Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Εχω εντός οικισμού δύο παραβάσεις .

 

Σε κτίριο του 1968 , το υπόγειο , από το 1/3 που δηλωνόταν στην άδεια , έγινε ολόκληρο , υπέρβαση 90 τμ .

 

Εγιναν όμως και κάποιες αποθήκες εκτός του κτιρίου , αγροτικής χρήσης , που είναι 55 τμ , οι οποίες είναι πριν το 2000 , όπως φαίνεται σε κάποιο συμβόλαιο που περιγράφονται .

 

Το ερώτημα είναι το εξής .

 

Η πρώτη παράβαση , είναι κατηγορία 1 , η δεύτερη κατηγορία 4 , με χρονολογία 1983-2003 και οι δύο με συντελεστή βοηθητικών χώρων .

 

Τι παράβολο θα χρεωθεί ? Θα πάει 500 γιά την πρώτη και 1000 γιά την δεύτερη , η θα αθροιστούν τα τμ και θα πάει 2000 ?

 

Γιατί το πρόστιμο βγαίνει 1800 € χωρίς την μείωση του 20 % .

Κατά τη γνώμη μου παράβολο θα πληρώσεις 1000 ευρώ 

Link to comment
Share on other sites

Με ποια λογική ?

 

Αφού τα τ.μ. αθροίζονται στην δήλωση και βγαίνει το παράβολο. Δεν το νοιάζει το σύστημα τι και πως γίνεται στα Φ.Κ. Αυτό βλέπει τα τελικά τ.μ. και αφού πας στα 145 τ.μ. σύνολο έχεις παράβολο 2000....Αλλά έτσι και αλλιώς πριν το στείλεις σου λέει το παράβολο. Γιατί δεν κάνεις μία δοκιμή ρε ΒΑΣ ??

 

Επίσης ΒΑΣ το τέλος ΤΕΕ θα είναι 40 € ! :)

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 9 nik όσα μέτρα και να έχεις παράβολο πληρώνεις 500 ευρώ, 

για τη δεύτερη παράβαση ο φίλος ΒΑΣ θα πληρώσει 1000 που είναι μεγαλύτερο από τα 500 ευρώ οπότε και θα είναι το τελικό αυτή είναι η φιλοσοφία και του νόμου και του πληροφοριακού συστήματος

Link to comment
Share on other sites

Ακούστε τώρα και την συνέχεια . Τα αποθηκάκια έχουν ελεύθερο ύψος 2,40 , αλλά επειδή έχουν μονόριχτη στέγη , πίσω περνάνε τα 3 μέτρα .

 

Ακόμη έχουν μέσα μια φτηνοκουζίνα και ένα μπανάκι με ντουσιέρα .

 

Δεν χρησιμοποιείται όμως γιά σπίτι , αφού το κυρίως σπίτι είναι 5 μ πιό δίπλα .

 

Επειδή ο πατέρας της ιδιοκτήτριας , μακαρίτης τώρα , ήταν αγρότης και έχουν χωράφι δίπλα , το είχε το αποθηκάκι γιά χρήση βοηθητική , προφανώς γιά να μην πηγαίνει μέσα στο σπίτι λερωμένος κλπ .

 

Αρα το αποθηκάκι , ναι μεν έχει κουζινούλα και μπανάκι , αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιείται γιά κατοικία .

 

Τι να το θεωρήσω ? ΚΧ η ΒΧ ?

Link to comment
Share on other sites

BAS συμφωνώ με τον Νίκο για το παράβολο 2000 ευρώ άνω των 100 τ.μ. ,  υποθέτω ότι πρόκειται για άλλη κατοικία και  όχι για κύρια και μοναδική, παρ. 10 άρθρου 11 Ν. 4178/2013.

Για την αγροτική αποθήκη γιατί να  βάλεις μειωτικό συντελεστή ; Καταρχήν και οι δύο αυθαίρετες επιφάνειες που περιγράφεις είναι άνω των 50 τ.μ. 

Αρα κατά την παρ. 5 του ενημερωμένου παραρτήματος Α  στην αγροτική αποθήκη δεν μπορείς να βάλεις μειωτικό συντελεστή.

 

Το υπόγειο έχει ύψος αυτό που φαίνεται στα επισυναπτόμενα σχεδιαγράμματα της οικοδομικής άδειας ;

 

Για το υπόγειο θα το δώ και θα σου απαντήσω άμεσα.

 

Παρακάτω σου αναφέρω τη τροποποίηση του παραρτήματος Α, είναι το έγγραφο 5.

 

http://www.michanikos.gr/files/download/904-%CE%BD417813-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

 

Τα ύψη που αναφέρεις για τα αποθηκάκια δεν μας ενδιαφέρουν στο Ν. 4178 /2013. Ο νόμος δεν διαχωρίζει τους χώρους κύριους και αυτούς που μπορούν να πάρουν μειωτικό συντελεστή με βάση μόνο το ύψος. 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Γιά το υπόγειο , από την στιγμή που είναι άδεια και μπετά του 1968 , δεν έχω κανένα θέμα αφού με καλύπτει η κατηγορία 1 .

