Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ας μείνουμε λίγο σε αυτό που ρώτησα.

 

ΚΑΝΑ η απόφαση πλειοψηφίας πολυκατοικίας είναι κάτι σαν αυτό που βρήκα στο google για χρωματισμούς όψης και επισυνάπτω, απόσπασμα από το βιβλίο της πολυκατοικίας, με απλές υπογραφές των ιδιοκτητών που συμφωνούν (οι υπόλοιποι που διαφωνούν λογικά δεν πάνε καν στην συνέλευση και γενικά δεν υπογράφουν). Φυσικά στην περίπτωση μας θα γράψουμε τις ακριβώς γίνεται, τα περί του νόμου κ.τ.λ.

 

Δηλαδή ένα χαρτί χωρίς γνήσιο υπογραφής. Αρκεί αυτό ? Μου φαίνεται λίγο ανεπίσημο...

 

 

                   

 

                            ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
                            ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
 
Σήμερα ….. / ….. / 2007, συνήλθε η Γενική Συνέλευση των Ιδιοκτητών της Πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην οδό …………………………………., αριθμό …… O.T……… και αποφάσισε όπως προβεί σε ανάπλαση της προσόψεως του κτιρίου, κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων που ο 8ήμος Κοζάνης έχει θεσπίσει.
Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί τον / τη 8ιαχειριστή / 8ιαχειρίστρια της Πολυκατοικίας κο / κα …………………………………… για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας καθώς και την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων για το πρόγραμμα "ΑΝΑΠΛΑΣΗ Τ<Ν ΟΨΕ<Ν", καθώς και να εισπράξει το ποσό της επιδότησης που θα χορηγηθεί από το 8ήμο Κοζάνης..
 
Κοζάνη, ……. / …… / 2007
 
 
Ονόματα & Υπογραφές Ιδιοκτητών Α.8.Ταυτότητας Ημ/νία Εκδ.Α8Τ Ποσοστό Ιδιοκτησίας
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Το παρόν αποτελεί ακριβές αντίγραφο – απόσπασμα από το Βιβλίο Γενικών Συνελεύσεων της
πολυκατοικίας.
 
Κοζάνη, ……. / …… / 2007
 
 
Ο Βεβαιών 8ιαχειριστής

 

 

apofash genikis sineleysis(2).pdf

Link to comment
Share on other sites

nik

Σε παρόμοια περίπτωση με φωταγωγό(και δώμα) στον 4014  έβαλα τους συνιδιοκτήτες να υπογράψουν με γνήσιο απο ΚΕΠ πως αποδέχονται ακριβώς τη ρύθμιση που γίνεται στον κοινόχρηστο χώρο, το ανέβασα στις "αναθέσεις" μαζί με του ιδιοκτήτη και ανέφερα στα σχόλια πως οι τάδε ιδιοκτήτες....συνιδιοκτήτες με τόσο ποσοστό....κλπ από τη σύσταση συναινούν. Νομίζω πως ένα pdf με πρώτη την απόφαση της συνέλευσης συννημένη μαζί με τις Υ.δηλώσεις (που θα καλύπτουν τουλάχιστον την πλειοψηφία) θα προστατεύει εσένα σε κάθε περίπτωση ώστε να μην μπλέκεις με δίκαιο πολυκατοικίας σε περίπτωση που κάτι (έχει)πάει στραβά.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα έβαζα τον ιδιοκτήτη να μου υπογράψει αυτός και μόνο Υ.Δ (με το γνήσιο)

με την οποία θα μου δηλώνει ότι μου παρέδωσε την απόφαση πλειοψηφίας της πολ/κίας 

και τίποτα παραπέρα._

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω πως για καλύτερη κατοχύρωση υπεύθυνες δηλώσεις των συνιδιοκτητών με θεώρηση γνησίου υπογραφής είναι απαραίτητες. ένα πρακτικό κιόλας γενικής συνέλευσης που να αποδεικνύει ότι έγινε σύγκληση γενικής συνέλευσης και ενημερώθηκαν όλοι οι συνιδιοκτήτες καλό είναι.

 

να ρωτήσω τώρα γνώμες για ειδική περίπτωση:

 

σε 'οικογενειακή' πολυκατοικία με σύσταση οριζοντίου και καλές σχέσεις συνιδιοκτητών έχει συμβεί το εξής παράδοξο: ο ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου έχει κάνει αυθαίρετη προσθήκη στην κοινόχρηστη ταράτσα μετατρέποντας το σπίτι του σε διώροφο με εσωτερική σκάλα!! εκτός αυτού στην κοινόχρηστη ταράτσα έχει ανεγείρει και μια ανεξάρτητη λειτουργικά γκαρσονιέρα με πρόσβαση από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο που έφτανε στην 'πρώην' ταράτσα!!

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by cv94013
Link to comment
Share on other sites

υπερβάσεις δόμησης κχ και ύψους έχεις + μια λοιπή παράβαση για τη τρύπα στη πλάκα για τη μεζονέτα. Για τη ρύθμιση όπως τα είπες

Διαβάζεις καταστατικό και βλέπεις τι απαιτεί. Απόφαση γεν. συνέλευσης ή απλή πλειοψηφία. 

