Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Σταυλικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (δικαιολογητικά, πρόστιμα κ.τ.λ.)


Recommended Posts

έχω περίπτωση όπου στο ένα γήπεδο είναι ο στάβλος και σε άλλο είναι οι αποθήκες. Το helpdesk μου είπε να γίνουν δύο δηλώσεις. Όμως στην ενιαία ενίσχυση στο ένα γήπεδο είναι δηλωμένος ο στάβλος ως σταυλική εγκατάσταση και κατά δήλωση των υπαλλήλων δεν υπάρχει πεδίο στο σύστημα του οπεκεπε που να μπορείς να βάλεις τις αποθήκες ως αποθήκες ή άλλο σταύλο αφού βάζουν μόνο μία σταυλική εγκατάσταση. Έχει δηλωθεί το γήπεδο με τις αποθήκες και από το απόσπασμα χάρτη φαίνεται ότι υπάρχουν κτίσματα μέσα. Όμως στο απόσπασμα χάρτη που εκτυπώνουν, το οποίο είναι 2φυλλο, στην μεν πρώτη περίπτωση αναγράει στάβλος, στη δε άλλη αναγράφει ότι το έχεις δηλώσει, δλδ βοσκότοπος ή αγρανάπαυση ή καλλιέργεια κλπ...helpdesk δεν γνωρίζουν καθόλου από το σύστημα του οπεκεπε. Θεωρείτε ότι μπορώ να δηλώσω τις αποθήκες ως σταυλική εγκατάσταση ή θα πουν αύριο ότι οι αποθήκες δεν εξυπηρετούν τη σταυλική εγκατάσταση και έπρεπε να πάει με την κλασσική δήλωση χωρίς οικοδομική άδεια ΥΔ κλπ? 

Φίλε Κέφαλε , έχω ακριβώς ίδια περίπτωση, σήμερα όλη μέρα αυτό ψάχνω. και στην τελευταία σελίδα , βρήκα την ερώτησή σου. μήπως έβγαλες καμιά άκρη. (κι εγώ πιστεύω πως πως αν είναι ήδη το γήπεδο δηλωμένο στον οπεκεπε,έστω και αγρανάπαυση κλπ, μπορούμε να το κάνουμε)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 793
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εφόσον φαίνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώστε τα κανονικά. Δε λέει πουθενά ο νόμος ότι έπρεπε να έχεις δηλώσει τα κτίρια...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον φαίνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώστε τα κανονικά. Δε λέει πουθενά ο νόμος ότι έπρεπε να έχεις δηλώσει τα κτίρια...

είναι που αυτά τα γήπεδα δεν έχουν σταυλική εγκατάσταση, αυτή βρίσκεται αλλού(επιπλέον ο νόμος λέει για μύλους ζωοτροφών σε ανεξάρτητο γήπεδο- στην εγκύκλιο- και δεν λέει για αποθήκες ζωοτροφών)... ίσως με δύο δηλώσεις, όπου στην τεχνική έκθεση να συσχετίσουμε την μία με την άλλη; 

Link to comment
Share on other sites

αλλου ? ποσο αλλου? νομιζω συναδελφοι welsh και χεniared  οτι χρηζει ενδελεχεστερη ερευνα και ερμηνεια η περιπτωση   γιατι αλλο το κτημα υπο   αγραναπαυση και αλλο η σταυλικη εγκατασταση.Υπερ της ασφαλειας 2 δηλωσεις 2 παραβολα  κοκ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αντιμετωπίζω και εγω παρόμοια περίπτωση.

Υπήρχε παλαιά σταυλική εγκατάσταση με αποθήκες και συνοδά κτίρια. Κάποια στιγμή έγινε μεταβίβαση, στο γιό, γηπέδου με τα κτίρια της σταυλικής εγκατάστασης όχι όμως και το γήπεδο που περιέχει τις αποθήκες. Στην πραγματικότητα η μονάδα χρησιμοποιεί όλα αυτά τα κτίρια. Σήμερα θέλουν να ρυθμίσουν τις αυθαιρεσίες των κτιρίων, και ο πατέρας να μεταφέρει το γήπεδο και την αποθήκη της μονάδας, που είναι ακόμη στο όνομά του, στο γιό του.

Αφού γίνεται μια δήλωση στον ΟΣΔΕ για τα κτίρια της σταυλικής εγκατάστασης (άρα και των συνοδών κτιρίων-αποθηκών) πως θα δώσω εγω βεβαίωση για τη μεταβίβαση της αποθήκης???

Πιστεύετε πως πρέπει να κάνω ξεχωριστή δήλωση και να υπολογιστεί πρόστιμο με ΥΔ κλπκλπ??

Link to comment
Share on other sites

δεν λες "πώς" εγινε η κατατμηση του αγρου σε ενα "Β'  τμήμα  προς τον γιό και πώς κρατησε το αλλο "Α"  ο πατερας..

υποθετω οτι "βρηκαν "καποιον" τροπο.

 

Το θεμα ειναι αν ο γιος ειναι γραμμενος αρμοδιως...........