 

Γιά την αποθήκη γιατί να μην βάλω βοηθητική χρήση ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να τις βάλεις όλες τις αποθήκες με μειωτικό γιατι η συνολική τους επιφάνεια  ξεπερνάει τα 50 τ.μ. Πράρτημα Α

Γράψε ξεχωριστά την καθεμία για να σου πώ τη γνώμη μου.

 

Υπόγειο κατηγορία 1 θέλει προσοχή γιατί αναφέρεται σε κατασκευές οι οποίες ολοκληρώθηκαν προ της 9.6.1975

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει θα το κοιτάξω.  Το υπόγειο έχει τον Φ.Ο. του σπιτιού , δεν είναι μπαζωμένο και προφανώς θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί πρό το 1975 , όπως και το υπερκείμενο σπίτι .

 

Δεν μπορώ να δείξω κάτι άλλο .

 

Αλλωστε μιλάω γιά επέκταση υπογείου . Εδειχνε 40 τμ υπόγειο και έκανε 130 όσο και το σπίτι  .

Link to comment
Share on other sites

συνσδελφοι την βοηθεια σας θελω σε καποια ερωτηματα που δεν μπορω να αποσαφηνισω:

1)ισογεια κατοικια με υπογειο με οικοδομικη αδεια οπου το υπογειο εχει υψος 3μ αντι για 1,5 και εχει αλλαξει χρηση απο βοηθητικη σε κύρια πως το τακτοποιω???αναλυτικο προυπολογισμο για ξεμπαζωτο υπογειο και υπερβαση δόμησης βοηθητικου χώρου??

2) στην ιδια περιπτωση στην οικοδομικη άδεια εχει μεγιστο υψος 7,5 μ.το υπογειο που ειναι 3μ τωρα αντι γαι 1,5 και ισογειο αλλα 3 μ,,μπορω να τακτοποιήσω το υπογειο με αναλυτικο ώς ξεμπαζωτο να κατασκευασω εναν ακομη όροφο δηλ υπογειο 1,5 ισογειο 3 μ και οροφος 3 μ = 7,5 μ?? (ο ιδιοκτητης θελει να κατασκευασει ακομη εναν οροφο η δομηση του το επιτρεπει αλλα δεν γνωριζω τι γινεται με το υψος)

3) και τριτο και τελευταιο..το υπογειο και το ισογειο εχουν προσθηκη κατ επεκταση 20 τ.μ. και τα 2 ( ακριβως το ιδιο περιγραμμα/)την υπερβαση κάλυψης της βάζω μόνο στο ισόγειο και υπέρβαση δόμησης και στα 2..έτσι δεν ειναι??η κάλυψη υπολογίζεται μόνο τον ενα όροφο..

ισως να φαινονται λιγο απλοικα αλλα με πιεζει ο πελατης και καπως εχω μπερδευτει..με το helpdesk ποτε δεν μπορω να βγαλω γραμμη..οποτε στηριζομαι σε εσας..ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

1) Mε βάση το τροποποιημένο παράρτημα ναι στο μειωτικό. Επιπλέον αναλυτικο για την μη πραγματοποιούμενη επιχωμάτωση (ή εκχωμάτωση).

2) Άλλο πράγμα η ρύθμιση αυθαιρέτου και άλλο η έκδοση άδειας δόμησης. Το επιπλέον ύψος που προέκυψε λόγω εκχωμάτωσης δεν συνιστά υπέρβαση ύψους κτιρίου με οικοδομική άδεια (άρθρο 19 παρ.2). Ο αναλυτικός καλύπτει και το πρόσθετο ύψος λόγω εκχωμάτωσης.

Αν τυχόν είσαι σε οικισμό με μέγιστο ύψος 7.5 μ προφανώς δεν μπορείς να σηκώσεις όροφο με τη δεδομένη κατάσταση. Τα ύψη θα μετρήσουν από το πέριξ δάπεδο του υπογείου, 3+3=6 μ και μένουν μόνο 1.5 μέτρο για όροφο που προφανώς δεν επαρκεί. Ίσως αν στην μελλοντική άδεια να βάλεις εργασίες διαμόρφωσης Π.Χ να επαναφέρεις τη στάθμη Φ.Ε. (ή οριστικά διαμορφωμένου) με ανάλογες παρεμβάσεις στο υπόγειο (χτίσιμο ανοιγμάτων κλπ).

3) Συμφωνώ, αν και έχουν υπάρξει και αντίθετες απόψεις για χρέωση κάλυψης και στους 2 χώρους.

 

Υ.Γ. Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί ασχολείστε με το help desk. Οι απαντήσεις τους είναι ανώνυμες και χωρίς καμία εγκυρότητα από άποψη νομοθετική και συνεπώς αποτελούν απλά μια κουβεντούλα με κάποιο συνάδελφο και τίποτα παραπάνω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.