Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@sopver

Τα κοινόχρηστα μπορούν να δηλωθούν είτε με όλο το κτίριο είτε μόνα τους.
Η δήλωση θα είναι μία με όλους τους ιδιοκτήτες.

• Απαντήσεις 179
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Επομένως θεωρείται αυθαιρεσία σε κοινόχρηστο χώρο, δεν λαμβάνεται υπόψη ότι με βάση τη σύσταση είναι ο "αέρας" των 4 ιδιοκτητών (διαφορετικοί από αυτούς που έχουν τις κατοικίες σε Ισόγειο και Α' όροφο).

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αφού υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, είναι καθορισμένοι οι κοινόχρηστοι χώροι.
Προφανώς, το δώμα είναι κοινόχρηστο.
Οι ιδιοκτήτες των μελλοντικών διαμερισμάτων δεν συμμετέχουν (λογικά) στα κοινόχρηστα.
Οπότε η τακτοποίηση θα γίνει από τους άλλους, δηλαδή όσους έχουν ποσοστό κοινοχρήστων στον πίνακα αναλογισμού.

Edited by Equalizer
  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε

image.jpeg.87ea46b3e5b6032ce400c1abc27c1eae.jpeg

Σε οικόπεδο έχω  2 κάθετες με κτίσματα. Οι κάθετες διαχωρίζονται σύμφωνα με την κόκκινη γραμμή. Ρυθμίζω την αριστερή κάθετη και συνάμα θέλω να συστήσω σε αυτήν και οριζόντιες. Όμως οι 2 όροφοι της δεξιάς οικοδομής με κίτρινη απόχρωση (4,0*1,00μ) εισέρχονται μέσα στην αριστερή κάθετη χωρίς να περιλαμβάνονται στα εμβαδά των οριζοντίων της υπάρχουσας σύστασης της. Για να μην τροποποιήσουμε και τις κάθετες και τις οριζόντιες η Συμβ/φος μας προτείνει να τα συμπεριλάβουμε στην υπό σύνταξη  σύσταση. Τα ερωτήματα μου   είναι:

1. να περιγράψω ότι έχω τριώροφη οικοδομή ή διώροφη (γνώμη μου διώροφη)

2. να τα βάλω ως ανεξάρτητες οριζόντιες (π.χ Α4-Α5)-ή ως Α4 αποθήκη με ύψος τάχα 6μ ή ως παρακολούθημα ενός διαμερίσματος

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσιεύτηκε
On 11/5/2025 at 8:37 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

... Για να μην τροποποιήσουμε και τις κάθετες και τις οριζόντιες ...

Δεν παίζει αυτό.

Ξεκάθαρη παραβίαση της σύστασης καθέτων.

Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να επιλέξουν ένα από τα δύο:

α) Να καταργήσουν την κάθετη σύσταση, το οποίο σημαίνει αυτομάτως και κατάργηση των οριζοντίων ιδιοκτησιών, οπότε πεταμένα λεφτά τα μπαλαμούτια της συμβολαιογράφου, ή

β) θα κόψουν με αδιατάραχη τα πλεονάζοντα τμήματα. Αυτό είναι και το πιθανότερο, ακόμα και αν η σύσταση καθέτων έγινε εκ των υστέρων.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

@ΚΑΝΑ Καλησπέρα Βασίλη.

Αυτή τη στιγμή η υφιστάμενη σύσταση καθέτων είναι εξόχως προβληματική καθώς στην αριστερή κάθετη εισέρχεται τμήμα-στατικά ενιαίο-του δεξιού κτιρίου (δεξιά κάθετη). Προφανώς συζητάμε για αυθαίρετα τμήματα (έρκερ;) της δεξιάς οικοδομής ή λανθασμένη-εξαρχής σύσταση καθέτων. Αυτό που προτείνει η συμβολαιογράφος είναι παντελώς λανθασμένο. Πως ακριβώς θα συμπεριλάβει στην μικτή κάθετη που θα συσταθεί στην αριστερή κάθετη, κτιριακά τμήματα που δεν ανήκουν αυτοτελώς, στα όρια χρήσης της; Είναι γνωστή προβληματική ιστορία που έχεις ένα κτίριο να πατάει ταυτόχρονα σε δυο όμορα οικόπεδα. Η άποψή μου είναι να γίνει κατάργηση κάθετων και νέα σύσταση, έτσι ώστε τα υπερκείμενα-παρανόμως εισερχόμενα στην αριστερή κάθετη-τμήματα του δεξιού κτιρίου να συμπεριληφθούν στα όρια χρήσης που θα τροποποιηθοούν της δεξιάς κάθετης. 

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

καλή σας μέρα και σας ευχαριστώ και τους δύο για την άμεση απάντησή σας.

Προφανώς τα ίδια τους είπα και εγώ και επιπλέον ότι η Ο.Α της τριώροφης εκδόθηκε παράνομα, γιατί η απόσταση μεταξύ οικοδομών είναι 1,0 μ Αλλά η κατάργηση και οι τροποποιήσεις καθέτων και οριζοντίων θα τους βγει "ο κούκος αηδόνι". Οπότε με δεδομένο ότι το πρόβλημα όπως σωστά το εντοπίζεται και εσείς θα προκύψει στις επόμενες γενιές, ας πούμε ότι προχωρώ στις Σ.Ο βάζοντας τα 2 έρκερ (α΄και β' ορόφου της παρακείμενης ως μια αυτοτελή με ύψος 6,0μ) με σκοπό όταν κάποτε κατεδαφιστεί η διώροφη κερ/πής η επόμενη γενιά μηχανικού να μπορεί να ισχυριστεί ότι κατεδαφίζονται μόνο οι λοιπές οριζόντιες της διώροφης και ότι τάχα παραμένει αυτή (που συμβολαιογραφικά ευσταθεί αδιάφορο αν στατικά συνδέεται με την τριώροφη) και ο μελλοντικός μηχανικός να συστήσει νέες οριζόντιες στην αριστερή κάθετη. Υπόψη ότι στο ισόγειο (λόγω των έρκερ) σχηματίζεται Η/Χ.   

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη καλημέρα. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Να το ξεχάσουν. Δεν μπορείς να θεωρήσεις τμήμα του δεξιά κτιρίου (2 έρκερ) ως να ήταν αυτοτελής και στατικά ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Αυτά τα έκαναν παλιά που άλλα έδειχναν και άλλα ίσχυαν.  Το πρόβλημα είναι από τα πιο σοβαρά και δυσεπίλυτα που συναντάμε. Ως εκ τούτου, η λύση θα είναι κοστοβόρα και χρονοβόρα. 

• Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.