Συμφωνώ για το πρακτικό της γεν. συνέλευσης που ανέφερες,  με υπογραφές από τους ιδιοκτήτες με τα αναφερόμενα ποσοστά τους και αντίγραφα των θεωρημένων υ.δηλώσεών τους για το δικό σου αρχείο. 

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά 

τι υπογραφές από όλους και τέτοια,,

Για το θεό!!

 

ο νόμος μιλάει για πλειοψηφία κατά τον α' ή β' τρόπο

 

Και μετά έρχεστε και διαμαρτύρεστε για την νοοτροπία ορισμένων υπαλλήλων!!!

Τι είναι αυτά όταν τα πολύ απλά τα κάνουμε σύνθετα!!

θα στείλω 50 άτομα για το γνήσιο κλπ

(υ.γ ζητώ συγνώμη για το ύφος μου-ώρα που 'ναι..)

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα κράτος που μόνο κατ΄ ευφημισμό πλέον μπορείς να το ονομάζεις έτσι, που προσπαθεί να σου φορτώσει όλες τις στρεβλώσεις του πάνω σου όχι μόνο θα τους στείλεις για υπογραφές και στην άκρη του κόσμου θα πάνε αν απαιτείται. 

 

 

Και πάμε σε ένα παράδειγμα. Το γεγονός ότι κάποιος υπογράφει χωρίς γνήσιο, (πχ ιδιοκτήτης λέει στον ενοικιαστή ..."έλα μωρέ κατέβα εσύ στη γεν. συνέλευση και τράβα μια τζίφρα αντί για μένα να μην έρχομαι γιατί βαριέμαι)  δύναται μετά να αμφισβητήσει τη συναίνεσή του και να σε τρέχει δικαστικά? Υποθέτω πως ναι.

 

Κατά τη γνώμη μου ο κάθε ιδιοκτήτης να προσέλθει στη γεν. συνέλευση με την δήλωση συναίνεσης υπογεγραμμένη με γνήσιο υπογραφής από το ΚΕΠ και να συνταχθεί πρακτικό απόφασης της γ.σ που να αναφέρει ότι οι χ ιδιοκτήτες κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να επιτρέψουν στον τάδε να υπάγει την αυθαίρετη κατασκευή στον κ.χ της πολυκατοικίας  στις διατάξεις του ν. 4178. Συνημμένα της απόφασης  οι χ θεωρημένες Υ.Δ των ιδιοκτητών. 

 

Αν δεν γίνει με απόφαση γ.σ πως θα γνωρίζει ο μηχανικός πόσοι ιδιοκτήτες είναι και ποιοι είναι στη πολυκατοικία. 

Από κει και πέρα Βασίλη ο καθένας αποφασίζει όπως θεωρεί καλύτερα για τη δική του προστασία.

¨Όπως έγραψε και κάποιος..."η επιβίωση δεν είναι υποχρεωτική"  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 thanks για την απάντηση. πιστεύεις απλά ότι για αυθαίρετη δόμηση αυτής της κλίμακας σε κοινόχρηστο χώρο ο ιδιοκτήτης θα είναι καλυμμένος ιδιοκτησιακά με υπεύθυνες δηλώσεις και πρακτικό γενικής συνέλευσης?

 

σκεφτόμουνα μέχρι και για τροποποίηση σύστασης με μοίρασμα των χιλιοστών του αρχικού διαμερίσματος στο διώροφο πλέον διαμέρισμα και στην γκαρσονιέρα έτσι ώστε να μπορεί κιόλας αυτή να μεταβιβαστεί στο μέλλον αυτόνομα. βέβαια για να γίνει τροποποίηση σύστασης απαιτούνται βεβαιώσεις νομιμότητας απ'ολες τις οριζόντιες, άρα και από αυτή που για να γίνει επανερχόμαστε στο αρχικό σενάριο ότι ξεκινάμε δηλαδή με ΥΔ και πρακτικό. 

 

όσον αφορά στον αριθμό δηλώσεων: μία δήλωση εννοείται αν και είναι δύο ανεξάρτητα λειτουργικά ιδιοκτησίες?

 

ΚΑΝΑ δε θα τους στείλουμε δα και στο Sao Tome and Principe που έκανε τις business του ο Κος Πάλλης στο ΚΕΠ θα πάνε!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ένας ο φερόμενος ιδιοκτήτης, άρα γίνεται και με μια δήλωση.

Κατά τα άλλα δυνάμει του 11/δ/i είσαι καλυμμένος αν γίνουν όσα προαναφέρθηκαν. 

Link to comment
Share on other sites

το 11.δ.i πιστεύω πως μιλάει για κοινόκτητες αυθαίρετες κατασκευές επί κοινοχρήστων χώρων που ρυθμίζονται με πλειοψηφία, αλλά που παραμένουν στην κυριότητα ακόμα και αυτών που για παράδειγμα δεν υπέγραψαν. εδώ έχουμε την περίπτωση 'ιδιόκτητων' σε κοινόχρηστο χώρο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.