Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μπορείς να περιγράψεις το συνολικό ακίνητο.....

Υπάρχει σύσταση σε αυτό.....

Δεν υπάρχει σύσταση. είναι μια κατοικία 104 τμ όπως είπα χτισμένη πάνω σε πιλωτή σε οικόπεδο 156 τμ. Τμήμα της πιλωτης κλείστηκε και έγινε διαμέρισμα 35 τμ. Ο ιδιοκτήτης πέρα από αυτό δεν έχει άλλη κατοικία. Δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το εξηγήσω...

Link to comment
Share on other sites

 nikosantonakas, on 04 Mar 2014 - 22:08, said:

 βασει εφκυκλιου ΥΔ=70/70τμ<<λαμβάνεται υπόψη το ποσοστό δόμησης που αντιστοιχεί σε κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία >>κ πιο κατω ξεκαθαριζει<<Αν αναφέρονται στον πίνακα κατανομής μεικτά και καθαρά τετραγωνικά μέτρα που αντιστοιχούν σε κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία(αναφερεται σε τμ κ οχι ποσοστα),>> 

για το παραδειγμα του Δημητρη κ το #496? γνωμες?

Ξεκαθαρίζει ότι σε όλους τους υπολογισμούς (άρα και για να βρείς ποσοστό δόμησης),  λαμβάνεις υπόψη τα καθαρά και όχι τα μεικτά. Είναι που είναι η εγκύκλιος ''νύχτα βαθιά'' φαντάζεσαι να μην ξεκαθάριζε και αυτό?? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σύσταση. είναι μια κατοικία 104 τμ όπως είπα χτισμένη πάνω σε πιλωτή σε οικόπεδο 156 τμ. Τμήμα της πιλωτης κλείστηκε και έγινε διαμέρισμα 35 τμ. Ο ιδιοκτήτης πέρα από αυτό δεν έχει άλλη κατοικία. Δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το εξηγήσω...

 

Υποθέτω ότι το ακίνητο έχει ΟΑ.

Mπορείς κατά την προσωπική μου άποψη να το βάλεις (αν θέλεις) ως "κύρια και μοναδική κατοικία", αν και τα συνολικά τ.μ. αυτής είναι πάρα πολλά και μάλλον δεν θα τα καλύπτουν οι "οικογενειακές του ανάγκες" (70 + παιδιά κ.λπ.).

Αν όντως είναι έτσι, τότε μπορείς και να το βάλεις απευθείας ως "άλλη κατοικία".

Να τον βάλεις να κάνει διόρθωση στο τελευταίο Ε9 τα τ.μ. και να τα βάλει όλα (π.χ. 139 τ.μ.) ή αν ακολουθήσεις τη λύση της "άλλης κατοικίας" να προσθέσει "διαμέρισμα ισογείου 35 τ.μ. αν τα υπόλοιπα είναι σωστά).

Την αυθαιρεσία (35 τ.μ.) να την υπολογίσεις ως ΥΔΚΧ.

Link to comment
Share on other sites

Για μενα παλι δεν μπορεις να το βαλεις ως κυρια και μοναδικη κατοικια καθοτι ειναι λειτουργικα ανεξαρτητα το διαμερισμα του οροφου με το διαμερισμα της PILOTIS.

 

Στην δηλωση του Ε1 ως κυρια κατοικια δεν παιζει ρολο αν εχει γινει συσταση ή οχι...

Link to comment
Share on other sites

σωστα ολα οσα  αναφερατε

 

ομως το θεμα εχει ακομα μια παραμετρο...

 

Υπαρχει ενα οικοπεδο...εχει χτισθει  μια οικοδομη...δεν  εχει γινει  συσταση ΟΙ..

Αυτο σημαινει οτι  όσα  τμ.τακτοποιηθουν θα "μετρησουν"στον  υπολοιπο αχτιστο σδ..

 

Εκτος αυτου, δεν μας  εχει πει ο ερωτων ποιος ειναι ο υπολοιπομενος  σδ του οικοπεδου...διοτι αν εχει μεγαλο υπολοιπο...τοτε  δεν ειναι "μοναδικη"

 

και, τελικα,

 

αν εχει υπολοιπα σδ...μηπως  θα ηταν προτιμωτερο να κανει νομιμοποιηση???

