ενός.

 

Το ερώτημά είναί : αν αυτός ο χώρος έχει κλειστεί, μπορεί να θεωρηθεί σαν παρακολούθημα του διαμερίσματος για να μπορέσει να τακτοποιηθει ;

Επισημαίνω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωσή δεν μπορώ να έχω συναίνεση

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν είπα ότι οι οικοδομές είναί κατασκευασμένες προ ΓΟΚ 85 που δεν υπήρχε ή εννιά του ΗΧ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.