σαν ιδιοκτητης του Β' τμηματος και σαν ενοικιαστης του Α που ανηκει στον πατερα.........[η δηλωση γινεται απο τον ιδιοκτητη]

Link to comment
Share on other sites

Δεν έγινε κατάτμηση, η συνολική έκταση προέρχεται απο διαφορετικά συμβόλαια αγοράς. Έγινε μεταβίβαση του ενος τιτλου με τις κυρίως σταυλικές εγκαταστάσεις.

Όσο για τη δήλωση, είναι στο όνομα του γιού και νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) δεν απαιτείται ενοικιαστήριο γιατι μεταξύ γονέα-παιδιού γίνεται απλό παραχωρητήριο με μια υπεύθυνη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

η εγκ. 4 τα λεει αναλυτικα στην παρ. 44

 

Αναφερει και τις "ενοικιαζομενες"
 

αλλά, και η παραχωρηση χρησης εχει την ιδια εννοια...της χρησης προς ασκηση κτηνοτροφικης δραστηριοτητας.

Αρα,  καλυπτεσαι...

Link to comment
Share on other sites

οπότε συμπεραίνουμε :

1. στον ΟΣΔΕ ο γιος δηλώνει με μια δήλωση

  -τις κυρίως σταυλικές εγκαταστάσεις ως κτίρια σε δικό του γήπεδο και

  -μόνο ως γή τα γήπεδα που βρίσκονται τα συνοδά κτίρια-αποθήκες, με παραχωρητήριο απο τον πατέρα, (εφόσον αυτά τα κτίρια δε δηλώνονται απο μόνα τους στον ΟΣΔΕ)

2. ο γιός κάνει μια δήλωση αυθαιρέτου για όλα, δηλ για την σταυλική εγκατάσταση που βρίσκεται στο δικό του γήπεδο και για την αποθήκη-συνοδά κτίρια που βρίσκονται στο γήπεδο του πατέρα.

3. στη συνέχεια εκδίδεται βεβαίωση που θα χρησιμοποιηθεί για μεταβίβαση γης και συνοδών κτιρίων-αποθήκης απο τον πατέρα στον γιο.

πως σας φαίνεται η διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

 το ερωτημα -επι μισθωμενων- εχει απαντηθει απο τον παύλο..

 

Pavlos33

Δημοσίευση 05 Μάρτιος 2015 - 22:18

kat2011, on 04 Mar 2015 - 12:03, said:snapback.png

Καλημέρα,
1. Βρήκα από οπεκεπε την ενιαια δηλωση εκμετάλλευσης αλλά δεν μπορούν να βγάλουν τα απόσπατα χάρτη γιατί το σύστημα είναι κλειστό.
Τι κάνω εδώ προχωράω την δήλωση και το αφήνω ως εκκρεμότητα όταν μπορέσουν να μου βγάλουν και τον χάρτη?
2. Σε περίπτωση που υπάρχει ενοικιαστής ή δήλωση γίνεται στο όνομα του ιδιοκτήτη;

 

 

1.     Ο χάρτης που "πατάει" η εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ (δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης) είναι αυτός της google και μάλιστα όχι επικαιροποιημένος. Η εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό είναι ανοιχτή για τις νέες δηλώσεις δικαιωμάτων του 2015. Ο πελάτης σου, αν δεν κάνει ο ίδιος τη δήλωση, να μεταβεί στον τοπικό φορέα που αναλαμβάνει δηλώσεις για να λάβει ότι απαραίτητο στοιχείο χρειάζεσαι, αφού υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνει δήλωση στον οργανισμό για την ενίσχυσή του.

Πάντως σύμφωνα με τα δικαιολογητικά, αυτό που χρειάζεσαι είναι το αντίγραφο της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (από ΟΠΕΚΕΠΕ) ή αν το έχει κρατήσει από πέρυσι ο πελάτης. Το απόσπασμα χάρτη δε νομίζω να ενδιαφέρει από ποια εφαρμογή θα προκύπτει. Η διατύπωση του νόμου αναφέρει ΄"τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από το μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων".  

2.    Αυτό είναι ένα ζήτημα, αν ο εκμεταλλευτής κτηνοτρόφος έχει το μαντρί με μισθωτήριο, οπότε το πιθανότερο είναι ο μισθωτής να λαμβάνει και την ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το δικό του όνομα θα αναγράφεται.

Όμως επειδή το ακίνητο θα είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, και μέσα στην δήλωση του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται ποιος είναι ο μισθωτής (καταχωρείται υποχρεωτικά ο μισθωτής μαζί και το μισθωτήριο έντυπο στις δηλώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ), θεωρώ ότι τη δήλωση θα την κάνεις στο όνομα του ιδιοκτήτη και όχι του μισθωτή. 

 

Τηρώ μια επιφύλαξη μήπως από το μισθωτήριο προκύπτει κάτι διαφορετικό που προσωπικά δεν το νομίζω να συμβαίνει.


Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο Pavlos33: 05 Μάρτιος 2015 - 22:55

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.