Link to comment
Share on other sites

Και όταν έχουμε υπόγειο που δεν μέτρησε στη δόμηση πάμε με τα λίγα χιλιοστά που θα έχει και βγάζουμε συντελεστή 200%? Ή όταν λες "πραγματική δόμηση προς σύνολο πραγματοποιούμενης δόμησης" συμπεριλαμβάνεις όλες τις επιφάνειες, άσχετα αν μετρούν ή όχι στον σ.δ.?

 

Δηλαδή κατ' ουσία ''διορθώνουμε ως προς το ορθό'' (αποκλειστικά για τον υπολογισμό προστίμου) τα ποσοστά ιδιοκτησίας όπως θα έπρεπε να είναι με βάση την άδεια (m2 O.I./ max Δόμηση = Ποσοστό ιδιοκτησίας) & όχι τα m2 της Ο.Ι. που προκύπτουν από τα ποσοστά της Σύστασης (όπου τα ποσοστά στην Σύσταση πολλές φορές ορίζονται αυθαίρετα) * max Δόμηση

Λογικότατο.

Αρχίζω & ''ψήνομαι'' (Οπως λέει και ο λαός: ήθελα να πέσω καλά που μ''έριξες).

Τουλάχιστον ως προς τις Ο.Ι. που μετράνε στην δόμηση.

Πως το εφαρμόζουμε σε υπόγεια όπου δεν μετράνε στην δόμηση ???

1)Πως το εφαρμόζουμε σε υπόγεια όπου δεν μετράνε στην δόμηση ???

2)Για την ευρεση κατηγοριας στις περιπτωσεις που συζηταμε (μη συμφωνιας ποσοστων ΟΙ κ επιφανειας),πως γινεται ο υπολογισμος?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

1) Στα υπόγεια που δεν μετράνε στον σ.δ. δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ποσοστό δόμησης (αφού η δόμηση δεν μετράει) και το μόνο που μένει είναι να κάνουμε τους υπολογισμούς με τα χιλιοστά. Εκτός αν διαχωρίσουμε τη δόμηση για τον υπολογισμό του ποσοστού δόμησης από τη δόμηση για τον υπολογισμό του σ.δ. και υπολογίσουμε το ποσοστό δόμησης θεωρώντας ως δόμηση κάθε δομημένο χώρο (άσχετα αν μέτρησε ή όχι στον σ.δ.). Ούτε αυτή η λύση μου φαίνεται παράλογη αλλά όσο δεν έχει διευκρινιστεί προτιμώ να φυλάω τα ρούχα μου και να υπολογίζω αυτές τις περιπτώσεις με τα χιλιοστά που μοιραία βγάζουν πολύ μεγάλο συντελεστή (σχεδόν πάντα 200%).

Link to comment
Share on other sites

1) Στα υπόγεια που δεν μετράνε στον σ.δ. δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ποσοστό δόμησης (αφού η δόμηση δεν μετράει) και το μόνο που μένει είναι να κάνουμε τους υπολογισμούς με τα χιλιοστά. Εκτός αν διαχωρίσουμε τη δόμηση για τον υπολογισμό του ποσοστού δόμησης από τη δόμηση για τον υπολογισμό του σ.δ. και υπολογίσουμε το ποσοστό δόμησης θεωρώντας ως δόμηση κάθε δομημένο χώρο (άσχετα αν μέτρησε ή όχι στον σ.δ.). Τελικα αυτο πρεπει να ειναι το σωστο κ οτι δεν μετρα στη Δομηση απλα αφορα  μονο κ μονο την ευρεση κατηγοριαςΟύτε αυτή η λύση μου φαίνεται παράλογη αλλά όσο δεν έχει διευκρινιστεί προτιμώ να φυλάω τα ρούχα μου και να υπολογίζω αυτές τις περιπτώσεις με τα χιλιοστά που μοιραία βγάζουν πολύ μεγάλο συντελεστή (σχεδόν πάντα 200%).

  διοτι  κατι που δεν μετρα στο σδ   ,το βαζουμε   σαν επιφανεια (πχ επεκταση υπογειο)  για την ευρεση  ΥΔ

Μηπως οτι δεν μετρα στη δομηση(εγκ4) αφορα μονο την καταταξη σε κατηγορια? κ αρα στα υπογεια ,βχ ,με ΟΑ εχουμε παντα κατ4 ανεξαρτητως ποσοστου ΟΙ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.