Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορίες αυθαιρέτων (γενικά)


Recommended Posts

Ναι εξαρχής. πριν το 11 εγιναν. η άδεια είναι του 1993 και η αναθεώρηση για παράταση επ αόριστον έγινε το 2010

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γίνεται η τακτοποίηση με ανοιχτή άδεια αλλά μετά θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα αίτηση αποπεράτωσης στην ΥΔΟΜ με τα στοιχεία της υπαγωγής και πληρωμή τουλάχιστον του 30% του προστίμου.

Πάντως οι υπερβάσεις και αυθαιρεσίες που έχεις δείχνουν να μπορούν να νομιμοποιηθούν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο πρόστιμο, λόγω της μικρής αύξησης επιφάνειας

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η άδεια είναι σε ισχύ μπορεί να αποπερατώσει με την υπάρχουσα.γιατί να χρειαστεί άλλη άδεια αποπεράτωσης;; Το θέμα είναι οτι ο ιδιοκτήτης θέλει ΑΜΕΣΑ, ΧΘΕΣ δηλαδή να ξεμπερδεύει. Και η διαδικασία για άδεια θέλει σχέδια απ την αρχή, ο μελετητής είναι άλλος μηχανικός και εγώ πρέπει να σχεδιάσω από την αρχή. Εγώ βέβαια πρότεινα την νομιμοποίηση αλλά εφόσον θέλει γρήγορες διαδικασίες έχω ετοιμάσει υπεύθυνη δήλωση να μου υπογράψει οτι την έχω ενημερώσει και επιλέγει τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει. Αν ήθελε "άμεσα χθες" όπως λέει, ας φρόντιζε να πράξει τα δέοντα στην ώρα τους.

Αν ο μελετητής είναι άλλος μηχανικός, μήπως είναι και ο επιβλέπων της οικοδομής. Το εργοτάξιο είναι ακόμα ανοιχτό θεωρητικά, οπότε τον πρώτο λόγο τον έχει ο επιβλέπων στην φάση αποπεράτωσης.

Μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε, ώστε να υπάρξει παραίτηση του προηγούμενου μηχανικού με τις Υ.Δ που απαιτούνται?

Η άδεια παραμένει ισχυρή. Από τη στιγμή όμως που έχεις αυθαίρετες κατασκευές και δεν επιλέγεις αναθεώρηση με πληρωμή ενός σχετικά μικρού ποσού που θα βγει λόγω της μικρής υπέρβασης που έχεις, θα πας για αίτηση αποπεράτωσης.

Πήγαινε να ρωτήσεις στην πολεοδομία για να σιγουρευτείς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος παραίτησης του επιβλέποντα. Αυτή τη στιγμή στόχος του ιδιοκτήτη είναι η μεταβίβαση του ακινήτου. Το ακίνητο είναι γιαπί εδώ και 15 χρόνια(κ απ οτι φαίνεται θα παραμείνει, γιατί τόσα χρόνια δεν μπορεί να πωληθεί και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να το αποπερατώσει). Η πολεοδομία λέει οτι κ τακτοποίηση μπορεί και νομιμοποίηση, οτι θέλει ο ιδιοκτήτης. Εγώ καλούμαι να δώσω βεβαίωση και θέλω να είμαι καλυμμένη. Ο τρόπος που δηλώνω τις παραβάσεις που γράφω παραπάνω σου φαίνεται σωστός;

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλαμβάνομαι πως θα μπεις να κάνεις τακτοποίηση ενώ υπάρχει άλλος μηχανικός ως επιβλέπων στο ακίνητο που εξετάζεις. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά κάτι δε φαίνεται σωστό. Για αυτό σου λέω ρώτησε στην πολεοδομία πριν προβείς σε κάποια ενέργεια άθελά σου και ενδεχομένως έχεις μετά πειθαρχικές κυρώσεις.

Συμφωνούμε στις επιλογές της τακτοποίησης ή της νομιμοποίησης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα αναφέρει στην πολεοδομία όλη την περίπτωση πριν κανένα δίμηνο και μου είχαν πει οτι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον επιβλέποντα! θα το ξαναρωτήσω και θα δω! ευχαριστώ για τη βοήθεια..

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο έχει βγει μια άδεια για διώροφη κατοικία 270 τ.μ. όπου στο στέλεχος της αδείας αναγράφονται τα τετραγωνικά δόμησης 270 τ.μ.Ωστόσο στο διάγραμμα κάλυψης της αδείας λόγω ύπαρξης παλιών αποθηκών( μάλλον τις περαςε Ο μηχανικός σαν προ του 55) εντός του οικοπέδου υπολογίζεται ως πραγματοποιούμενη δόμηση ίση με 398 τ.μ.Εγώ ποια από τα δύο μεγέθη θα λάβω υπόψιν για τον υπολογισμό της κατηγορίας.Για παράδειγμα έχω 140 τ.μ. αυθαίρετα, η κατηγορία μου θα είναι ( 140/270 =0,52 > 40% κατηγορία 5) ή (140/398= 0,35 <40% κατηγορία 4)...

 

Και κατι άλλο πάνω σε αυτο,εφόσον στο διάγραμμα κάλυψης της άδειας είναι υπολογισμένα στην πραγματοποιούμενη δόμηση και κάλυψη οι παλιές αποθήκες (φαντάζομαι θα τα είχε περάσει ο μηχανικός σαν προ του 55) αυτές τις αποθήκες μπορω να τις θεωρήςω νόμιμες και να μην τακτοποιηθούν;

Edited by batzmav
Link to comment
Share on other sites

ο παρανομαστής αφορά την επιφάνεια κατασκευής που προέβλεπε η άδεια να υλοποιηθεί, δηλαδή τα 270.

Θεωρώ πως καλύπτεσαι από το δ. κάλυψης που έχει σφραγίδα ως σχέδιο άρα έχει ελεγθεί ως προς την ορθότητά του, αρκεί φυσικά να συμπίπτει η σημερινή αποτύπωση επιφάνειας, θέσης στο οικόπεδο, ύψους και χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Η εγκύκλιος 4 αναφέρει για την ευρεςη της κατηγορίας 4 η σύγκριση να γίνεται με τα πραγματοποιούμενα μεγέθη που αναγράφονται στο δ.καλυψης. Τώρα οςον Αφορά τη σημερινή αποτύπωση,αυτή συμπίπτει σε όλα πέραν της θέσης όπου ένα τμήμα προεξέχει αυτού του σχεδίου κατα κάποια λίγα τετραγωνικά τα οποία σκέφτομαι να τα περάσω ως υπέρβαση δόμησης,κάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.