Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

1) Διαμερισμάτωση ισόγειου δεν έχεις.

Μάλλον για τροποποίηση σύστασης πάει, αν θέλει βεβαια ο ιδιοκτήτης του καταστηματος.

Διαβασε τον κανονισμο και δες αν δινει το δικαιωμα σε οσους εχουν χιλιοστα να τροποποιουν μονομερως την συσταση διαφοροποιωντας στοιχεια που αφορουν τις ιδιοκτησιες τους.

 

2) Η σκαλα στον Α΄οροφο παει με αναλυτικο

 

3) Η εφορια δεν θα ελεγξει τιτλους ιδιοκτησιας.

ΑΝ ερθει για αυτοψια, θα ελεγξει τα μέτρα που αναφερονται στο μισθωτηριο. Δεν θα το προχωρησει πιο περα....μεχρι εκει.

 

Παντως συμβουλεψε και τον ιδιοκτητη, επειδη δεν ξερεις μελλοντικα ΠΟΥ και σε ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ μπορει να του δημιουργηθει προβλημα, να προχωρησε στην τροποποιηση που σου λεω στο (1). Αν φυσικα εχει αυτο το δικαιωμα και δεν απαιτειται συνεναιση κτλ κτλ κτλ....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οριζόντια ιδιοκτησία διαχωρίστηκε σε 2 αυτοτελης..φυσικά κάνω μια δήλωση συνυπάρχουν αυθαιρεσίες και στις 2 πλέον ιδιοκτησίες και έχω και αναλυτικό..πρέπει να δηλώσω και διαφορετική διαμερισμάτωση???

Link to comment
Share on other sites

Σε οριζόντια ιδιοκτησία άλλαξε θέση το μπάνιο και η κουζίνα, αυτό αποτελεί διαμερισμάτωση??Εχω αναλυτικό για εξώστες, πρέπει να περάσω εκεί και με αναλυτικό τις όποιες αλλαγές ? , ή να κάνω ένα νεο ΦΚ με μόνη παράβαση την <<διαμερισμάτωση>> ? υπάρχει περίπτωση να θεωρείται αλλαγή διαρρύθμισης και να μην απαιτείται πρόστιμο??

Link to comment
Share on other sites

Αν άλλαξαν θέση εντός της οριζόντιας ιδιοκτησίας, χωρίς δηλαδή αλλαγή περιγράμματος της ο.ι. τότε είναι αλλαγή διαρρύθμισης, δεν απαιτείται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.. Το ερώτημα είναι το εξής:

 

Άδεια οικοδομής του 1959. Η οριζόντια ιδιοκτησία είναι 108 τ.μ.

Προ 15 ετίας χτίζεται τοίχος και χωρίζεται σε οικία (40 τ.μ.) και εστιατόριο(68 τ.μ.).

Έχει χαρτί από το δήμο αθηναίων που λέει οτι για το χώρο που χρησιμοποιείται ως εστιατόριο δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης.

Μπορεί να διορθωθεί, off the record, με άδεια μικρής κλίμακας ή θέλει οπωδήποτε τακτοποιήση????

Edited by Thanos83
Link to comment
Share on other sites

Αν άλλαξαν θέση εντός της οριζόντιας ιδιοκτησίας, χωρίς δηλαδή αλλαγή περιγράμματος της ο.ι. τότε είναι αλλαγή διαρρύθμισης, δεν απαιτείται τίποτα.

Πως το στηρίζουμε αυτό??αφού άλλαξαν θέση τα μηχανολογικά..π.χ. η κουζίνα πήγε στη θέση υπνοδωματίου..Πρέπει να υπολογίσουμε τις αλλαγές αυτές με αναλυτικό ή με 1 500ρικο ως διαμερισμάτωη Η με απλή αναφορά στην τεχνική έκθεση βασιζόμενοι όμως σε κάποιο άρθρο του Ν4178??

Εγω στην ιδιοκτησία έχω ήδη αναλυτικό, μήπως πρέπει να εντάξω εκεί και αυτές τις αλλαγές??

Link to comment
Share on other sites

N.4178, Άρθρο 23, παράγραφοι 9 και 10:

 

9. Η διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή και απαλλάσσεται της υποχρέωσης υπαγωγής στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου.
10. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ και δεν καταβάλλεται παράβολο.

 

Η περίπτωσή σου (αν δεν έχει αλλάξει το περίγραμμα της αδείας) είναι ξεκάθαρα εσωτερική διαρρύθμιση και δεν συνιστά αυθαιρεσία. Οι αλλαγές στα μηχανολογικά αναφέρονται στην παρ.10 η οποία όμως μιλάει για τις περιπτώσεις διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου.

Link to comment
Share on other sites

ναι, αλλά η παράγραφος 9 αναφερεται στην έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας (περί μή υπαγωγής), αν όμως υπαχθείς και έχεις αλλαγή στα μηχανολογικά..μήπως τότε πρέπει να π΄νε με αναλυτικό??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.