ponireas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2014 (edited) Στο δια ταύτα !!! τι θα αποφασίσεις ? Θα δώσεις βεβαίωση, σαν νομίμως υφιστάμενο ή θα βρεις με το ζόρι καμία κατ3 να το δηλώσεις έτσι ώστε να αναφέρεις και την περίπτωση σηκώματος του δαπέδου του ? Δεν του βγάζεις μια άδεια νομιμοποίησης να τελειώνεις ??? Edited Φεβρουάριος 17 , 2014 by ponireas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clemenza Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2014 (edited) Κατ.3 δεν μπαινει. Σκεφτομαι να το βαλω στον αναλυτικο που θα κανω και για μια αλλη αυθαιρεσια που εχει και να περιγραψω στην τεχνικη μου εκθεση τι ακριβως εχει γινει υποστηριζοντας οτι δεν προκειται για Υ.Υ. αλλα για μη τηρηση σταθμης δαπεδου υπογειου με επακολουθη "παραβαση υψους", η οποια ομως δεν ειναι προς οφελος της οριζοντιας ιδιοκτησιας μου (αφου το καθαρο υψος μειωθηκε). Αν θελει ο πελατης να βγει αδεια νομιμοποιησης, αυτο θα ειναι extra αμοιβη. Edited Φεβρουάριος 17 , 2014 by Clemenza Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannat Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2014 Μου ζητήθηκε τακτοποίηση σ ενα υπόγειο καταστήματος οπου εχουν φτιαξει κουζινα , wc ενα γραφειο και τον υπόλοιπο χωρο τον εχουν 'ανοιχτό".Σε ολο το υπογειο εχει εγκατασταθει θερμανση, κλιματισμος, φωτισμος, αερισμος.Ο χώροςδεν μπορεί να πάρει βεβαιωση κυριας χρήσης γιατι ειναι εντελώς θαμένος και δεν τηρούνται οι προδιαγραφες φυσικου φωτισμού- αερισμου.Στο υπόγειο δεν κατεβαινουν πελάτες.Θεωρώ οτι πρέπει να τακτοποιηθει ολος ο χώρος ο οποίος εχει μηχανολογική υποστήριξη χώρου κύριας χρησης(δηλαδή όλο).Υπάρχει η αποψη να τακτοποιησω κουζινα γραφειο wc και τον υπόλοιπο χωρο να μην τον υπολογισω... Ποια η γνώμη σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
1959nikos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 (edited) Δεν το βρισκω πουθενα και εχω μπερδευτει πολυ.Εστω οτι η επιτρεπομενη καλυψη μου ειναι 100μ2.Πραγματοποιουμενη 120μ2.Εχω υπερβαση καλυψης (και δομησης) στο ισογειο 20μ2.Στον οροφο το ιχνος του κτιριου ειναι ιδιο, και εκει εχω παλι υπερβαση δομησης 20μ2.Η ερωτηση ειναι, εχω και στον οροφο υπερβαση καλυψης?Αν ναι, ποσες φορες θα πληρωθει πια αυτη η καλυψη? Μεταφέρθηκε στο παρόν yian Edited Φεβρουάριος 22 , 2014 by yian Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponireas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Κάνε ένα ΦΚ αλλιώς μία φορά η ΥΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
1959nikos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Ετσι το καταλαβαινω και εγω, μια φορα η υπερβαση καλυψης. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Δεν το νομίζω.... Υπέρβαση κάλυψης όσες φορές την έχεις ανά όροφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1959nikos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Δεν το νομίζω.... Δεν ειναι μπερδεμα? Εχει ξανασυζητηθει αυτο? Μου φαινεται αδικο να χρεωνεται η καλυψη σε καθε οροφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Δεν είναι θέμα αδικίας. η υπέρβαση κάλυψης σε έναν όροφο (πχ στον ισόγειο που λες) και η ένταξη του στον 4178, δεν έδωσε στο οικόπεδο νόμιμή κάλυψη αυτό που είχε + την υπέρβαση. Οπότε ο άνω όροφος είναι πάλι σε υπέρβαση κάλυψης. Δηλαδή αν γκρέμιζε την υπερβαση κάλυψης του ισογείου ο Α δεν θα είχε υπέρβαση? ή άλλη παραλλαγή, με άλλον ιδιοκτήτη το ισόγειο με την υπέρβαση κάλυψης στο ισόγειο που το δήλωσε, ο ιδιοκτήτης του Α ορόφου δεν θα πληρώσει υπέρβαση κάλυψης. Άδικο ήταν που έκανε τις υπερβάσεις του και τώρα πληρώνει κάποιο ποσό (το οποίο στατιστικά είναι σαφέστατα λιγότερο αν το είχε πληρώσει στην άδεια, στα μέτρα γης, στο ΙΚΑ κλπ κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greenick Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2014 Και εγώ συμφωνώ,ΥΚ σε κάθε όροφο.Έχω διαβάσει τις αντίστοιχες απόψεις περί ΥΚ μία φορά στο ισόγειο,με τις οποίες διαφωνώ κάθετα.Τι σκεπτικό μου είναι ίδιο με του didonis,δε χρειάζεται να προσθέσω τπτ περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα